ΓΔ: 2002.3 0.30% Τζίρος: 47.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:04:01
Περίπτερο Loux στην Anuga

Ρεκόρ συμμετοχών για την Ελλάδα στην Anuga 2025 με 302 εκθέτες στην Κολωνία

Η Ελλάδα συμμετείχε με 302 εκθέτες στην Anuga 2025, καταλαμβάνοντας 6.400 τ.μ. εκθεσιακού χώρου. Η διοργάνωση συγκέντρωσε 8.015 εκθέτες και πάνω από 145.000 επισκέπτες από 190 χώρες.

Με νέο ιστορικό ρεκόρ ολοκληρώθηκε η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Anuga, που πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία από τις 4 έως τις 8 Οκτωβρίου 2025. Η έκθεση αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ελληνική αποστολή περιλάμβανε 302 εκθέτες, οι οποίοι κάλυψαν περισσότερα από 6.400 τετραγωνικά μέτρα εκθεσιακού χώρου. Οι συμμετέχοντες παρουσίασαν τα προϊόντα και τις καινοτομίες τους σε ένα πολυπληθές, διεθνές κοινό.

Το εθνικό περίπτερο της Ελλάδας διοργανώθηκε από τον Enterprise Greece Invest & Trade, κρατικό φορέα του υπουργείου Εξωτερικών. Την ελληνική παρουσία ενίσχυσαν οι ομαδικές συμμετοχές των εταιρειών GREAT GREEK EXPORTS AND TRADE και PROMO SOLUTION, ενώ σημαντική ήταν και η παρουσία μεμονωμένων εκθετών, συμβάλλοντας στην ανάδειξη των ελληνικών προϊόντων.

Παράλληλα, το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εξωστρέφειας και της επιχειρηματικής δικτύωσης, διοργάνωσε επιχειρηματική αποστολή με τη συμμετοχή των εταιρειών RAKS ΠΕΤΡΑΚΗΣ Α.Ε., ELMAR Crete S.A. και 40 FOOD. 

Οι επιχειρήσεις αυτές πραγματοποίησαν στοχευμένες συναντήσεις με γερμανικές εταιρείες και απέκτησαν άμεση εικόνα για την αγορά τροφίμων και ποτών στη Γερμανία και διεθνώς.

Η Anuga 2025 συγκέντρωσε παραδοσιακές και νέες επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο, παρουσιάζοντας προϊόντα και τάσεις που αντικατοπτρίζουν τις αξίες της ποιότητας, της καινοτομίας και της βιωσιμότητας στον κλάδο των τροφίμων και ποτών

Η έκθεση κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από προϊόντα υψηλής γαστρονομίας έως λύσεις φυτικής προέλευσης, αναδεικνύοντας σύγχρονες και μελλοντικές διατροφικές προσεγγίσεις.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν συνολικά 8.015 εκθέτες από 110 χώρες, σε εκθεσιακό χώρο 300.000 τετραγωνικών μέτρων. Ο αριθμός των εμπορικών επισκεπτών ξεπέρασε τους 145.000 από περισσότερες από 190 χώρες, καταγράφοντας αύξηση 3,6% σε σύγκριση με την προηγούμενη έκθεση.

Η επόμενη Anuga έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 13 Οκτωβρίου 2027.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ