ΓΔ: 2599.44 0.23% Τζίρος: 200.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:19:37
Αριθμομηχανή και στυλό

Νέα ρύθμιση χρεών με 120 δόσεις ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών 

Επιστολή στους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας απέστειλε ο ΕΣΑ, ζητώντας να υπάρξει νέα ρύθμιση προκειμένου να δοθεί «ανάσα» στις επιχειρήσεις μετά και το lockdown λόγω της πανδημίας.

Πρόταση να υπάρξει μία νέα ρύθμιση 120 δόσεων για χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία κατέθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών (ΕΣΑ), με επιστολή που απέστειλε στον υπ. Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και στον υπ. Εργασίας, Γιάννη Βρούτση. 

Όπως τονίζεται στην επιστολή «ο ΕΣΑ Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών μεταφέροντας την αγωνία της επιχειρηματικής κοινότητας, υπενθυμίζει ότι οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων που έμειναν απλήρωτες από το Μάρτιο έως και σήμερα, λόγω του κορονοϊού, έχουν μεταφερθεί ως προς την εξόφλησή τους για τα τέλη Αυγούστου και Σεπτεμβρίου. 

Επιπροσθέτως πολλές επιχειρήσεις που ήταν ενταγμένες σε καθεστώς ρυθμίσεων και δεν μπόρεσαν να αποπληρώσουν τη δόση του Φεβρουαρίου 2020 και στη συνέχεια λόγω της υγειονομικής κρίσης είχαν αδυναμία πληρωμής και δεύτερης συνεχόμενης δόσης, αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της απώλειας της ρύθμισης, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο ΕΣΑ  με στόχο να επανέλθει η αγορά σε κατάσταση ισορροπίας, να δοθεί μια ανάσα ρευστότητας στις επιχειρήσεις και να αρχίσει να εισρέει ζεστό χρήμα προς τα δημόσια ταμεία, προτείνει την θεσμοθέτηση μιας νέας γενναίας επαναρύθμισης παλαιών και νέων οφειλών προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά ταμεία σε 120 δόσεις. Συγκεκριμένα στη ρύθμιση αυτή θα πρέπει να ενταχθούν οφειλές που για διάφορους λόγους δεν είχαν ρυθμιστεί στο παρελθόν, αλλά και εκείνες που λόγω προσωρινής αδυναμίας και στη συνέχεια λόγω της κρίσης του Covid19, έχουν ήδη απωλεσθεί ή θα απωλεσθούν στο εγγύς μέλλον.   

Τέλος,  η πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων πρέπει να παραμείνει ενεργή για τις τρέχουσες οφειλές  που θα δημιουργηθούν μετά την επανένταξη στην επαναρύθμιση των 120 δόσεων, προκειμένου να τακτοποιούνται οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων που δεν θα μπορούν να εξοφληθούν εντός των νόμιμων προθεσμιών, από τον Σεπτέμβριο του 2020 και μετά».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο ΑΑΔΕ Αθήνας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΑΑΔΕ ψάχνει τα λάθη που οδηγούν σε δικαίωση των προσφυγών φορολογουμένων

Τη μελέτη των αποφάσεων της ΔΕΔ και των φορολογικών δικαστηρίων που δικαιώνουν φορολογούμενους ζητεί η ΑΑΔΕ για να περιορίσει τα λάθη στους φορολογικούς ελέγχους και στις διασταυρώσεις.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Ανεκμετάλλευτα 800 εκατ. για ενέργεια, καλύπτονται με εθνικά

Ο Κώστας Τσουκαλάς του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καλύπτει αποτυχίες στην ενέργεια με εθνικούς πόρους, ενώ πόροι της ΕΕ έμειναν αναξιοποίητοι, και άσκησε κριτική για την έλλειψη προετοιμασίας και πρόληψης σε πυρκαγιές.
Μέλη ΕΣΑ και Δημήτρης Μαρκόπουλος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προτάσεις ΕΣΑ προς ΥΠΟΙΚ για στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων

10 προτάσεις υπέβαλε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών στο ΥΠΟΙΚ για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εστιάζοντας σε φορολογία, επαγγελματική στέγη σε συνάντηση με τον υφυπουργό Δ. Μαρκόπουλο.
Κόσμος στην Ερμού
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση Μαρκόπουλου με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών - Στο επίκεντρο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ο υφυπουργός Δημήτρης Μαρκόπουλος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών συζητώντας για τις προκλήσεις των μικρομεσαίων και προτάσεις στήριξης, ενόψει της ΔΕΘ