ΓΔ: 2042.63 0.60% Τζίρος: 196.56 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
Φωτογραφία Shutterstock

Αυξημένη κατά 10,6% η επιβατική κίνηση στο Ελ. Βενιζέλος το πρώτο τετράμηνο

Ενισχυμένη η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελ. Βενιζέλος», έχοντας καταγράψει αύξηση 10,6% στο πρώτο τετράμηνο με 8,52 εκατ. επιβάτες.

Συνεχίζει να κερδίζει περισσότερο έδαφος στην off season περίοδο η Ελλάδα με την επιβατική κίνηση να αυξάνεται και τον Απρίλιο, και με την εικόνα από την αρχή της χρονιάς να δίνει το μήνυμα πως το τουριστικό προϊόν πάει για ακόμη μια χρονιά ρεκόρ το 2025.

Ειδικότερα, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας κατά τη διάρκεια του Απριλίου 2025 ανήλθε σε 2,71 εκατ., αυξημένη κατά 9% σε σύγκριση με το 2024.  Τόσο η εγχώρια όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση, ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2024 κατά 6,6% και 10% αντίστοιχα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Συνολικά, κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τους 8,52 εκ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 10,6%. Η επιβατική κίνηση, τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού, παρουσίασε αύξηση κατά 4,1% και 13,3% αντίστοιχα.

Ο αριθμός των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια των τεσσάρων πρώτων μηνών του 2025 ανήλθε σε 73.151, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 8,5% σε σχέση με το 2024. Οι πτήσεις εσωτερικού παρουσίασαν μικρή άνοδο της τάξης του 1,3%, ενώ οι διεθνείς πτήσεις σημείωσαν σημαντική αύξηση κατά 13,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2024.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροπλάνο Aegean Airlines
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Συνεργασία IndiGo και AEGEAN για κοινές αεροπορικές πτήσεις

Η IndiGo και η AEGEAN υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για πτήσεις κοινού κωδικού, διευρύνοντας τη συνδεσιμότητα μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας και προσφέροντας περισσότερες ταξιδιωτικές επιλογές στους επιβάτες τους.
Αστυπάλαια παραλία εναέρια
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξάνονται φέτος τα ταξίδια των Ελλήνων – Σημάδια ανάκαμψης

Αυξημένη κινητικότητα Ελλήνων και ξένων καταγράφηκε φέτος τον Ιούλιο-Αύγουστο, με τις πτήσεις εσωτερικού να παρουσιάζουν άνοδο 21,2% σε σχέση με το 2019. Σταθερή ανάκαμψη δείχνουν και τα διόδια Αττικής, σύμφωνα με τα στοιχεία.