ΓΔ: 2553.35 -2.22% Τζίρος: 392.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Απόστολος Βεσυρόπουλος βουλή
Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος σε συνεδρίαση της βουλής, πολιτική παρουσία.

Βεσυρόπουλος: Πιθανή η μείωση του 30% για ηλεκτρονικές αποδείξεις

Η όποια παρέμβαση, θα βασίζεται πάνω σε τεκμηριωμένα στοιχεία όλου του έτους και θα γίνει έγκαιρα», ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για φορολογική πολιτική και δημόσια περιουσία.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί το ποσοστό των ηλεκτρονικών αποδείξεων που ισούται στο 30% του εισοδήματος και υποχρεούνται οι φορολογούμενοι να συγκεντρώσουν για να μην επιβαρυνθούν με επιπλέον φόρο, άφησε ο υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για φορολογική πολιτική και δημόσια περιουσία, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου, ο κ. Βεσυρόπουλος, διαβεβαίωσε παράλληλα ότι όποια νέα νομοθετική αλλαγή αναλάβει η κυβέρνηση, θα την καταθέσει έγκαιρα και πριν από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για το 2021.

«Λόγω της κρίσης της πανδημίας γνωρίζετε ότι έχουν μειωθεί πολύ οι καταναλωτικές δαπάνες των πολιτών. Είναι αδύνατον να καλυφθεί το 30% του εισοδήματος με ηλεκτρονικές συναλλαγές με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά να επιβαρυνθούν με επιπρόσθετο φόρο. Δεν μπορεί κάτω από καταστάσεις ανατροπής να υπάρξει τιμωρητική διάθεση. Πρέπει να εξαιρέσετε για το 2020 και το 2021 την υποχρέωση αυτή», υπογράμμισε ο κ. Κεγκέρογλου.

«Δεν είμαστε αποκομμένοι από τον κόσμο. Έχουμε πλήρη συναίσθηση της πραγματικότητας, έχουμε πλήρη γνώση του περιορισμού της κατανάλωσης και της μείωσης του εύρους των συναλλαγών λόγω της πανδημίας και του lockdοwn. Είναι δεδομένο ότι η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού έχει περιορίσει τα πάντα και έχει μειώσει τις καταναλωτικές δαπάνες. Η όποια παρέμβαση γίνει, θα βασίζεται πάνω σε τεκμηριωμένα στοιχεία όλου του έτους και θα γίνει έγκαιρα. Δεν θα αδικηθεί κανένας Έλληνας φορολογούμενος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βεσυρόπουλος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Παππάς στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Μηδενικός ΦΠΑ σε βασικά αγαθά για έξι μήνες ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Νίκος Παππάς τονίζει ότι το κράτος εισπράττει αυξημένους φόρους μέσω ΦΠΑ και ζητά από την κυβέρνηση να αξιοποιήσει τα έσοδα με κοινωνικό μέρισμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει μηδενισμό ΦΠΑ σε βασικά αγαθά και μείωση σε νησιά.
Δημήτρης Μαρκόπουλος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρκόπουλος: Νέες αποκαλύψεις για φοροδιαφυγή και στήριξη εισοδημάτων

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος προανήγγειλε νέες κινήσεις κατά της φοροδιαφυγής, τονίζοντας τη συμβολή της ΑΑΔΕ και υπογραμμίζοντας την ανάγκη σεβασμού στα δημοσιονομικά όρια, ενώ άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΞ: Αντιδράσεις για την αύξηση του τέλους διαμονής

Η ΠΟΞ διαμαρτύρεται έντονα για το σχέδιο αύξησης του τέλους διαμονής, τονίζοντας πως θα επιβαρύνει περαιτέρω τα ξενοδοχεία, χωρίς ουσιαστική διαβούλευση με τον κλάδο, με αφορμή την αύξηση από 0,75% σε 1%.
Γιώργος Πιτσιλής
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχονται στοχευμένοι έλεγχοι από την ΑΑΔΕ με ΑΙ και αλγόριθμους

Η ΑΑΔΕ σχεδιάζει στοχευμένους ελέγχους με αλγόριθμους, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, και ταχύτερες επιστροφές φόρου για ενίσχυση της ρευστότητας, σύμφωνα με τον διοικητή της, Γ. Πιτσιλή, στο 22ο Athens Tax Forum.
forologia-foroi-enfia-efka-fpa
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι φορολογικοί συντελεστές μειώνονται, αλλά τα φορολογικά έσοδα αυξάνονται

Η ενίσχυση εισοδημάτων, απασχόησης, η μείωση της φοροδιαφυγής και τα έσοδα που φέρνει η ακρίβεια έχουν αυξήσει τα φορολογικά έσοδα, παρά τη μείωση φόρων και εισφορών. Η συνολική επιβάρυνση όμως παραμένει ίδια με αυτή του 2019, σύμφωνα με το ΚΕΦΙΜ.
ΑΑΔΕ, Φορολογικοί έλεγχοι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπερωρίες κάνουν στην ΑΑΔΕ για διασταυρώσεις εισοδημάτων και επιδομάτων

Αναβάθμιση του πλασίου των διασταυρώσεων στοιχείων από εσωτερικό και εξωτερικό από την ΑΑΔΕ εντός του Νοεμβρίου, βάζοντας στο στόχαστρο κρυφά εισοδήματα και τον έλεγχο επιδομάτων και επιχορηγήσεων.