ΓΔ: 2593.57 -0.90% Τζίρος: 244.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Επεκτείνεται το δίκτυο φυσικού αερίου στην Δυτ. Ελλάδα

Αυξάνονται οι οικιακές συνδέσεις με φυσικό αέριο σε Πάτρα, Πύργο και Αγρίνιο σε ποσοστό από 50% μέχρι 400% καθώς συνεχίζεται η επέκταση του δικτύου.

Συνεχίζεται η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην Ελλάδα, με την αύξηση των οικιακών συνδέσεων με το δίκτυο φυσικού αερίου που επίκειται να κατασκευαστεί στη Δυτική Ελλάδα, σε διπλάσιο σχεδόν ποσοστό από το αρχικώς προβλεπόμενο, αποδέχτηκε, σύμφωνα με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου Α.Ε.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια, «η ΔΕΔΑ Α.Ε. με επιστολή που υπογράφει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μάριος Τσάκας, ενημέρωσε τον περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη, ότι αποδέχεται το αίτημα διεύρυνσης του επενδυτικού προγράμματος στη Δυτική Ελλάδα, όπως της είχε ζητηθεί από τον περιφερειάρχη, δίνοντας έμφαση στην αύξηση των οικιακών συνδέσεων, που σε ό,τι αφορά τις τρεις πόλεις - δηλαδή την Πάτρα, το Αγρίνιο και τον Πύργο - κυμαίνονται σε ποσοστό από 50% μέχρι 400%».

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης κοινοποίησε προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, σύμφωνο συνεργασίας, μέσω του οποίου ζητείται η ενυπόγραφη δέσμευση όλων των πλευρών για την ολοκλήρωση και τη λειτουργικότητα του δικτύου φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα, εντός της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου.

Σύμφωνα πάντα με την Περιφέρεια, «το σύμφωνο συνεργασίας αποτελεί την υλοποίηση όσων συναποφασίστηκαν κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2019 στην Πάτρα και σε αυτό περιγράφονται οι αρμοδιότητες και οι υποχρεώσεις του κάθε φορέα, ενώ συγκροτείται κοινή επιτροπή συμφώνου συνεργασίας αποτελούμενη από 13 μέλη».

Εκτός των άλλων, η επιτροπή θα συντάσσει ανά εξάμηνο συνοπτική έκθεση παρακολούθησης της υλοποίησης του έργου, στην οποία θα καταγράφονται οι ενέργειες που έχουν συντελεστεί, αλλά και οι υπολειπόμενες, με εκτίμηση για τον χρόνο υλοποίησης των επιμέρους υποχρεώσεων των μερών.

Στο μεταξύ, σε σχετικές δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, τόνισε ότι «εκφράζω την ικανοποίησή μου για την πρόθεση της ΔΕΔΑ Α.Ε. να αυξήσει το επενδυτικό της πρόγραμμα, κάτι που αποτελούσε απόλυτη ανάγκη, αλλά και ισχυρή πεποίθησή μου ότι ήταν απολύτως εφικτό να συμβεί και ταυτόχρονα πιστεύω ότι με τη συνεργασία όλων των πλευρών, το φυσικό αέριο μπορεί επιτέλους να φτάσει στην περιοχή μας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βουλή Τουρκίας Άγκυρα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τουρκία δηλώνει έτοιμη για έρευνες πετρελαίου και αερίου στη Συρία

Στο τηλεγράφημα για τις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου της Άγκυρας στη Συρία, ο όρος «μη δεσμευτική συμφωνία» αντικαταστάθηκε από «μνημόνιο κατανόησης» στην τελευταία παράγραφο.
αντλίες άντλησης πετρελαίου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Άγκυρα έτοιμη για έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Συρία

Η Τουρκία δήλωσε έτοιμη να συνεργαστεί με τη Συρία για εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου, με σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις σε ξηρά και θάλασσα, ενώ επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη Σομαλία και τη Λιβύη.
Nord Stream 2 αγωγός
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη δεύτερου Ουκρανού για σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream

Στην Κροατία συνελήφθη ένας Ουκρανός που φέρεται να εμπλέκεται στη δολιοφθορά των αγωγών Nord Stream το 2022, κατόπιν ευρωπαϊκού εντάλματος. Θα εκδοθεί στη Γερμανία, ενώ κατηγορίες έχουν απαγγελθεί και σε άλλο Ουκρανό για τον ίδιο λόγο.
Φορτηγό LNG σε λιμάνι
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικό χτύπημα σε ρωσικό εργοστάσιο αερίου Novatek στη Βαλτική

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε επίθεση στο ρωσικό εργοστάσιο φυσικού αερίου Novatek στο λιμάνι Ουστ-Λούγκα, προκαλώντας ζημιές σε δύο μονάδες και πυρκαγιά. Το εργοστάσιο αποτελεί βασικό κόμβο εξαγωγών στη Βαλτική.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικές επιθέσεις σε εγκαταστάσεις της Naftogaz στην ανατολική Ουκρανία

Η Ρωσία πραγματοποίησε νυχτερινές επιθέσεις σε επτά εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατολική Ουκρανία, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στις υποδομές της Ukrnafta, θυγατρικής της Naftogaz.