ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

Το αεροδρόμιο της Αθήνας στην κορυφή της Ευρώπης και με νέους προορισμούς

Τα βραβεία Routes είναι μοναδικά στο είδος τους, καθώς η ψήφος και η διαδικασία απόφασης ανήκουν αποκλειστικά στις αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες επιβραβεύουν την αριστεία στην αεροπορική ανάπτυξη παγκοσμίως.

Στην κορυφή της Ευρώπης βρέθηκε ξανά το αεροδρόμιο της Αθήνας, με τις ψήφους των αεροπορικών εταιρειών.

Στη φετινή μεγαλύτερη ετήσια συνάντηση του κλάδου των ευρωπαϊκών αερομεταφορών "Routes Europe 2024" (22-24 Απριλίου) που έγινε στο Άαρχους, στη Δανία, το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Τα βραβεία Routes είναι μοναδικά στο είδος τους, καθώς η ψήφος και η διαδικασία απόφασης ανήκουν αποκλειστικά στις αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες επιβραβεύουν την αριστεία στην αεροπορική ανάπτυξη παγκοσμίως. Η φετινή διάκριση είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή, καθώς στην ίδια κατηγορία με το αεροδρόμιο της Αθήνας ήταν υποψήφια για διάκριση τα αεροδρόμια: IstanbulIGA, RomeFiumicino, BrusselsAirport, και ViennaAirport.

Η φετινή υποψηφιότητα του αεροδρομίου, που κέρδισε τις εντυπώσεις και στο δημιουργικό σκέλος εστιάζοντας στην τέχνη της στρατηγικής αλλά και στη «μεγάλη σκακιέρα» του ευρύτερου χώρου των διεθνών αερομεταφορών, παρουσίασε τα εντυπωσιακά -σε ευρωπαϊκό επίπεδο- αναπτυξιακά επιτεύγματα της αγοράς της Αθήνας: Το 2023 διακινήθηκαν συνολικά μέσω του αεροδρομίου της Αθήνας 28,17 εκατ. επιβάτες, επίδοση αυξημένη κατά 24% σε σύγκριση με το 2022 και κατά 10,2% σε σύγκριση με το 2019, ενώ και το πρώτο τρίμηνο του 2024, η ανοδική τάση της κίνησης είναι θεαματική, καταγράφοντας επιδόσεις αυξημένες κατά 16,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Παράλληλα, στο δίκτυο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών έχουν προστεθεί για το καλοκαίρι του 2024, 5 νέοι προορισμοί, 8 επιπλέον αεροπορικές εταιρείες και 19 επιπρόσθετα δρομολόγια σε υφιστάμενες συνδέσεις.

Η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών δήλωσε:

«Η σπουδαία πρώτη θέση στα ιδιαίτερα ανταγωνιστικά βραβεία Routes Europe μας χαροποιεί ιδιαίτερα και  αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για τη διασυνδεσιμότητα του αεροδρομίου και της πόλης μας! Η διάκριση αυτή μας τιμά ιδιαίτερα, καθώς προέρχεται από την ψήφο των άμεσων συνεργατών μας, των αεροπορικών εταιρειών, οι οποίες  αφενός αναγνωρίζουν την εντυπωσιακή δυναμική της Αθήνας το 2023, και αφετέρου επιβραβεύουν την αμέριστη συνδρομή και την υποστήριξη του αεροδρομίου καθώς αναπτύσσονται περαιτέρω στην αγορά μας!

Και βέβαια, ένα θερμό ευχαριστώ στους συνεργάτες μου, στην ομάδα αεροπορικού μάρκετινγκ, για μια πραγματικά ομαδική προσπάθεια με εξαιρετικό αποτέλεσμα!». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ηλεκτρονική απάτη προειδοποίηση
ΔΙΕΘΝΗ

Διαρροή στοιχείων 8,8 εκατομμυρίων στη Δανία μετά από πειρατεία μητρώου

Η κυβέρνηση της Δανίας ανακοίνωσε ότι χάκερς απέκτησαν παράνομη πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία 8,8 εκατ. ατόμων από το εθνικό μητρώο. Η έρευνα συνεχίζεται, ενώ οι υπαίτιοι δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη.
Ρωσικά πολεμικά πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα διαμαρτύρεται στη Δανία για περιστατικό πλοίου στη Βαλτική

Η Ρωσία κάλεσε τον Δανό πρέσβη στη Μόσχα για διαμαρτυρία, έπειτα από περιστατικό στη Βαλτική όπου δανικό ελικόπτερο πλησίασε ρωσική φρεγάτα και εκτοξεύθηκαν φωτοβολίδες. Το ρωσικό ΥΠΕΞ έκανε λόγο για προκλητική ενέργεια.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Ο Ρούμπιο στην Αθήνα, μια ωραία ατμόσφαιρα στην ενέργεια και το αεροδρόμιο

Πως γίναμε μια «ωραία ατμόσφαιρα» στην ενέργεια, ο ρόλος του ΔΑΑ, η επίσκεψη Ρούμπιο στην Αθήνα, οι προτάσεις της Κομισιόν για μείωση κατανάλωσης ενέργειας και οι βουλγάρικες μπαταρίες.
Κοινοβούλιο Δανίας Κοπεγχάγη
ΔΙΕΘΝΗ

Δανία: Αναμένεται κλιμάκωση υβριδικού πολέμου από τη Ρωσία, λένε οι αρχές

Η Δανία εκτιμά ότι η Ρωσία θα εντείνει τον υβριδικό πόλεμο τους επόμενους μήνες, με περισσότερες επιθέσεις κατά Δύσης και ΝΑΤΟ, σύμφωνα με νέα έκθεση των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας.