ΓΔ: 2613.23 -0.02% Τζίρος: 212.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

Το αεροδρόμιο της Αθήνας στην κορυφή της Ευρώπης και με νέους προορισμούς

Τα βραβεία Routes είναι μοναδικά στο είδος τους, καθώς η ψήφος και η διαδικασία απόφασης ανήκουν αποκλειστικά στις αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες επιβραβεύουν την αριστεία στην αεροπορική ανάπτυξη παγκοσμίως.

Στην κορυφή της Ευρώπης βρέθηκε ξανά το αεροδρόμιο της Αθήνας, με τις ψήφους των αεροπορικών εταιρειών.

Στη φετινή μεγαλύτερη ετήσια συνάντηση του κλάδου των ευρωπαϊκών αερομεταφορών "Routes Europe 2024" (22-24 Απριλίου) που έγινε στο Άαρχους, στη Δανία, το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Τα βραβεία Routes είναι μοναδικά στο είδος τους, καθώς η ψήφος και η διαδικασία απόφασης ανήκουν αποκλειστικά στις αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες επιβραβεύουν την αριστεία στην αεροπορική ανάπτυξη παγκοσμίως. Η φετινή διάκριση είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή, καθώς στην ίδια κατηγορία με το αεροδρόμιο της Αθήνας ήταν υποψήφια για διάκριση τα αεροδρόμια: IstanbulIGA, RomeFiumicino, BrusselsAirport, και ViennaAirport.

Η φετινή υποψηφιότητα του αεροδρομίου, που κέρδισε τις εντυπώσεις και στο δημιουργικό σκέλος εστιάζοντας στην τέχνη της στρατηγικής αλλά και στη «μεγάλη σκακιέρα» του ευρύτερου χώρου των διεθνών αερομεταφορών, παρουσίασε τα εντυπωσιακά -σε ευρωπαϊκό επίπεδο- αναπτυξιακά επιτεύγματα της αγοράς της Αθήνας: Το 2023 διακινήθηκαν συνολικά μέσω του αεροδρομίου της Αθήνας 28,17 εκατ. επιβάτες, επίδοση αυξημένη κατά 24% σε σύγκριση με το 2022 και κατά 10,2% σε σύγκριση με το 2019, ενώ και το πρώτο τρίμηνο του 2024, η ανοδική τάση της κίνησης είναι θεαματική, καταγράφοντας επιδόσεις αυξημένες κατά 16,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Παράλληλα, στο δίκτυο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών έχουν προστεθεί για το καλοκαίρι του 2024, 5 νέοι προορισμοί, 8 επιπλέον αεροπορικές εταιρείες και 19 επιπρόσθετα δρομολόγια σε υφιστάμενες συνδέσεις.

Η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών δήλωσε:

«Η σπουδαία πρώτη θέση στα ιδιαίτερα ανταγωνιστικά βραβεία Routes Europe μας χαροποιεί ιδιαίτερα και  αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για τη διασυνδεσιμότητα του αεροδρομίου και της πόλης μας! Η διάκριση αυτή μας τιμά ιδιαίτερα, καθώς προέρχεται από την ψήφο των άμεσων συνεργατών μας, των αεροπορικών εταιρειών, οι οποίες  αφενός αναγνωρίζουν την εντυπωσιακή δυναμική της Αθήνας το 2023, και αφετέρου επιβραβεύουν την αμέριστη συνδρομή και την υποστήριξη του αεροδρομίου καθώς αναπτύσσονται περαιτέρω στην αγορά μας!

Και βέβαια, ένα θερμό ευχαριστώ στους συνεργάτες μου, στην ομάδα αεροπορικού μάρκετινγκ, για μια πραγματικά ομαδική προσπάθεια με εξαιρετικό αποτέλεσμα!». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

κράνος ΕΕ άμυνας
ΔΙΕΘΝΗ

Δανία: Τριπλασιάζεται η διάρκεια της στρατιωτικής θητείας

Η Δανία αύξησε τη στρατιωτική θητεία σε 11 μήνες, συμπεριλαμβάνοντας και τις γυναίκες, λόγω της ρωσικής απειλής. Η αλλαγή ισχύει από φέτος για 1.600 νέους που ξεκίνησαν την υπηρεσία τους, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Κοινοβούλιο Δανίας Κοπεγχάγη
ΔΙΕΘΝΗ

Η Δανία παρατείνει τη στρατιωτική θητεία στους 11 μήνες

Ξεκίνησε η νέα στρατιωτική θητεία στη Δανία με διάρκεια 11 μηνών για 1.600 νεοσύλλεκτους, στο πλαίσιο ενίσχυσης της άμυνας λόγω πολέμου στην Ουκρανία. Για πρώτη φορά περιλαμβάνονται και γυναίκες, ενώ στρατεύσιμοι θα σταλούν και στη Γροιλανδία.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη πενθεί μαζί με Ελλάδα και Δανία για τους πιλότους

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εξέφρασε τη θλίψη της για τον χαμό Δανού πιλότου και Έλληνα συνδέσμου μετά από σύγκρουση ελικοπτέρων στην Ψάθα, τονίζοντας το θάρρος τους και διαβεβαιώνοντας τη στήριξη της Ευρώπης σε Ελλάδα και Δανία.
Μέττε Φρεντέρικσεν συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Δανία: Η ΕΕ να εξετάσει αναστολή της Ισπανίας από τη ζώνη Σένγκεν

Η Δανή πρωθυπουργός, Μέτε Φρεντέρικσεν, ζήτησε να εξεταστεί η αναστολή της συνθήκης Σένγκεν για την Ισπανία, μετά τη μαζική είσοδο μεταναστών στη Θέουτα. Τόνισε πως η ανεξέλεγκτη μετανάστευση απειλεί Ευρώπη και Δανία.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Δανία: Ένοπλος σκότωσε πολίτη και τραυμάτισε αστυνομικό

Ένοπλος άνοιξε πυρ σε βιομηχανική ζώνη στη Νορεσούντμπι της Δανίας, σκοτώνοντας έναν πολίτη και τραυματίζοντας έναν αστυνομικό. Ο δράστης τραυματίστηκε σοβαρά από αστυνομικά πυρά και νοσηλεύεται.