ΓΔ: 2653.53 0.81% Τζίρος: 266.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
βιομηχανία
Φώτο: Shutterstock

ΣΒΑΠ: Ενθαρρυντικές οι διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

O πρόεδρος του ΣΒΑΠ, Δημήτρης Μαθιός αναφέρθηκε στις οικονομικές ελαφρύνσεις που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, «αποφεύγοντας τις ανατρεπτικές για την ορθή πορεία της οικονομίας πρόωρες εκλογές».

«Ιδιαίτερα ενθαρρυντικές για την οικονομία, τη βιομηχανία και ειδικότερα για τα προγράμματα επενδύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη κρίνουμε τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στην ΔΕΘ, για την ολοκλήρωση της εφαρμογής του οικονομικού προγράμματος που εξαγγέλθηκε στην αρχή της κυβερνητικής θητείας, χωρίς αναστροφές με πρόωρες εκλογές ή μεταβολές στην πολιτική βούληση για έξοδο από την κρίση».

Τη δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ (Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής-Πειραιώς) Δημήτρης Μαθιός αναφερόμενος στο οικονομικό πακέτο μέτρων που παρουσίασε στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός και προσέθεσε:

«Η αποφυγή ανατρεπτικών για την ορθή πορεία της οικονομίας πρόωρων εκλογών σε συνδυασμό με μεταρρυθμίσεις, ελαφρύνσεις και ρυθμίσεις που πρέπει να συνεχιστούν και όλο το 2022 εμφανίζει δυναμική και αντανακλαστικά στην κυβέρνηση για να αντιμετωπισθεί και η πανδημία που προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί πολύπλευρες συνέπειες και στην οικονομία. Έτσι πρέπει άλλωστε να ερμηνευτεί και η εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών και στρατηγικών επενδυτών για εμβληματικά έργα στη χώρα μας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΛΑΣ: Ο κ. Μητσοτάκης επαναφέρει παλιές ανεκπλήρωτες υποσχέσεις

Η ΕΛΑΣ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι προεκλογικά εξαγγέλλει εκ νέου μέτρα για τη βιομηχανία, ενώ η κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει απολογισμό της Εθνικής Στρατηγικής του 2022 και η χώρα παραμένει πίσω σε παραγωγικότητα και επενδύσεις.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση έχασε τη μεγάλη ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης

Το ΠΑΣΟΚ απέδωσε στην κυβέρνηση ότι χάθηκε η ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς πολλά έργα απεντάχθηκαν ή δεν υλοποιήθηκαν, επισημαίνοντας πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν διέψευσε τη σχετική λίστα με τα 100+ μέτρα που δεν προχώρησαν.
Λευκός Οίκος εξωτερικό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: 900 εκατ. δολάρια θα δαπανήσει η κυβέρνηση Τραμπ σε έργα στον Λευκό Οίκο

Η κυβέρνηση Τραμπ θα διαθέσει τουλάχιστον 900 εκατ. δολάρια για έργα στον Λευκό Οίκο, αντλώντας κονδύλια από άλλους φορείς και ιδιώτες χορηγούς αντί για το Κογκρέσο, όπως αποκαλύπτει η Washington Post.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η ενίσχυση της βιομηχανικής παραγωγής

Υπό τον Κ. Μητσοτάκη συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή Βιομηχανίας στο Μαξίμου. Προτεραιότητα η ενίσχυση βιομηχανίας και μεταποίησης για ανταγωνιστική, ανθεκτική οικονομία, με έμφαση σε μεταρρυθμίσεις και τεχνολογική αναβάθμιση.