ΓΔ: 2309.1 1.50% Τζίρος: 365.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Λογότυπο ΕΦΚΑ
Το επίσημο λογότυπο του ΕΦΚΑ πάνω σε γκρίζο τοίχο.

Παράταση για ΑΠΔ κοινών επιχειρήσεων e-ΕΦΚΑ

Η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ παρατείνει έως 17/2/2026 την προθεσμία υποβολής ΑΠΔ κοινών επιχειρήσεων για τις μισθολογικές περιόδους Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2025, λόγω αναγκαίων προσαρμογών στα μηχανογραφικά συστήματα.

Η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ανακοίνωσε την παράταση της προθεσμίας για την υποβολή Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) κοινών επιχειρήσεων, για τις μισθολογικές περιόδους Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2025, έως και την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2026.

Η ίδια ημερομηνία ισχύει και για την υποβολή ΑΠΔ από το Δημόσιο, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και άλλους φορείς, που αφορούν στην ασφάλιση εργαζομένων με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου (Ι.Δ.Α.Χ. και Ι.Δ.Ο.Χ.) προηγούμενων μισθολογικών περιόδων. Η υποβολή πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με τη χρήση της νέας γραμμογράφησης της ΑΠΔ κοινών επιχειρήσεων, σύμφωνα με το Γενικό Έγγραφο του e-ΕΦΚΑ (αρ. πρωτ. 2120927/16.12.2025).

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η παράταση κρίθηκε αναγκαία για να ολοκληρωθεί η προσαρμογή των μηχανογραφικών συστημάτων των εργοδοτών στις αλλαγές που εισήχθησαν με την αναβάθμιση της ΑΠΔ κοινών επιχειρήσεων του e-ΕΦΚΑ.

Σημειώνεται ότι η παράταση αυτή δεν επηρεάζει την προθεσμία καταβολής των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΕΦΚΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση έως 25 Φεβρουαρίου για ΑΠΔ κοινών επιχειρήσεων e-ΕΦΚΑ

Παρατείνεται έως 25 Φεβρουαρίου 2026 η προθεσμία υποβολής ΑΠΔ κοινών επιχειρήσεων e-ΕΦΚΑ για τις μισθολογικές περιόδους Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2025, καθώς και για προηγούμενες περιόδους από το Δημόσιο και τα Ν.Π.Δ.Δ.
ΕΦΚΑ και ευρώ χαρτονομίσματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρέη προς τον ΕΦΚΑ άνω των 10,5 δισ. ευρώ οδηγούνται σε διαγραφή

Οφειλές άνω των 10,5 δισ. προς τον ΕΦΚΑ κρίνονται μη εισπράξιμες και οδεύουν προς διαγραφή Το συνολικό χρέος προς τον ΕΦΚΑ εκτοξεύεται στα 51,3 δισ. ευρώ με τα 21,2 δισ. να προέρχονται από προσαυξήσεις.