ΓΔ: 2665.93 0.90% Τζίρος: 397.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Σωροί χρυσών νομισμάτων

ΤτΕ: Στα 5,49 δισ. διαμορφώθηκε το ταμειακό έλλειμμα στο 11μηνο

Στα 56,6 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού, από 49.831 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ οι δαπάνες ανήλθαν στα 53,47 δισ. ευρώ έναντι των 53.490 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Πρωτογενές πλεόνασμα 5,4 δισ. ευρώ εμφανίζει ο προϋπολογισμός στο ενδεκάμηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2023 σε ταμειακή βάση, ενώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2022 είχε εμφανίσει πρωτογενές έλλειμμα 1,1 δισ. ευρώ. Η σημαντική βελτίωση εφέτος οφείλεται καταρχάς στην μείωση του ταμειακού ελλείμματος της Κεντρικής Διοίκησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2023, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 468 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 6.808 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2022. Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 56.595 εκατ. ευρώ, από 49.831 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, αυτές διαμορφώθηκαν σε 53.473 εκατ. ευρώ, από 53.490 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2022.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιάννης Στουρνάρας
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η πόρτα της ΤτΕ στην Binance, τα διυλιστήρια και ο ορεξάτος υποδιοικητής

Το παρσκήνιο ΤτΕ - Binance, πιέζει τη βιομηχανία η ενέργεια, το πλαφόν στα διυλιστήρια, η ορκωμοσία του νέου υποδιοικητή, πόσα δισ. θα δοθούν σε στεγαστικά φέτος, η Πειραιώς βλέπει σήμερα επενδυτές και η ασπίδα του RRF στα επιτόκια.
Τράπεζα της Ελλάδος κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορκίζεται αύριο ο νέος υποδιοικητής της ΤτΕ Δημήτριος Τσομώκος

Ο Δημήτριος Τσομώκος θα ορκιστεί υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αύριο Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου στις 13:00, στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του υφυπουργού Οικονομίας.
Γιάννης Στουρνάρας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απάτη με τη χρήση του ονόματος του Γ. Στουρνάρα, διοικητή ΤτΕ

Η Τράπεζα της Ελλάδος προειδοποιεί για διαδικτυακές απάτες που χρησιμοποιούν το όνομα και την εικόνα του Διοικητή Γιάννη Στουρνάρα σε πλαστά προφίλ και ψευδείς διαφημίσεις. Αντίστοιχα περιστατικά καταγράφονται και στην Ευρώπη.
Τράπεζα της Ελλάδος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

AMLA: Νέα εποχή στην εποπτεία για ξέπλυμα χρήματος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Η AMLA και το νέο εποπτικό πλαίσιο αλλάζουν ριζικά την εποπτεία κατά του ξεπλύματος χρήματος στην ΕΕ, με αυστηρότερους ελέγχους, κοινά πρότυπα. Πλήρης εφαρμογή έως το 2028 σε όλη την Ευρώπη. Ο ρόλος της Τράπεζας της Ελλάδος.
Σωρός κερμάτων με γράφημα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μικρο-χρηματοδοτήσεις: Παραμένουν σε «χαμηλή πτήση» παρά το άλμα +136% το 2025

Στα 18,9 εκατ. ευρώ έφτασαν οι μικροχρηματοδοτήσεις το 2025, από 8 εκατ. το 2024, με ώθηση από το Ταμείο Μικροπιστώσεων της Αναπτυξιακής Τράπεζας, αλλά η συνολική συνεισφορά τους την αγορά να παραμένει πολύ μικρή.
Revolut
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αποκτά «ελληνική ταυτότητα» η Revolut και αλλάζει τα δεδομένα στις τράπεζες

Η Revolut έλαβε το «πράσινο φως» από την Τράπεζα της Ελλάδος για τη δημιουργία θυγατρικής τράπεζας στην Ελλάδα. Αλλάζουν τα δεδομένα στην τραπεζική αγορά, ενισχύεται ο ανταγωνισμός.