ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Xrimata, Money, Metrita, Cash, Evro, Euro
Φωτο: Shutterstock

Χρηματοδότηση 2,45 εκατ. σε δήμους για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Oι δήμοι Παιονίας, Δράμας, Ζίτσας, Αλεξάνδρειας, Κατερίνης, Κορίνθου, Καβάλας, Βέροιας, Λαρισαίων και Χαϊδαρίου θα επιδοτηθούν για έργα υποδομών, έπειτα από προτάσεις που κατέθεσαν οι ίδιοι βάσει των τοπικών αναγκών.

Χρηματοδοτήσεις ύψους 2,455 εκατομμυρίων ευρώ θα λάβουν δέκα δήμοι από το Ταμείο Αλληλεγγύης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, στο πλαίσιο της στήριξης των τοπικών κοινωνιών που συμβάλλουν στη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Συγκεκριμένα, κατόπιν πρόσκλησης του υπουργείου, οι δήμοι Παιονίας, Δράμας, Ζίτσας, Αλεξάνδρειας, Κατερίνης, Κορίνθου, Καβάλας, Βέροιας, Λαρισαίων και Χαϊδαρίου θα επιδοτηθούν για έργα υποδομών, έπειτα από προτάσεις που κατέθεσαν οι ίδιοι βάσει των τοπικών αναγκών.

Ο Δήμος Παιονίας θα χρηματοδοτηθεί για υποδομές εξυπηρέτησης πεζών στον οδικό άξονα Αξιούπολης-Πολυκάστρου-Νέας Καβάλας (360.000 ευρώ), ο Δήμος Δράμας για ανάπλαση του αύλειου χώρου δημοτικού σχολείου Ξηροποτάμου (135.000 ευρώ), ο Δήμος Ζίτσας για επισκευή πεζοδρομίων και οδοφωτισμό τμήματος της εθνικούς οδού Ιωαννίνων-Κονίτσης (150.000 ευρώ) και ο Δήμος Αλεξάνδρειας για ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου συνεδριακού κέντρου Αλεξάνδρειας και τοποθέτηση οργάνων σε δύο παιδικές χαρές (205.000 ευρώ).

Επίσης, ο Δήμος Κατερίνης για ανάπλαση πάρκου Ευαγγελικών και τοποθέτηση οργάνων εκγύμνασης (105.000 ευρώ), ο Δήμος Κορίνθου για βελτίωση υποδομών πλησίον της ανοιχτής δομής (210.000 ευρώ), ο Δήμος Καβάλας για διάνοιξη δευτερεύοντα κύριου οδικού άξονα στην περιοχή Περιγιαλίου (350.000 ευρώ), ο Δήμος Βέροιας για αναβάθμιση σχολικού συγκροτήματος Κοινότητας Αγίας Βαρβάρας (170.000 ευρώ), ο Δήμος Λαρισαίων για ανάπλαση οικισμών περιοχής κέντρου φιλοξενίας Κουτσόχερου (550.000 ευρώ) και ο Δήμος Χαϊδαρίου για τη λειτουργική αναβάθμιση κοινόχρηστων στην περιοχή 'Ανω Αφαίας (220.000 ευρώ).

Συνολικά, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, έχουν διατεθεί μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης 18.792.741,07 ευρώ σε 31 δήμους ανά την επικράτεια για 60 έργα συνολικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λάζαρος Τσαβδαρίδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσαβδαρίδης: 565.440 ευρώ για δεύτερο πολυμηχάνημα Πολ. Προστασίας Ημαθίας

Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε η χρηματοδότηση 565.440 ευρώ για δεύτερο σύγχρονο πολυμηχάνημα στην ΠΕ Ημαθίας, για κάλυψη έκτακτων αναγκών και ενίσχυση της πολιτικής προστασίας.
Αυλή σχολείου ημέρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιφέρεια Αττικής: Ενεργειακή αναβάθμιση σε τρία σχολεία στο Κορωπί

Με την υπογραφή σύμβασης ξεκινά η ενεργειακή αναβάθμιση των 1ου, 2ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Κορωπίου, με χρηματοδότηση 408.674 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής και χρονοδιάγραμμα εννέα μηνών.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Πρόταση για 45 δισ. ευρώ στήριξη στον αγροτικό τομέα της ΕΕ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτισε ως σημαντική στήριξη τη δέσμευση 45 δισ. ευρώ για τους αγρότες, τονίζοντας πως η Ελλάδα έχει ισχυρή φωνή στην Ευρώπη και η αγροτική πολιτική παραμένει εθνική προτεραιότητα έως το 2034.