ΓΔ: 2266.42 -1.26% Τζίρος: 288.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Xrimata, Money, Metrita, Cash, Evro, Euro
Φωτο: Shutterstock

Χρηματοδότηση 2,45 εκατ. σε δήμους για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Oι δήμοι Παιονίας, Δράμας, Ζίτσας, Αλεξάνδρειας, Κατερίνης, Κορίνθου, Καβάλας, Βέροιας, Λαρισαίων και Χαϊδαρίου θα επιδοτηθούν για έργα υποδομών, έπειτα από προτάσεις που κατέθεσαν οι ίδιοι βάσει των τοπικών αναγκών.

Χρηματοδοτήσεις ύψους 2,455 εκατομμυρίων ευρώ θα λάβουν δέκα δήμοι από το Ταμείο Αλληλεγγύης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, στο πλαίσιο της στήριξης των τοπικών κοινωνιών που συμβάλλουν στη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Συγκεκριμένα, κατόπιν πρόσκλησης του υπουργείου, οι δήμοι Παιονίας, Δράμας, Ζίτσας, Αλεξάνδρειας, Κατερίνης, Κορίνθου, Καβάλας, Βέροιας, Λαρισαίων και Χαϊδαρίου θα επιδοτηθούν για έργα υποδομών, έπειτα από προτάσεις που κατέθεσαν οι ίδιοι βάσει των τοπικών αναγκών.

Ο Δήμος Παιονίας θα χρηματοδοτηθεί για υποδομές εξυπηρέτησης πεζών στον οδικό άξονα Αξιούπολης-Πολυκάστρου-Νέας Καβάλας (360.000 ευρώ), ο Δήμος Δράμας για ανάπλαση του αύλειου χώρου δημοτικού σχολείου Ξηροποτάμου (135.000 ευρώ), ο Δήμος Ζίτσας για επισκευή πεζοδρομίων και οδοφωτισμό τμήματος της εθνικούς οδού Ιωαννίνων-Κονίτσης (150.000 ευρώ) και ο Δήμος Αλεξάνδρειας για ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου συνεδριακού κέντρου Αλεξάνδρειας και τοποθέτηση οργάνων σε δύο παιδικές χαρές (205.000 ευρώ).

Επίσης, ο Δήμος Κατερίνης για ανάπλαση πάρκου Ευαγγελικών και τοποθέτηση οργάνων εκγύμνασης (105.000 ευρώ), ο Δήμος Κορίνθου για βελτίωση υποδομών πλησίον της ανοιχτής δομής (210.000 ευρώ), ο Δήμος Καβάλας για διάνοιξη δευτερεύοντα κύριου οδικού άξονα στην περιοχή Περιγιαλίου (350.000 ευρώ), ο Δήμος Βέροιας για αναβάθμιση σχολικού συγκροτήματος Κοινότητας Αγίας Βαρβάρας (170.000 ευρώ), ο Δήμος Λαρισαίων για ανάπλαση οικισμών περιοχής κέντρου φιλοξενίας Κουτσόχερου (550.000 ευρώ) και ο Δήμος Χαϊδαρίου για τη λειτουργική αναβάθμιση κοινόχρηστων στην περιοχή 'Ανω Αφαίας (220.000 ευρώ).

Συνολικά, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, έχουν διατεθεί μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης 18.792.741,07 ευρώ σε 31 δήμους ανά την επικράτεια για 60 έργα συνολικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λάζαρος Τσαβδαρίδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσαβδαρίδης: 565.440 ευρώ για δεύτερο πολυμηχάνημα Πολ. Προστασίας Ημαθίας

Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε η χρηματοδότηση 565.440 ευρώ για δεύτερο σύγχρονο πολυμηχάνημα στην ΠΕ Ημαθίας, για κάλυψη έκτακτων αναγκών και ενίσχυση της πολιτικής προστασίας.
Υποθαλάσσιο καλώδιο Cyprus
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έγκριση στον ΑΔΜΗΕ για αίτημα χρηματοδότησης διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου

Άναψε το «πράσινο φως» στον ΑΔΜΗΕ για αίτημα χρηματοδότησης προς την ΕΤΕπ για τη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου, μετά από συνάντηση στη Λευκωσία. Το έργο χαρακτηρίστηκε στρατηγικής σημασίας στη σημερινή γεωπολιτική συγκυρία.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γερμανία χρηματοδοτεί στρατιωτικά εκπαιδευτικά κέντρα στην Ουκρανία

Η Γερμανία θα προσφέρει άνω των 10 εκατ. ευρώ ετησίως για τη δημιουργία κέντρων εκπαίδευσης του ουκρανικού στρατού, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο.
Έργα στην ύπαιθρο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κανονικά προχωρούν τα έργα ΣΔΙΤ του ΥΠΑΑΤ με διασφαλισμένη χρηματοδότηση

Κανονικά προχωρούν τα πέντε μεγάλα αρδευτικά έργα ΣΔΙΤ, με διασφαλισμένη χρηματοδότηση, σύμφωνα με τη γ.γ. του ΥΠΑΑΤ Αργυρώ Ζέρβα, ύστερα από την αναθεώρηση του ελληνικού σχεδίου ανάκαμψης και σχετικές αποφάσεις της ΕΕ.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Οικονομική βοήθεια 455 εκατ. ευρώ για την ανοικοδόμηση της Συρίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε οικονομική βοήθεια 455 εκατ. ευρώ για την ανοικοδόμηση της Συρίας, στο πλαίσιο του Φόρουμ Συντονισμού στις Βρυξέλλες για διεθνή συνεργασία και ειρηνική μετάβαση στη χώρα.