ΓΔ: 2594.52 1.38% Τζίρος: 366.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:37
Τηλεργασία σε γραφείο
Φωτο: Unsplash

Waterborne: Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Πειραιώς ως πλήρες μέλος

Το Επιμελητήριο Πειραιώς εντάχθηκε ως πλήρες μέλος στη Waterborne, ενισχύοντας τη συμμετοχή του στις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για καινοτομία και βιώσιμη ναυτιλία.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ) εντάχθηκε ως πλήρες μέλος στην ευρωπαϊκή τεχνολογική πλατφόρμα Waterborne, έπειτα από την έγκριση της σχετικής αίτησης από το Διοικητικό Συμβούλιο της πλατφόρμας. Η εξέλιξη αυτή ενισχύει τη διεθνή παρουσία του ΕΒΕΠ στον τομέα της ναυτιλιακής και βιομηχανικής καινοτομίας.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση, επισημαίνοντας ότι η ένταξη αποτελεί καρπό πολυετούς συνεργασίας με τη Waterborne. 

Όπως ανέφερε, το επιμελητήριο θα συμμετέχει πλέον ενεργά στις εργασίες της Πλατφόρμας Μηδενικών Εκπομπών για το Waterborne (ZEWT) και στις διαβουλεύσεις για τη διαμόρφωση του επόμενου Προγράμματος Πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Κορκίδης υπογράμμισε τη σημασία της ναυτιλιακής τεχνολογίας για το ΕΒΕΠ, τονίζοντας ότι μεγάλα ναυπηγεία στον κόλπο της Ελευσίνας και επιχειρήσεις επισκευής πλοίων στην περιοχή Περάματος - Σαλαμίνας αποτελούν μέλη του επιμελητηρίου και του ελληνικού ναυτιλιακού cluster «Maritime Hellas».

Παράλληλα, σημείωσε ότι η ναυπηγική βιομηχανία και το λιμενικό οικοσύστημα αποτελούν βασικούς πυλώνες της ελληνικής βιομηχανίας και θα πρέπει να ενταχθούν στη Ναυτιλιακή Βιομηχανική Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του κλάδου.

Αναφερόμενος στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ευρωπαϊκός ναυτιλιακός τομέας, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί πέρα από τη βιωσιμότητα, προς ένα ναυτιλιακό μέλλον πιο ανθεκτικό, ψηφιακό, ασφαλές και ανταγωνιστικό. 

Υπογράμμισε ότι η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση της ναυτιλίας αποτελεί κοινό στόχο Ελλάδας και Ευρώπης, επιβεβαιώνοντας την πρόθεση του επιμελητηρίου να συμβάλει ενεργά στις πρωτοβουλίες της Waterborne για τη βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βιομηχανικό εργοστάσιο ξυλείας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΕΕ πρέπει να στηρίξει τις βιομηχανίες με τη στρατηγική «Made in Europe»

Ο Επίτροπος Βιομηχανίας της ΕΕ, Στεφάν Σεζουρνέ, τόνισε την ανάγκη στρατηγικής προώθησης του «Made in Europe» για την προστασία των ευρωπαϊκών βιομηχανιών, με τη στήριξη άνω των 1.100 ανώτερων στελεχών επιχειρήσεων.
Λιμάνι Ελευσίνας βιομηχανία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Επενδύσεις-ορόσημο μεταμορφώνουν σε νέο βιομηχανικό hub

Η επένδυση στα Ναυπηγεία Ελευσίνας δημιουργεί ένα νέο ναυπηγικό και ενεργειακό hub, με ισχυρό αμερικανικό ενδιαφέρον, νέες θέσεις εργασίας και σημαντική προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία.
Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Τζιτζικώστα στην Ινδία: νέος διάλογος ΕΕ-Ινδίας για μεταφορές και τουρισμό

Ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, Απ. Τζιτζικώστας, επισκέφθηκε το Νέο Δελχί για τη Διάσκεψη Global Gateway, τονίζοντας τη σημασία της βιώσιμης ναυτιλίας και της ενίσχυσης της ΕΕ-Ινδίας μέσω του διαδρόμου IMEC.
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΕΑ: Θετική η στήριξη βιομηχανίας, ανησυχία για τη μικρή παραγωγή

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας καλεί την κυβέρνηση να στηρίξει άμεσα και τις μικρές επιχειρήσεις που πλήττονται από το υψηλό ενεργειακό κόστος, τονίζοντας ότι η ενίσχυση μόνο της βιομηχανίας δεν αρκεί για την ανταγωνιστικότητα.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Απαράδεκτες οι επιθέσεις στη Μαύρη Θάλασσα

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καταδίκασε τις επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, τονίζοντας ότι η κατάσταση προκαλεί έντονη ανησυχία, καθώς κινδυνεύουν πλοία και πληρώματα, με ανθρώπινες ζωές να έχουν ήδη χαθεί.