ΓΔ: 2617.02 -0.49% Τζίρος: 235.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Οικογενειακή ασφάλιση προστασία

ΕΑΕΕ: Σχεδόν 1,7 εκατ. οι πληρωθείσες αποζημιώσεις αστικής ευθύνης το 2023

Το απόθεμα εκκρεμών αποζημιώσεων στο τέλος του 2023 έφτανε τα 10,7 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος για την Ασφάλιση Γενικής Αστικής Ευθύνης και Επαγγελματικών Ευθυνών.

Στα 10,7 εκατ. ευρώ ανερχόταν το απόθεμα εκκρεμών αποζημιώσεων των ασφαλιστικών εταιρειών στο τέλος του 2023. Αυτό προκύπτει από τα ευρήματα της ετήσιας έρευνας για την Ασφάλιση Γενικής Αστικής Ευθύνης και Επαγγελματικών Ευθυνών έτους 2023 της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Τα κύρια ευρήματα, τα οποία αναλύονται περαιτέρω στην έρευνα είναι τα εξής:

  • Πλήθος συμβολαίων ανά κάλυψη: 404.118
  • Πλήθος δηλωθεισών ζημιών εντός 2023: 5.655
  • Πληρωθείσες αποζημιώσεις 2023: 1.682.527 ευρώ
  • Απόθεμα εκκρεμών αποζημιώσεων στο τέλος του 2023: 10.703.431 ευρώ.

Η έρευνα βασίζεται στα δεδομένα 24 ασφαλιστικών επιχειρήσεων που συγκεντρώνουν το 91,2% της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων του κλάδου Γενικής Αστικής Ευθύνης.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αστικής Ευθύνης και Επαγγελματικών Ευθυνών της ΕΑΕΕ, Τζιουζέπε Τζόργκνο σχολίασε σχετικά: «Ο κλάδος Αστικής Ευθύνης είναι εξαιρετικά σημαντικός για τη βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας καθώς διασφαλίζει την προστασία επιχειρήσεων, επαγγελματιών και καταναλωτών απέναντι σε απρόβλεπτους κινδύνους.

Η έρευνα του 2023 έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς βελτιώθηκε σημαντικά ο τρόπος προσέγγισης του κλάδου, εξασφαλίζοντας πιο ακριβή αποτύπωση της αγοράς. Η κάλυψη προσδιορίστηκε ως η βασική μονάδα μέτρησης του πλήθους των ασφαλισμένων κινδύνων και άρα έχουμε πιο ακριβή καταμέτρηση των ασφαλισμένων κινδύνων. Παράλληλα προωθήθηκε η ενιαία καταγραφή των καλύψεων ώστε να υπάρχει περισσότερη ομοιομορφία στα δεδομένα των ασφαλιστικών επιχειρήσεων. Τέλος, γίνεται αναλυτικότερη καταγραφή των ζημιών και των αποζημιώσεων στις κατηγορίες Γενικής και Επαγγελματικής Ευθύνης».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κινέζικα νομίσματα yuan
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: 3,3% αύξηση στα έσοδα ασφαλιστικών εταιριών το α' εξάμηνο 2026

Τα έσοδα των ασφαλιστικών εταιριών στην Κίνα το πρώτο εξάμηνο του 2026 ανήλθαν στα 3,86 τρισ. γιουάν, με ετήσια αύξηση 3,3%. Ισχυρή ανάπτυξη είχε ο κλάδος ζωής (3,6%) και περιουσίας (2,1%), σύμφωνα με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Κίνας.
Ξυπνητήρι και αποταμίευση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ασπίδα τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης στη μείωση της δημόσιας σύνταξης

Οι δημόσιες συντάξεις συρρικνώνονται σε πραγματικούς όρους και τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης αναδεικνύονται σε συμπληρωματική λύση για εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Τι δηλώνει στο BD o Χρήστος Νούνης, πρόεδρος της ΕΛΕΤΕΑ.