ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κτίριο ΑΑΔΕ Αθήνας
Το κτίριο της ΑΑΔΕ στην Αθήνα, έδρα φορολογικών υπηρεσιών.

ΑΑΔΕ: Παράταση για Δηλώσεις Βραχυχρόνιας Διαμονής στην Αθήνα

Η ΑΑΔΕ δίνει παράταση έως 21/7 για τις δηλώσεις Ιανουαρίου–Μαΐου 2025, σε ακίνητα με νέο ΑΜΑ εντός του 1ου, 2ου και 3ου Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων.

Παράταση στην υποβολή Δηλώσεων Βραχυχρόνιας Διαμονής δόθηκε για ακίνητα που βρίσκονται εντός των ορίων του 1ου, 2ου και 3ου Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργου Πιτσιλή (Α.1087/2025).

Η απόφαση αφορά ακίνητα που δεν υπόκεινται στους περιορισμούς της παραγράφου 2Α του άρθρου 111 του Ν. 4446/2016 και για τα οποία έχει εκδοθεί νέος Αριθμός Μητρώου Ακινήτου (ΑΜΑ) μετά την 1η Ιανουαρίου 2025.

Για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις, η προθεσμία υποβολής Δηλώσεων Βραχυχρόνιας Διαμονής που αντιστοιχούν στους μήνες Ιανουάριο έως και Μάιο 2025, παρατείνεται έως και τη Δευτέρα 21 Ιουλίου 2025.

Η παράταση αυτή έχει ως στόχο να διευκολύνει τους διαχειριστές των εν λόγω ακινήτων, δίνοντάς τους επιπλέον χρόνο για την εμπρόθεσμη τακτοποίηση των δηλώσεών τους.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) της ΑΑΔΕ, καλώντας στο 213 162 1000, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 07:30 - 17:00.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ξεπαγώνουν» μεταβιβάσεις ακινήτων από ιδιοκτήτες που χρωστάνε στην εφορία

Οι φορολογούμενοι με οφειλές προς την εφορία θα μεταβιβάζουν ακίνητα εφ όσων το χρέος παρακρατείται από το τίμημα της πώλησης. Το ίδιο θα ισχύει και για κληρονόμους που δεν έχουν καταβάλει φόρο κληρονομιάς.
Κτίριο ΑΑΔΕ Αθήνα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμα και φόροι 741 εκατ. καταλογίστηκαν σε 1.553 «εύπορους» φορολογούμενους

Το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Φορολογουμένων εντόπισε 1.553 «εύπορους» φορολογούμενους να φοροδιαφεύγουν και να αποκρύπτουν εισοδήματα από ακίνητα καταλογίζοντας τους πρόστιμα και φόρους ύψους 741,06 εκατ.
ΑΑΔΕ πινακίδα κτήριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΑΔΕ: Διευκρινίσεις για τη διαπίστευση ως οργανισμού πληρωμών

Η ΑΑΔΕ ανακοίνωσε ότι μετά την ολοκλήρωση του σχεδίου δράσης για τη διαπίστευση ως οργανισμός πληρωμών, και τη θετική αξιολόγηση από ΕΔΕΛ και ΥΠΕΘΟΟ, αναμένεται η τελική απόφαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε Αττική, Κυκλάδες και Ιόνια νησιά καταλογίστηκε ο υψηλότερος ΕΝΦΙΑ το 2026

Σε Αττική, Κυκλάδες, νησιά του Ιονίου καταλογίστηκε ο υψηλότερος ΕΝΦΙΑ, στοιχείο που αναδεικνύει την επίδραση του τουρισμού στις τιμές των ακινήτων. Ανω του 1 τρισ. ευρώ η συνολική αγοραία αξία των ακινήτων.