ΓΔ: 2220.02 -0.66% Τζίρος: 284.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:44
bonds, omologa
Φωτο: Shutterstock

Οι εκλογές στη Γαλλία επηρέασαν και τα ελληνικά ομόλογα

Η απόδοση του Ελληνικού 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε στο 3,74% έναντι 2,45% του αντίστοιχου Γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,29%.

«Γαλλικό άρωμα» είχε η σημερινή μέρα στην δευτερογενή αγορά ομολόγων, καθώς οι μεγάλες πιέσεις που δέχθηκαν τα Γαλλικά ομόλογα εξαιτίας των εκλογών, μεταφέρθηκαν σε όλες σχεδόν τις αγορές της ευρωζώνης.

Το περιθώριο των Γαλλικών δεκαετών ομολόγων (0,85%) και πλησίασε τα επίπεδα στα οποία είχε εκτιναχθεί στην κρίση του 2012.

Στην ελληνική αγορά η κατάσταση ήταν σαφώς καλύτερη, ωστόσο το αντίστοιχο περιθώριο αυξήθηκε στο 1,25%- 1,29%, επιστρέφοντας στα επίπεδα του περασμένου Νοεμβρίου.

Οι αναλυτές παρόλο που εκτιμούν ότι δεν συντρέχει προφανής λόγος, καθώς τα θεμελιώδη δεδομένα της ευρωζώνης, δεν δικαιολογούν την σημερινή αντίδραση της αγοράς, οι επενδυτές φαίνεται να ανησυχούν για τις πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία, και το κατά πόσο αυτές θα μπορούσαν να επηρεάσουν ολόκληρη την Ε.Ε

Σημείο καμπής αποτελεί η 9η Ιουνίου οπότε και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμ. Μακρόν προκήρυξε τις πρόωρες εκλογές, οι οποίες πρόκειται να (ο πρώτος γύρος) να διεξαχθούν μεθαύριο Κυριακή. Το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών , εκτιμάται ότι μπορεί να συμβάλλει στη διόγκωση του Δημόσιου Χρέους της χώρας, στην περίπτωση που ενισχυθούν τα πολιτικά άκρα.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων σήμερα και πιο συγκεκριμένα στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της καταγράφηκαν συναλλαγές 48 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 27 εκατ .ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η απόδοση του Ελληνικού 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε στο 3,74% έναντι 2,45% του αντίστοιχου Γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,29%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ομόλογα
ΑΓΟΡΕΣ

Σε... ισοπαλία βρέθηκε το κόστος δανεισμού Ελλάδα και Γαλλίας

«Ισοπαλία» για την απόδοση μεταξύ ελληνικού και γαλλικού 10ετούς, καθώς η ελληνική οικονομία συνεχίζει την υπεραπόδοση έναντι του μέσου όρου της ευρωζώνης ενώ η γαλλική «βλέπει» εκτίναξη του ελλείμματος.
ΑΓΟΡΕΣ

Γιατί άντεξαν τα ευρωπαϊκά ομόλογα στην πίεση από τις γαλλικές εκλογές

Οι επενδυτές εκτιμούν ότι η αναταραχή περιορίζεται στη Γαλλία και δεν απειλείται η γαλλική συμμετοχή στην ΕΕ από τη Λεπέν. Τα ομόλογα της περιφέρειας ανέκαμψαν μετά το αρχικό sell-off και θεωρούνται ελκυστικά.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Γαλλία, ισχυρός άξονας στη Μεσόγειο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ενίσχυση των ελληνογαλλικών σχέσεων, νέα μέτρα στήριξης 500 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτήσεις Ταμείου Ανάκαμψης, κοινωνικές δράσεις και σημαντική μείωση του δημόσιου χρέους.
Εμανουέλ Μακρόν ομιλία φόρουμ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μακρόν: Η Ελλάδα αποτελεί πρότυπο οικονομικής προόδου

Ο Εμανουέλ Μακρόν, στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, εξήρε τη συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας, τις μεταρρυθμίσεις και την οικονομική πρόοδο της Ελλάδας, χαρακτηρίζοντάς την πρότυπο, ενώ χαιρέτισε την εκλογή Πιερρακάκη στο Eurogroup.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία Μητσοτάκη στο Ελληνογαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Ελληνογαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ευχαρίστησε τους διοργανωτές και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της σημαντικής αυτής εκδήλωσης.
Κυριάκος Μητσοτάκης γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Γαλλία πιο κοντά από ποτέ σε όλους τους τομείς

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Ελληνογαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, υπογράμμισε τη στενή στρατηγική και οικονομική σχέση Ελλάδας-Γαλλίας, τη διαχρονική φιλία και την ανάγκη για νέες επενδύσεις και συνεργασίες των δύο χωρών.