ΓΔ: 2099.8 -0.34% Τζίρος: 133.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Staikouras_eurogroup
Ο υπ. Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, σε συνεδρίαση του Eurogroup. Πηγή: Shutterstock.

Σταϊκούρας: Μπορεί να μην κλείσει τον Ιούνιο το θέμα των πλεονασμάτων

Φέτος η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, το ποσοστό θα καθοριστεί με βάση την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Το ενδεχόμενο να μην κλείσει το θέμα των πλεονασμάτων τον Ιούνιο ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο Mega τονίζοντας ότι οι συζητήσεις μπορεί να συνεχιστούν μέχρι τον Οκτώβριο ενώ ξεκαθάρισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει από φέτος στη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης και ότι το ποσοστό θα αποφασιστεί αφού φανεί πώς θα εξελιχθεί η πορεία του προϋπολογισμού.

Ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχει υπάρξει απόφαση για τη χρήση των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα (ANFAs και SMPs). Αναφερόμενος στους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων υπογράμμισε ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν ώστε να δημιουργηθεί περισσότερος δημοσιονομικός χώρος στους προϋπολογισμούς του 2021-2022. Τα πρωτογενή πλεονάσματα εντάσσονται στη συζήτηση για τη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου. «Το έχουμε θέσει, το έχουν αναδείξει και μέσα στις επόμενες 20 ημέρες θα έχουμε ετοιμάσει τη δική μας ανάλυση βιωσιμότητας χρέους» είπε ο υπουργός. 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Διπλασιάζεται το επίδομα ανεργίας των ναυτικών στα 600 ευρώ

Ο Βασίλης Κικίλιας ανακοινώνει τον διπλασιασμό του επιδόματος ανεργίας των ναυτικών και τη διεύρυνση των δικαιούχων, μέτρο που στηρίζει τον κλάδο και αποκαθιστά χρόνια αδικία, όπως τονίζει.
Οικογενειακή ασφάλιση προστασία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΣΠΑ: Εντάσσεται η καθολική υλοποίηση της δράσης «Νταντάδες της γειτονιάς»

Η δράση «Νταντάδες της γειτονιάς» εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2021-2027, προσφέροντας voucher έως 500€ σε γονείς για διαπιστευμένους επιμελητές, με στόχο την υποστήριξη της εργασίας και της οικογενειακής ζωής.
Κυριάκος Πιερρακάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Στόχος η στήριξη οικογενειών και νέων για το δημογραφικό

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισε ότι το δημογραφικό είναι υπαρξιακή πρόκληση και παρουσίασε τα μέτρα στήριξης οικογενειών και νέων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ολοκληρωμένης στρατηγικής για βιώσιμη ανάπτυξη.
Συνεδρίαση στη Βουλή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλεόνασμα: Υπέρβαση 67 εκατ. στα καθαρά έσοδα και ισχυρή επίδοση Οκτωβρίου

Τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού παρουσίασαν υπέρβαση 67 εκατ. ευρώ στο δεκάμηνο, με τον Οκτώβριο να ενισχύει σημαντικά το αποτέλεσμα. Το πρωτογενές πλεόνασμα ξεπέρασε τον στόχο, παρά τις αποκλίσεις στις δαπάνες.
Κτήριο SHEIN
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Η κυβέρνηση θέλει τρίμηνο κλείσιμο της Shein

Η γαλλική κυβέρνηση θα ζητήσει δικαστικά την αναστολή λειτουργίας της ιστοσελίδας της Shein στη Γαλλία για τρεις μήνες, εξαιτίας πώλησης παράνομων προϊόντων, ενώ η εταιρεία άνοιξε το πρώτο φυσικό κατάστημά της στο Παρίσι.
Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιερρακάκης: Ξεκινούν αύριο οι ενισχύσεις 2,5 δισ. ευρώ στους πολίτες

Από τη Δευτέρα ξεκινά η καταβολή ενισχύσεων ύψους 600 εκατ. ευρώ σε 2,4 εκατ. πολίτες. Πάνω από 1,4 εκατ. συνταξιούχοι και δικαιούχοι αναπηρίας θα λάβουν 250€, ενώ τα ζευγάρια 500€, με συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.