ΓΔ: 2298.84 1.38% Τζίρος: 189.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
Φώτο: Shutterstock

Μερτς: Η ΕΕ να ξανασκεφτεί την απαγόρευση κινητήρων εσωτερικής καύσης

«Δεν θα συνεχίσουμε να τηρούμε αυτή την πεισματική και λανθασμένη απαγόρευση των κινητήρων εσωτερικής καύσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Μερτς σε περιφερειακό συνέδριο του συντηρητικού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU).

Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς αύξησε την πίεση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επανεξετάσει τα σχέδιά της για πλήρη απαγόρευση των κινητήρων εσωτερικής καύσης, σε σημερινά του σχόλια, μετέδωσε το DPA.

«Δεν θα συνεχίσουμε να τηρούμε αυτή την πεισματική και λανθασμένη απαγόρευση των κινητήρων εσωτερικής καύσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Μερτς σε περιφερειακό συνέδριο του συντηρητικού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στο Μαγδεμβούργο.

«Πρέπει να παραμείνουμε μια ισχυρή βιομηχανική χώρα», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, προς το παρόν, η ηλεκτρική κινητικότητα παραμένει η «κύρια πορεία» προς τα εμπρός, αλλά θα υπάρξουν και άλλες τεχνολογίες αυτοκινήτων, όπως τα υβριδικά ή εκείνες που είναι ακόμη άγνωστες.  

«Στην πολιτική σήμερα, δεν γνωρίζουμε ποια τεχνολογία θα είναι εφικτή αύριο», τόνισε ο καγκελάριος. Οι πολιτικά υποκινούμενες απαγορεύσεις δεν θα πρέπει να οδηγούν σε εμπόδια, πρόσθεσε.

Το 2022, η ΕΕ αποφάσισε ότι από το 2035, τα νέα αυτοκίνητα που εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα δεν θα μπορούν πλέον να πωλούνται στην Ένωση.

Οι εταίροι του κυβερνώντος συνασπισμού της Γερμανίας πιέζουν για την άμβλυνση της απόφασης των Βρυξελλών να καταργήσουν σταδιακά τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Ο Μερτς απέστειλε επιστολή στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σχετικά με το θέμα αυτό.

Οι κανονισμοί στοχεύουν στην περαιτέρω μείωση των εκπομπών άνθρακα από τις μεταφορές, αλλά καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα δεν υιοθετούνται αρκετά γρήγορα, η πίεση για την ανατροπή της απόφασης αυξάνεται.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Οι δασμοί Τραμπ πλήττουν όλη την Ευρώπη, όχι μόνο τη Γερμανία

Ο Μερτς δήλωσε πως οι δασμοί των ΗΠΑ στα ευρωπαϊκά οχήματα αφορούν όλη την ΕΕ, όχι μόνο τη Γερμανία, και ζήτησε να υπάρξει ταχεία συμφωνία, σημειώνοντας πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες, αλλά η Ευρώπη καθυστερεί να εφαρμόσει τη συμφωνία.
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Απών από τη Σύνοδο της ΕΠΚ, θα εκπροσωπηθεί από Μακρόν

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς δεν θα παρευρεθεί στη σύνοδο της ΕΠΚ στην Αρμενία λόγω υποχρεώσεων και θα εκπροσωπηθεί από τον Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος θα ασκήσει και το γερμανικό δικαίωμα ψήφου.
Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Πρόταση χαλάρωσης κυρώσεων στην Τεχεράνη, επιφυλάξεις στην ΕΕ

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς πρότεινε σταδιακή χαλάρωση των κυρώσεων κατά του Ιράν εφόσον υπάρξει συνολική συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου, αλλά άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες εμφανίζονται επιφυλακτικοί.
Γερμανικό Κοινοβούλιο εξωτερική όψη
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Στήριξη υπουργών στη νίκη Μάγιαρ στην Ουγγαρία

Γερμανοί πολιτικοί χαιρετίζουν τη νίκη της ουγγρικής αντιπολίτευσης. Ο Βάντεφουλ τόνισε την πολιτική αλλαγή, ενώ ο Κλινγκμπάιλ χαρακτήρισε το αποτέλεσμα νίκη για την Ευρώπη και ήττα για τον Πούτιν.
Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μερτς καταγγέλλει τον Όρμπαν για «ανεντιμότητα» στο δάνειο ΕΕ-Ουκρανίας

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς καταδίκασε έντονα την «ανεντιμότητα» του Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος διατήρησε το βέτο του και εμπόδισε τη χορήγηση δανείου 90 δισ. ευρώ από την ΕΕ στην Ουκρανία, προκαλώντας αντιδράσεις.
Εμπόδιο στο εμπόριο ΗΠΑ-ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ προειδοποιεί για αντίδραση στις απειλές Τραμπ κατά της Ισπανίας

Η ΕΕ δηλώνει έτοιμη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της και των μελών της απέναντι στις απειλές Τραμπ κατά της Ισπανίας για εμπόριο, ενώ η Μαδρίτη εξέφρασε έκπληξη για τη στάση του Γερμανού καγκελαρίου που φάνηκε να στηρίζει τον Τραμπ.