ΓΔ: 2112.46 0.57% Τζίρος: 393.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Επιτροπή Ανταγωνισμού κτίριο
Η πρόσοψη του κτιρίου της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην Αθήνα, με εμφανή τη σχετική επιγραφή.

Επ. Ανταγωνισμού: Κοινός ελέγχος της Audiomax από United Media και Paxana

Η επιχείρηση-στόχος είναι εταιρεία συμμετοχών και ελέγχει τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς, μία εταιρία παραγωγής και αναμετάδοσης podcast και δύο εταιρίες τεχνικών υπηρεσιών.

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η απόκτηση κοινού ελέγχου της Audiomax από τις United Media και Paxana.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ανακοίνωση:

Στις 17 Μαρτίου 2025, σε συνεδρίασή της σε τμήμα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έλαβε την υπ' αριθ. 877/2024 Απόφαση με την οποία εγκρίθηκε ομόφωνα, κατ' εφαρμογή του άρθρου 8 παρ. 3 του Ν. 3959/2011, η συγκέντρωση η οποία αφορά στην απόκτηση κοινού ελέγχου από τις εταιρείες «United Media S.à.r.l.» και «Paxana Holdings Limited» επί της «Audiomax Συμμετοχών Α.Ε.», κατά την έννοια του άρθρου 5 παρ. 2 (β) του ν. 3959/2011. 

Η επιχείρηση-στόχος είναι εταιρεία συμμετοχών και ελέγχει τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς, μία εταιρία παραγωγής και αναμετάδοσης podcast και δύο εταιρίες τεχνικών υπηρεσιών και εκτέλεσης παραγωγών οπτικοακουστικού περιεχομένου· οι δύο τελευταίες παρέχουν αποκλειστικά υπηρεσίες στις μητρικές τους.

Η Paxana ελεγχεται από τη Βαρδιάννα Βαρδινογιάννη και είχε ήδη έλεγχο επί της Audiomax από κοινού με την «Primos Media S.à.r.l.».  Διά της συγκέντρωσης, η United υπεισέρχεται στη θέση της Primos, τόσο αναφορικά με τη συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Audiomax όσο και στα δικαιώματα και υποχρεώσεις που απορρέουν από το συμφωνητικό μετόχων που ισχύει σήμερα μεταξύ Paxana και Primos.

Η ΕΑ έκρινε ότι δεν υφίστανται επηρεαζόμενες από τη συγκέντρωση αγορές. Ως εκ τούτου, παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 3959/2011 καθώς και του αρ. 3 του ν. 3592/2007, η υπό κρίση συγκέντρωση δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις σχετικές αγορές στις οποίες αφορά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το κτίριο της Κνεσέτ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Χαιρετισμοί ξένων ανταποκριτών για απόφαση πρόσβασης Τύπου στη Γάζα

Η Ένωση Ξένου Τύπου της Ιερουσαλήμ χαιρετίζει την απόφαση του ισραηλινού Ανωτάτου Δικαστηρίου, που θέτει καταληκτική ημερομηνία την 4η Ιανουαρίου για την κυβερνητική απάντηση σχετικά με την πρόσβαση δημοσιογράφων στη Γάζα.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αποτροπή κατάσχεσης τάνκερ από ακτοφυλακή στα ανοιχτά Βενεζουέλας

Οι ΗΠΑ προχωρούν σε ενέργειες παρεμπόδισης και κατάσχεσης πλοίου σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Βενεζουέλας, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση Τραμπ για ναυτικό αποκλεισμό των δεξαμενόπλοιων που υπόκεινται σε κυρώσεις.
Επιτροπή Ανταγωνισμού κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έλεγχος κάθετων συμπράξεων σε σχολικές τσάντες και επώνυμα είδη ένδυσης

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ανέθεσε σε Εισηγητή τις υποθέσεις κάθετων συμπράξεων στις αγορές σχολικών τσαντών, ένδυσης και υπόδησης, έπειτα από ελέγχους σε σχετικές επιχειρήσεις από το 2021 έως και το 2024.