ΓΔ: 2309.1 1.50% Τζίρος: 365.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
ασφάλεια ανθρώπων ξύλινα ομοιώματα
Credits: Shutterstock

Εκδήλωση για κλιματική κρίση, επιχειρήσεις και ασφαλιστικό κίνδυνο

Ψηφιακή εκδήλωση για επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις επιχειρήσεις και τη διαχείριση ασφαλιστικού κινδύνου διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο.

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο διοργανώνει στις 2 Απριλίου (1:00 μ.μ. – 2:30 μ.μ.) ψηφιακή εκδήλωση με θέμα «Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις επιχειρήσεις και η διαχείριση του ασφαλιστικού ρίσκου»

Η πρωτοβουλία στοχεύει στην ανάδειξη της σημασίας της βιώσιμης ανάπτυξης για την οικονομία και τον επιχειρηματικό κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα αναλυθούν οι κίνδυνοι που προκαλούν τα ακραία φυσικά φαινόμενα και οι στρατηγικές που μπορούν να μειώσουν την έκθεση των επιχειρήσεων σε περιβαλλοντικά και ασφαλιστικά ρίσκα. 

Η συζήτηση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της προσαρμογής του επιχειρείν στις νέες συνθήκες που δημιουργεί η κλιματική κρίση.

Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η κ. Φοίβη Κουντούρη, καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ, επικεφαλής της Έκθεσης των Ηνωμένων Εθνών για την Παγκόσμια Βιώσιμη Ανάπτυξη, πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ενώσεων Οικονομολόγων Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, πρόεδρος του Παγκόσμιου Κόμβου Κλίματος του Δικτύου Λύσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και διευθύντρια του Δικτύου AE4RIA. 

Η ομιλία της θα έχει θέμα «Οι κίνδυνοι της κλιματικής αλλαγής και των φυσικών καταστροφών για την ελληνική oικονομία».

Εισαγωγική τοποθέτηση θα πραγματοποιήσει η κ. Ελίνα Παπασπυροπούλου, Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πάνελ με τίτλο «Βιομηχανία: Στρατηγικές Κάλυψης Κινδύνων και Ελαχιστοποίησης της Έκθεσης», στο οποίο θα συμμετάσχουν η κ. Θεοδώρα Αντωνακάκη, διευθύντρια του Κέντρου Κλιματικής Αλλαγής και Βιωσιμότητας της Τράπεζας της Ελλάδας, ο κ. Βασίλης Χριστίδης, διευθύνων σύμβουλος της Allianz - Ευρωπαϊκή Πίστη, ο κ. Ερρίκος Μοάτσος, διευθύνων σύμβουλος της Ergo Hellas και ο κ. Κωνσταντίνος Σεμερτζόγλου, διευθύνων σύμβουλος της HDI Global SE Hellas.

Τις εργασίες της εκδήλωσης θα ανοίξει ο Dr. Ilja Nothnagel, Γενικός Διευθυντής και Μέλος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, ενώ τον συντονισμό της συζήτησης θα έχει η κ. Μιχαέλα Μπαλή, Διευθύντρια της Germany Trade and Invest (GTAI) για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οικογενειακή ασφάλιση προστασία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιμελητήριο: Περισσότερα κίνητρα για ασφάλιση απέναντι στις καταστροφές

Στην ψηφιακή εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου τονίστηκε η ανάγκη κρατικών κινήτρων για ασφάλιση πολιτών και επιχειρήσεων, ειδικά απέναντι σε φυσικές καταστροφές, λόγω συστημικών ρίσκων από την κλιματική αλλαγή.
Κυβερνοασφάλεια και δεδομένα
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέο πρόγραμμα «Cybersecurity Awareness» από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο

Η AHK Akademie του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου λανσάρει το online πρόγραμμα πιστοποίησης «Cybersecurity Awareness», με διαδραστικά μαθήματα και προσομοιώσεις phishing, προσφέροντας ψηφιακό πιστοποιητικό και badges δεξιοτήτων.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μακρόν: Άμεσο και άνευ όρων άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ ζητά η σύνοδος Παρισιού

Ο Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε άμεσο και χωρίς όρους άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, μετά από τηλεδιάσκεψη 40 χωρών με τον Κ. Μητσοτάκη. Χαιρέτισε την παύση πυρός ΗΠΑ-Ιράν και τόνισε τη σημασία της ελεύθερης ναυσιπλοΐας χωρίς διόδια.
Γιώργος Γεραπετρίτης σε εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελλάδα στηρίζει ανθρωπιστική βοήθεια και ενότητα του Σουδάν

Η Ελλάδα ανακοίνωσε επιπλέον ανθρωπιστική βοήθεια 1 εκατ. ευρώ για το Σουδάν, τόνισε τη στήριξή της στην ενότητα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και ζήτησε ασφαλείς ανθρωπιστικούς διαδρόμους και ενίσχυση των υποδομών.
Σαντορίνη καλντέρα θέα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΟΤ: Ενίσχυση κρατήσεων από Γερμανία μέσω roadshow της DERTOUR

Η σταθερή ζήτηση από τη Γερμανία για διακοπές στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε στο roadshow Sea and Sun της DERTOUR, με συμμετοχή του ΕΟΤ, που ανέδειξε τα πλεονεκτήματα και τη δυναμική των ελληνικών προορισμών στη γερμανική αγορά.