ΓΔ: 2701.69 -0.18% Τζίρος: 432.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Υπουργείο Οικονομικών κτίριο

Υπ. Οικονομικών: Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε σύγχυση και διανύει κρίση άγχους

«Εκεί που μιλούσε πριν μια εβδομάδα για την έκτακτη φορολόγηση των τραπεζών τώρα κάνει στροφή 180 μοιρών και μιλάει για την μείωση των προμηθειών» αναφέρει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

«Είναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε σύγχυση και διανύει κρίση άγχους. Λίγο πριν ο πρωθυπουργός ανακοινώσει τις επιπλέον παρεμβάσεις της Κυβέρνησης για τις τράπεζες, το ΠΑΣΟΚ σπεύδει να καταθέσει δεύτερη τροπολογία για να πλειοδοτήσει στο θέμα των προμηθειών. Εκεί που μιλούσε πριν μια εβδομάδα για την έκτακτη φορολόγηση των τραπεζών τώρα κάνει στροφή 180 μοιρών και μιλάει για την μείωση των προμηθειών που πρώτη η Κυβέρνηση όμως έβαλε στο τραπέζι» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Και συνεχίζει: «Είναι σαφές ότι η τροπολογία του ΠΑΣΟΚ είναι βιαστική, πρόχειρη, αποσπασματική και ακοστολόγητη. Όσον αφορά ειδικά τα επιτόκια στις χορηγήσεις δανείων που το ΠΑΣΟΚ προτείνει τον διοικητικό καθορισμό τους, υπενθυμίζουμε ότι αυτό δεν επιτρέπεται με βάση τους κανονισμούς της ΕΚΤ. 

Κάτι τέτοιο επιτρεπόταν μέχρι το 1987 στην Ελλάδα όπου το ΠΑΣΟΚ ήρθε και το κατήργησε! Η δε αναπροσαρμογή των επιτοκίων των δανείων βάση δεικτών γενικού και ευρέως προσβάσιμου επιτοκιακού χαρακτήρα, ρυθμίζεται ήδη με βάση τις σχετικές πράξεις της επιτροπής τραπεζικών και πιστωτικών θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος.

Είναι ξεκάθαρο ότι το ΠΑΣΟΚ διολισθαίνει καθημερινά στον λαϊκισμό και την αντιπολίτευση α λα ΣΥΡΙΖΑ. Δική τους επιλογή ο λαϊκισμός δική μας επιλογή ή υπευθυνότητα» καταλήγει.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μιλένα Αποστολάκη πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση εγκαταλείπει τους οφειλέτες ως «προστασία»

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής απάντησε στο υπ. Οικονομικών, τονίζοντας πως η κυβέρνηση βλέπει το ιδιωτικό χρέος μόνο λογιστικά και αγνοεί το κοινωνικό του κόστος, με ρυθμίσεις που δεν προστατεύουν επαρκώς τους οφειλέτες.
Δάνειο και οικογένεια
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζες: Πώς τα μέτρα της ΔΕΘ θα κινητοποιήσουν δάνεια 7 δισ. ευρώ

Στεγαστικά δάνεια 2 δισ. και δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις 5 δισ. ευρώ αναμένεται να κινητοποιήσουν δύο από τις μεταρρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ. Ο ρόλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.
Κυριάκος Πιερρακάκης Eurogroup
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: «Αν οι βουλευτές μας έκαναν ό,τι ο Μητσοτάκης, ο Πιερρακάκης θα ήταν υπουργός της δραχμής»

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ασκεί δριμεία κριτική στον Κυριάκο Πιερρακάκη για τη στάση του στην πρόωρη αποπληρωμή χρέους, κατηγορώντας τον για πολιτικό θράσος και υπενθυμίζοντας την υπεύθυνη στάση του κόμματος στη διάρκεια της κρίσης.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ποιος θα πληρώσει τα 40 εκατ. ευρώ για τα Σπιτάκια Ανακύκλωσης;

Το ΠΑΣΟΚ ρωτά ξανά τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ποιος θα καλύψει τα 40 εκατ. ευρώ για τα «Σπιτάκια Ανακύκλωσης», κατηγορώντας τον για αντιπερισπασμούς και ανύπαρκτα διλήμματα με την ΕΔΕΛ και το Ελεγκτικό Συνέδριο.