ΓΔ: 2665.93 0.90% Τζίρος: 397.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Λιμάνι Ασσος Κεφαλονιάς
Φώτο: Shuttestock

Η Κεφαλονιά μέσα από τρία νέα videos της Marketing Greece

Η Marketing Greece παρουσιάζει τρία νέα documentary style videos για την Κεφαλονιά, αναδεικνύοντας την παράδοση, τη γαστρονομία και τη μοναδική φύση του νησιού.

Η Κεφαλονιά μέσα από τρεις ξεχωριστές ιστορίες: η Marketing Greece παρουσιάζει τρία νέα documentary style videos που αναδεικνύουν τον πολιτισμό, τη γεύση και τη φύση του νησιού. 

Μέσα από τα μάτια των ανθρώπων του τόπου, ο θεατής καλείται να γνωρίσει την αυθεντική ψυχή της Κεφαλονιάς και τις παραδόσεις που τη διαμορφώνουν.

Στο βίντεο με τίτλο «Κεφαλονιά – τέχνη, δαντέλα, μνήμες», η Στάμω Σκλαβουνάκη αφηγείται μια σπάνια παραδοσιακή τέχνη που γεννήθηκε από τη φύση του νησιού. 

Από τα φύλλα του αθάνατου, οι γυναίκες της Κεφαλονιάς δημιουργούσαν φυσικές ίνες, τις οποίες μετέτρεπαν σε νήμα και στη συνέχεια σε περίτεχνη δαντέλα. Μια ζωντανή τέχνη που περνάει από γενιά σε γενιά, διατηρώντας την ιδιαίτερη ταυτότητα του τόπου.

Το δεύτερο βίντεο, «Κεφαλονιά – τυρί, μεράκι, γεύσεις», εστιάζει στην τυροκομία ως κομμάτι της τοπικής κληρονομιάς. Ο Θάνος Κουλούμπης από τα Τυροκομεία «Παρίσης» και ο Κυριάκος Σταμούλης από τα Τυροκομεία «Σταμούλης» μοιράζονται την παράδοση και το πάθος που καθορίζουν την οικογενειακή τους δραστηριότητα. Το φρέσκο γάλα, η υπομονή και η γνώση που κληροδοτείται με τον χρόνο συνθέτουν τη γεύση της αυθεντικής Κεφαλονιάς.

Στο τρίτο βίντεο, «Κεφαλονιά – φύση, ζωή, αντιθέσεις», η ίδια η φύση γίνεται αφηγήτρια. Τα καταπράσινα βουνά συναντούν τις μαγευτικές παραλίες, δημιουργώντας ένα τοπίο γεμάτο αντιθέσεις και αρμονία. Με τον Αίνο να δεσπόζει στο κέντρο του νησιού, οι Δρ. Μιχαήλ Ξανθάκης και Γεώργιος Ισμαήλος ξεναγούν το κοινό στα μονοπάτια και στους αστερισμούς που φωτίζουν τον ουρανό της Κεφαλονιάς.

Όπως αναφέρει η Marketing Greece στην ανακοίνωσή της, οι τρεις αυτές ιστορίες υπενθυμίζουν ότι τα ταξίδια δεν περιορίζονται σε όσα βλέπουμε, αλλά περιλαμβάνουν όσα ακούμε, γευόμαστε και αισθανόμαστε. Κάθε εμπειρία αποτελεί ένα μοναδικό ταξίδι στις αισθήσεις και στις μνήμες του τόπου.

Τα documentary style videos δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της Σύμπραξης Τουρισμού Κεφαλονιάς, στην οποία συμμετέχουν ο Δήμος Αργοστολίου, ο Δήμος Ληξουρίου, ο Δήμος Σάμης, η Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης, το Επιμελητήριο Κεφαλληνίας και Ιθάκης, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, η AEGEAN, η Fraport Greece και η Marketing Greece.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λιμάνι Κέρκυρας αεροφωτογραφία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη αντιπροσωπείας Chaozhou στην Κέρκυρα για πολιτισμό & τουρισμό

Στην Κέρκυρα ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιάννης Τρεπεκλής υποδέχθηκε αντιπροσωπεία της κινεζικής πόλης Chaozhou, στην οποία συμμετείχαν στελέχη αυτοδιοίκησης, πολιτισμού και εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων.
πανοραμική Ρεθύμνου λιμάνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρέθυμνο: Βραβεύονται οι επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες της πόλης

Το Ρέθυμνο τιμά τους πιστούς επισκέπτες του με μια συμβολική «υιοθεσία» δέντρου και διήμερες εκδηλώσεις στις 26-27/9 με μουσική, χορό και διαγωνισμό φωτογραφίας, συνδυάζοντας φιλοξενία, βιωσιμότητα και πολιτισμό.
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Αγγελούδης: «Ελάτε στη Θεσσαλονίκη, ζήστε μια αυθεντική πόλη»

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, προσκάλεσε τους Ρουμάνους να επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας την πλούσια ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά, τη νεανική ενέργεια και τις πολλές εμπειρίες που προσφέρει όλο το χρόνο.
Φαναράκια Κινεζικής Πρωτοχρονιάς
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Προτεραιότητα η αύξηση δαπανών στις φθινοπωρινές διακοπές

Η Κίνα ενισχύει τον τουρισμό και την κατανάλωση κατά την εορταστική περίοδο, προσφέροντας νέα ταξιδιωτικά προϊόντα, πολιτιστικές εκδηλώσεις και επιδοτήσεις, με στόχο να αυξηθούν τα ταξίδια και οι δαπάνες των πολιτών.
πανοραμική Ρεθύμνου λιμάνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρέθυμνο: Εκδηλώσεις δύο ημερών για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Ο Δήμος Ρεθύμνου και ο Σύλλογος Ξενοδόχων γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού με εκδήλωση το Σάββατο στον Αδελιανό Κάμπο, με μουσική, χορό και γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων, προβάλλοντας την κρητική φιλοξενία.
Μουσείο Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχέδιο μουσείου γαστρονομίας στην Αγορά Μοδιάνο από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Μουσείο γαστρονομίας πρόκειται να δημιουργηθεί στον πρώτο όροφο της Αγοράς Μοδιάνο, με στόχο την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης, σε συνεργασία Δήμου Θεσσαλονίκης και ιδιοκτητών της αγοράς.