Συνέντευξη του διευθύνοντος συμβούλου του SANI/IKOS GROUP και πρώην πρόεδρου του ΣΕΤΕ, Ανδρέα Ανδρεάδη δημοσιεύει η οικονομική εφημερίδα του Ντίσελντορφ Handelsblatt με αφορμή το άνοιγμα των συνόρων και την έναρξη της τουριστικής σεζόν, σύμφωνα με το Deutsche Welle
Ο αρθρογράφος Γκερντ Χέλερ επισημαίνει πως «το ξεκίνημα της σεζόν είναι γεμάτο αβεβαιότητα ωστόσο ένα πράγμα ξέρει ήδη ο Ανδρέας Ανδρεάδης 'φέτος δεν πρόκειται να κερδίσουμε χρήματα’… Εφτά συνεχόμενα χρόνια η Ελλάδα ανακοίνωνε το ένα ρεκόρ ταξιδιωτών μετά το άλλο. Από το 2013 που η οικονομική κρίση έφτασε στο αποκορύφωμά της ο αριθμός των ξένων επισκεπτών διπλασιάστηκε... Τα περισσότερα από τα 10.221 ελληνικά ξενοδοχεία είναι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις. Αυτή είναι και η γοητεία της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού.
Ωστόσο πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν απόθεμα ρευστότητας. Δυο στις τρεις επιχειρήσεις φοβούνται ότι θα πτωχεύσουν και ένας στους πέντε το θεωρεί πολύ πιθανόν σύμφωνα με δημοσκόπηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων. Ο Ανδρέας Ανδρεάδης δεν ανήκει σε αυτούς. Δεν φοβάται για τη λειτουργία της επιχείρησης. ‘Είμαστε τόσο καλά προετοιμασμένοι που θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε και χωρίς τη λειτουργία του ξενοδοχείου’ λέει.»
Η μεγάλη ανησυχία του διευθύνοντος συμβούλου του μεγάλου ξενοδοχείου στη Χαλκιδική είναι «πώς θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την εργασία των συνεργατών μας και να τους δώσουμε κίνητρα χωρίς να διακινδυνεύσουμε το οικονομικό μέλλον της επιχείρησης».
Όσον αφορά τα μέτρα φυσικής απόστασης το ξενοδοχείο φαίνεται να μην έχει κανένα πρόβλημα αφού οι ομπρέλες είναι τοποθετημένες ανά τέσσερα μέτρα και μια εφαρμογή στο κινητό θα εξασφαλίζει στους επισκέπτες να οργανώνουν την παραμονή τους χωρίς επαφές. Με τα δικά τους πρωτόκολλα υγιεινής αλλά και την πιστοποίηση από την TÜV Austria και τους ειδικούς από το Ecolab ξεπερνούν τις απαιτήσεις ‘δεν θα κάνουμε τακτικά τεστ μόνο στους υπαλλήλους μας αλλά και σε όλους τους επισκέπτες κατά την άφιξή τους‘».
Τέλος, ο κ. Ανδρέαδης εκτιμά πως θα υπάρξει συρρίκνωση των εισπράξεων κατά 50 έως 70% ενώ αναμένει και πολλές συγχωνεύσεις και καταλήγει πως ο κλάδος θα χρειαστεί χρόνο για να ανακάμψει.