ΓΔ: 2309.1 1.50% Τζίρος: 365.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Συζήτηση για μισθό
Επαγγελματική συνάντηση για θέματα μισθοδοσίας, ανάλυση γραφημάτων και διαχείριση οικονομικών δεδομένων.

Παρέμβαση ΕΣΕΕ σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Στ. Καφούνης χαρακτήρισε θετική την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 920€, ζητώντας περαιτέρω μείωση μη μισθολογικού κόστους, φοροελαφρύνσεις και αναπτυξιακά κίνητρα για δυνατή οικονομία.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 920 ευρώ αποτελεί θετική εξέλιξη, καθώς, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Σταύρο Καφούνη, ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και ενισχύει την εγχώρια κατανάλωση. Ωστόσο, όπως επισημαίνει, η νέα αυτή επιβάρυνση έρχεται σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για τις επιχειρήσεις.

Ο κ. Καφούνης τόνισε ότι ο επιχειρηματικός κόσμος αναμένει μέτρα αντιστάθμισης, όπως περαιτέρω μείωση του μη μισθολογικού κόστους, ελαφρύνσεις φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, καθώς και αποσύνδεση του εμπορίου –του πλέον διασυνδεδεμένου με τη φορολογική διοίκηση κλάδου– από τον τεκμαρτό τρόπο φορολόγησης.

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, «στόχος της ΕΣΕΕ και σταθερή επιδίωξη του εμπορικού κόσμου είναι ένα πλαίσιο αναπτυξιακών κινήτρων για μια ισχυρή, παραγωγική οικονομία που θα μπορεί να αμείβει σωστά τους εργαζόμενους της και να δημιουργεί νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αύξηση μισθού χρήματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνομοσπονδία Εμπορίου: Θετικό βήμα η αύξηση κατώτατου, ζητά στήριξη

Η ΓΣΕΒΕΕ χαρακτηρίζει θετική την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 920 ευρώ, τονίζοντας όμως πως χρειάζονται μέτρα στήριξης για μικρές επιχειρήσεις και εργαζόμενους λόγω κόστους διαβίωσης και αβεβαιότητας από τις γεωπολιτικές εξελίξεις.
Υπολογιστής και φόροι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι φοροελαφρύνσεις φέρνουν αυξήσεις μισθών για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους

Φορολογικές ελαφρύνσεις για νέους έως 25 ετών και οικογένειες με παιδιά φέρνουν αύξηση εισοδήματος και εξοικονόμηση έως 2 μισθών ετησίως. Τα οφέλη από τις νέες μειώσεις κρατήσεων θα φανούν στη μισθοδοσία Ιανουαρίου.
Κτίριο ΑΑΔΕ Αθήνας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ένας στους τρεις δικαιώνεται στις φορολογικές προσφυγές στην ΑΑΔΕ

Κατά 80% αυξήθηκαν οι προσφυγές φορολογουμένων στη ΔΕΔ το 2025 σε σχέση με το 2024, με το 99,2% των υποθέσεων να εξετάζονται έγκαιρα. Η διαδικασία γίνεται δωρεάν και ηλεκτρονικά, αποτελώντας υποχρεωτικό στάδιο πριν τα δικαστήρια.