ΓΔ: 1403.87 -0.96% Τζίρος: 129.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 DATA
Φώτο: ΑΠΕ

Οι ΗΠΑ στηρίζουν την ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ - Κύπρου

Ο Αμερικανός πρέσβης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Ουάσιγκτον έχει ταχθεί υπέρ του αγωγού East Med αλλά και της χρήσης περισσότερο καθαρών μορφών ενέργειας.

Τη στήριξη των ΗΠΑ για την ολοκλήρωση του αγωγού East Med τόνισε ο πρέσβης της χώρας στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας σε εκδήλωση του Γερμανικού Ταμείου Μάρσαλ των ΗΠΑ. 

Όπως σημείωσε η Ελλάδα θα κατορθώσει να επιτύχει τους ενεργειακούς στόχους που έχει θέσει η ΕΕ έως το 2025 με σαφή στροφή προς καθαρότερες μορφές ενέργειας, ενώ αναφερόμενος στην Πρωτοβουλία 3+1, υπογράμμισε ότι «το 3 + 1 είναι μια διαδικασία στην οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σαφώς το +1, επομένως ακολουθούμε την ηγεσία και την πρωτοβουλία των τριών χωρών».

Προσέθεσε ακόμη ότι ««υποστηρίζουμε πολύ τις συνομιλίες που πραγματοποιούνται για την ενέργεια και επικεντρωνόμαστε ιδιαίτερα στην προσθήκη ενός στοιχείου αειφορίας και αλλαγής του κλίματος σε αυτήν τη συζήτηση». 

Στην συζήτηση που συντόνισε η δημοσιογράφος Αλεξία Τασούλη, συμμετείχαν ο Μάριος Λυσιώτης πρέσβυς της Κύπρου στις ΗΠΑ, ο Θάνος Ντόκος, σύμβουλος εθνικής ασφάλειας της Ελλάδας και ο Σιμόν Στάιν Ερευνητής, πρώην πρέσβυς του Ισραήλ στην Γερμανία.

Περισσότερα στο energymag.gr 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάιατ: Υψηλό το αμερικανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα

Όπως σημείωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ η Ελλάδα μετατρέπεται σε έναν ισχυρό περιφερειακό ενεργειακό κόμβο, τονίζοντας ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών θα ενισχυθούν περαιτέρω λόγω του Τζο Μπάιντεν.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το αμερικανικό LNG κυρίαρχο στην ελληνική αγορά φυσικού αερίου

Το LNG, λόγω και των χαμηλότερων τιμών σε σχέση με το αέριο των αγωγών, κυριαρχεί στην εγχώρια κατανάλωση το διάστημα Ιανουάριος – Σεπτέμβριος 2020. Αύξηση των εισαγωγών φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ κατά 420% σε σύγκριση με το 2019.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τίθεται σε δημόσια διαβούλευση το έργο αποθήκευσης CO2 στον Πρίνο

Ο επικεφαλής του Τομέα Αποθήκευσης CO2 της EnEarth Ν. Ρήγας σημείωσε πως ήδη έχουν δρομολογηθεί δύο projects στον Πρίνο και στη Ραβέννα της Ιταλίας με συνολική δυναμικότητα που καλύπτει λιγότερο από το 10% των εκπομπών από τις βιομηχανίες των δύο χωρών.