ΓΔ: 1998.24 -0.76% Τζίρος: 60.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:12:36
budget
Πηγή: Shutterstock

Ένωση Επιμελητηρίων: Προϋπολογισμός ευημερίας για κοινωνία και εταιρείες

«Η κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση πρέπει να στρέψει το βλέμμα στην καθημερινότητα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων με αναπτυξιακές παρεμβάσεις», σημείωσε ο επικεφαλής της ΚΕΕΕ, κ. Ιωαν. Μασούτης.

Μόνιμες και θετικές παρεμβάσεις για πολίτες και επιχειρήσεις, αυξημένες κατά 1,1 δισ. ευρώ σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2024, καταγραφεί ο προϋπολογισμός για το 2025, όπως εκτιμά η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ).

Ωστόσο, για  να επιταχυνθεί ο ρυθμός της οικονομικής ανάπτυξης αλλά και να υπάρξει ραγδαία αποκλιμάκωση του χρέους, επιχειρήσεις και νοικοκυριά πρέπει να δουν έμπρακτα  μείωση των επιτοκίων από τις τράπεζες. Τα μικρότερα επιτόκια δανεισμού μεταφράζονται σε περισσότερες επενδύσεις, μεγαλύτερη απασχόληση, υψηλότερους μισθούς και μεγαλύτερη άνεση στις ελληνικές επιχειρήσεις για δύνανται να ανταγωνιστούν πολυεθνικές.

Χρειάζεται επιμονή για τη μείωση του πληθωρισμού καθώς και να συνεχιστούν πολιτικές για φθηνότερη στέγη αλλά και για στήριξη της εργασίας. Οι φιλοεπενδυτικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να εξακολουθήσουν καθώς και να συνεχιστεί η αποκατάσταση σε μισθούς και συντάξεις. Μέσα από την ανάπτυξη και ισχυροποίηση της ανταγωνιστικότητας όλων των κλάδων της παραγωγικής οικονομίας δημιουργείται το πλαίσιο εκείνο που θα προσφέρει περισσότερες θέσεις εργασίας.

Η επιχειρηματική κοινότητα αναμένει στο φορολογικό νομοσχέδιο να υλοποιηθούν οι 12 μειώσεις φόρων και τα μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος των πολιτών καθώς και διατάξεις για τον εκσυγχρονισμό της φορολογικής νομοθεσίας και του διοικητικού μοντέλου που διέπει την ΑΑΔΕ, με στόχο να καταστεί ακόμα πιο αποτελεσματικό.

«Η κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση πρέπει να στρέψει το βλέμμα στην καθημερινότητα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων με αναπτυξιακές παρεμβάσεις, οι οποίες να επιστρέφουν στην κοινωνία και την πραγματική οικονομία  τα πρόσοδα της ανάπτυξης. Χρειαζόμαστε έναν προϋπολογισμό ευημερίας για κοινωνία και επιχειρήσεις» δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Ιωάννης Μασούτης. 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εθνική Τράπεζα ταμπέλα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΤΕ: Νέα ανεξάρτητα μέλη στο ΔΣ οι Μιχάλης Τσαμάζ και Όσκαρ Ροντρίγκες

Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε την εκλογή των Μιχάλη Τσαμάζ και Όσκαρ Ροντρίγκες ως ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών του ΔΣ, μετά την αποχώρηση του Claude Piret λόγω απώλειας ανεξαρτησίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ελληνική οικονομία 15 χρόνια μετά την κρίση: Ανάκαμψη με ρυθμό χελώνας

Δεκαπέντε χρόνια μετά την μεγάλη οικονομική κρίση, η ελληνική οικονομία δεν έχει ανακτήσει τις απώλειες. Το ΑΕΠ παραμένει 15,6% χαμηλότερα, τα τραπεζικά δάνεια στο -50% και οι επενδύσεις καθηλωμένες σε χαμηλή πτήση.
Τράπεζα και επενδύσεις
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

HellasFin: Νέα υπηρεσία επενδυτικής συμβουλής για κεφάλαια εκτός εταιρείας

Η HellasFin παρουσίασε τη νέα υπηρεσία Επενδυτικού Συμβούλου OnDemand, προσφέροντας εξειδικευμένη καθοδήγηση από πιστοποιημένους συμβούλους, χωρίς να απαιτείται μεταφορά υφιστάμενων επενδύσεων.