ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ομόλογα και χρήματα
Φώτο: Shutterstock

Στο 1,70% η απόδοση στη νέα έκδοση τρίμηνων εντόκων του Δημοσίου

Η απόδοση των τρίμηνων εντόκων γραμματίων διαμορφώθηκε στο 1,70%, με την έκδοση των 500 εκατ. ευρώ να υπερκαλύπτεται κατά 2,5 φορές. Δεν θα υπάρξουν συμπληρωματικές προσφορές.

Με μειωμένο επιτόκιο θα γίνει η διάθεση της νέας σειράς εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας του Ελληνικού Δημοσίου.

Στη δημοπρασία που πραγματοποίησε σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) διάρκειας 13 εβδομάδων, ύψους 500 εκατομμυρίων Ευρώ, η απόδοση διαμορφώθηκε στο 1,70%. (από 1,85% που είχε διαμορφωθεί στην προηγούμενη δημοπρασία).

Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1,266 δισεκ. Ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό των 500 εκατ. Ευρώ κατά 2,53 φορές.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 4 Ιουλίου 2025.

Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 100 εκατομμυρίων Ευρώ.

Δεν θα γίνουν αποδεκτές συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2025.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποδόσεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αμοιβαία κεφάλαια: Νέο ρεκόρ 22 ετών με ενεργητικό 33,7 δισ. ευρώ

Σε νέο υψηλό 22 ετών έφτασε το ενεργητικό των αμοιβαίων κεφαλαίων που έπιασε τα 33,7 δισ. με αύξηση 15% και εισροές 4,3 δισ. από τις αρχές του έτους. Στα  ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια η μερίδα του λέοντος.
Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κτήριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΚΤ: Σταθερά αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια την Πέμπτη

Η ΕΚΤ αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια την Πέμπτη, ωστόσο η αβεβαιότητα για τις επόμενες κινήσεις της εντείνεται λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και του αντίκτυπου στις τιμές πετρελαίου και τον πληθωρισμό.