Με αφορμή τις πρόσφατες θετικές εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα, ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργος Πιτσιλής, απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή προς τους εργαζομένους της Αρχής, αναγνωρίζοντας τη συμβολή τους στην επίτευξη των στόχων της Φορολογικής Διοίκησης.
Στην επιστολή του, ο κ. Πιτσιλής επισημαίνει ότι οι δύο θεσμοί «αναγνώρισαν ρητά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί» σε καίριους τομείς, όπως η ψηφιοποίηση των φορολογικών και τελωνειακών ελέγχων, η ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων συμμόρφωσης, η μείωση του κενού ΦΠΑ και η ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης συνολικά.
Αναγνώριση της προόδου από διεθνείς θεσμούς
Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία των παρεμβάσεων αυτών για τη συνολική εικόνα της ελληνικής οικονομίας. Όπως σημειώνει, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνωρίζει ότι η πρόοδος «υπήρξε καθοριστική για την έξοδο της Ελλάδας από τον κατάλογο χωρών με μακροοικονομικές ανισορροπίες».
Ευχαριστίες και επόμενοι στόχοι
Ο κ. Πιτσιλής αποδίδει τα εύσημα σε όλο το προσωπικό της ΑΑΔΕ, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για «αποτέλεσμα αμέτρητων ωρών δουλειάς, αφοσίωσης και επαγγελματισμού». Η καθημερινή προσπάθεια των υπαλλήλων, από την ανάπτυξη ψηφιακών συστημάτων έως την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, συνθέτει –όπως αναφέρει– την εικόνα που αναγνωρίζεται διεθνώς.
Παράλληλα, τονίζει ότι ο στόχος για το επόμενο διάστημα παραμένει «η διαρκής αναβάθμιση των υπηρεσιών και της λειτουργίας της ΑΑΔΕ», με έμφαση στην ενίσχυση της αξιοπιστίας και τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό της φορολογικής διοίκησης προς όφελος πολιτών και επιχειρήσεων.