ΓΔ: 2676.91 -0.38% Τζίρος: 68.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:49:35
Λεωφορείο ΚΤΕΛ στάση

Νέα σύμβαση μεταξύ ΟΣΕΘ και ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για λεωφορειακές γραμμές

«Καλύπτονται συγκοινωνιακά μεγάλες περιοχές των δήμων Δέλτα, Ωραιοκάστρου, Χαλκηδόνας και Λαγκαδά, οι οποίες συνδέονται με τερματικούς σταθμούς του πολεοδομικού συγκροτήματος» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΟΣΕΘ.

Συνεχίζεται μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2022 η εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου έξι περιαστικών λεωφορειακών γραμμών από την ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για λογαριασμό του ΟΑΣΘ, όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕθ). Τη σχετική σύμβαση, την οποία ενέκρινε ήδη το Ελεγκτικό Συνέδριο και είναι ύψους 7,6 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ), υπέγραψαν σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Τόσκας και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Στέφανος Τσόλης.

Σύμφωνα με τον ΟΣΕΘ, η σύμβαση, την οποία εποπτεύει εξ ολοκλήρου ο ΟΣΕΘ, έχει διάρκεια μέχρι την 31/12/2022, «οπότε και λήγει υπό τις παρούσες συνθήκες βάσει νόμου η υπόσταση του ΟΑΣΘ», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η διοίκηση του οργανισμού στην ανακοίνωσή της. Οι γραμμές που εξυπηρετούνται, με περίπου 380 - 390 δρομολόγια ημερησίως, είναι οι εξής: 85, η οποία εκτελεί το δρομολόγιο «Θεσσαλονίκη – Ευαγγελίστρια», 86 στο δρομολόγιο «Θεσσαλονίκη – Λαγκαδίκια», 89 «Σταθμός ΚΤΕΛ – Ξηροχώρι – Ακροπόταμος», 90 «Μάλγαρα – Κουφάλια», 91 στο δρομολόγιο «Τοπικό Λαγκαδά» και η γραμμή 92 με το δρομολόγιο «Κουφάλια - επεκτάσεις».

«Καλύπτονται συγκοινωνιακά μεγάλες περιοχές των δήμων Δέλτα, Ωραιοκάστρου, Χαλκηδόνας και Λαγκαδά, οι οποίες μέσω των συγκεκριμένων λεωφορειακών γραμμών συνδέονται με τερματικούς σταθμούς του πολεοδομικού συγκροτήματος», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο ΟΣΕΘ. Διευκρινίζει ότι η τρέχουσα σύμβαση προβλέπει την κάλυψη 5.357.933 οχηματοχιλιομέτρων.

«Είναι μια επιπλέον ενίσχυση του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. Η ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης φροντίζει στην πράξη να αποδεικνύει τη χρησιμότητα και την αποτελεσματικότητά της. Εκτελεί σχεδόν το 98% - 99% των προγραμματισμένων δρομολογίων, διαθέτοντας σε καθημερινή βάση στις έξι περιαστικές γραμμές 25 σύγχρονα λεωφορεία», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Τόσκας

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετ' εμποδίων η προμήθεια πράσινων λεωφορείων σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Οι τεχνολογίες και η χρηματοδότηση είναι οι γρίφοι που καλείται να λύσει τους επόμενους μήνες το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ώστε να βγάλει στον αέρα ως το καλοκαίρι τον νέο διαγωνισμό για 750 λεωφορεία.
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεδιάσκεψη Κώτσηρα-Γκιουλέκα για σιδηρόδρομο και συγκοινωνίες στη Β. Ελλάδα

Σε τηλεδιάσκεψη σήμερα συζητήθηκαν τα σιδηροδρομικά έργα Μακεδονίας-Θράκης και ο εκσυγχρονισμός των αστικών συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, με έμφαση στην ανανέωση του στόλου του ΟΑΣΘ με ηλεκτρικά λεωφορεία.
αναμμένο κερί πένθους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Μεταφορών: Συλλυπητήρια για το δυστύχημα με ελικόπτερο στη Σίφνο

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των τριών θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος στη Σίφνο και ανακοινώνει ότι τα αίτια θα διερευνηθούν από τον ΕΟΔΑΣΑΑΜ.
υπολογιστής και χέρι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψηφιακή πλατφόρμα για άμεση και διαφανή έκδοση πινακίδων κυκλοφορίας

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υιοθετεί νέο πλήρως ψηφιακό σύστημα για έκδοση πινακίδων, καταργώντας τις καθυστερήσεις. Στόχος η ταχύτητα, η διαφάνεια και η οριστική επίλυση ελλείψεων στην αγορά.
λεωφορεία ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκης: Προσλαμβάνονται 171 νέοι οδηγοί

Ο ΟΑΣΘ καλεί 171 νέους οδηγούς να υπογράψουν συμβάσεις, ώστε να ξεκινήσουν να εργάζονται από τα μέσα Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου. Οι πίνακες κατάταξης έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα και τα γραφεία του ΟΑΣΘ.