ΓΔ: 2220.02 -0.66% Τζίρος: 284.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:44
Φώτο: ΑΠΕ

Ψηφιοποιήθηκαν πλήρως και οι 207 υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων

Η πλατφόρμα ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Φεβρουάριο του 2020 από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Μηχανογράφησης του Δήμου Αθηναίων (Δ.Α.Ε.Μ.), με το τεράστιο έργο της ψηφιοποίησης να προχωρά συστηματικά.

Οι δημότες και οι επαγγελματίες της Αθήνας, απολαμβάνουν πλέον, από την αρχή του έτους, μια γρήγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτησή σε οποιαδήποτε συναλλαγή τους με τον Δήμο Αθηναίων, μετά την ολοκλήρωση του έργου της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών του δήμου. Πρόκειται για την επίτευξη ενός φιλόδοξου στόχου που έθεσε εξαρχής η δημοτική αρχή της Αθήνας, με την προσωπική δέσμευση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη για ψηφιοποίηση του συνόλου των υπηρεσιών έως το τέλος του 2022, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Συνολικά 207 υπηρεσίες, -μεταξύ των οποίων το άνοιγμα οικογενειακής μερίδας, η αναζήτηση σχεδίων πολεοδομικών αδειών, η έκδοση βεβαίωσης περί μη οφειλής ΤΑΠ, η ρύθμιση οφειλών, η έκδοση παράβολου, η έκδοση άδειας πολιτικού γάμου κ.ά.- βρίσκονται στη διάθεση όλων των Αθηναίων, μετά την προσθήκη των τελευταίων 56 (Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2022), στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Δήμου Αθηναίων https://eservices.cityofathens.gr.

Η πλατφόρμα ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Φεβρουάριο του 2020 από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Μηχανογράφησης του Δήμου Αθηναίων (Δ.Α.Ε.Μ.), με το τεράστιο έργο της ψηφιοποίησης να προχωρά συστηματικά και να ολοκληρώνεται ταχύτατα, επισπεύδοντας τη μετάβαση της Αθήνας στη νέα ψηφιακή εποχή. Για την ψηφιοποίηση των 207 υπηρεσιών χρειάστηκαν συνολικά 35 μήνες, αριθμός που αναλογεί στην προσθήκη μιας νέας υπηρεσίας ανά 5 ημέρες.

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε: «Η Αθήνα πρωτοπορεί στην εθνική προσπάθεια για τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Σε λιγότερο από 3 χρόνια δημιουργήσαμε έναν δήμο υψηλής τεχνολογίας και μηδενικής γραφειοκρατίας, απαντώντας ουσιαστικά και άμεσα σε μία από τις μεγαλύτερες απαιτήσεις των δημοτών μας. Μέσω της ψηφιακής Αθήνας εξασφαλίζουμε πόρους, αποτελεσματικότητα, διαφάνεια, μειωμένο περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Κυρίως, όμως, προσφέρουμε τη δυνατότητα στους Αθηναίους να κερδίζουν πολύτιμο χρόνο στην καθημερινότητά τους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα στελέχη της Δ.Α.Ε.Μ. και τους υπαλλήλους του Δήμου Αθηναίων που όλο αυτό το διάστημα εργάστηκαν σκληρά για να "μεταφέρουν" τον δήμο στο σπίτι των Αθηναίων, μετατρέποντας τις 3 ώρες "ουρά" σε 3 απλά "κλικ" από το σπίτι. Η Αθήνα από σήμερα αλλάζει ταχύτητα: 100% ψηφιακά, 100% άμεση εξυπηρέτηση, 100% προτεραιότητα ο δημότης».

Η είσοδος στην πλατφόρμα γίνεται με χρήση των κωδικών taxisnet για την ταυτοποίηση του χρήστη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συζήτηση μελών τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μπακογιάννης: «Το χθεσινό συμβάν δεν τιμά το Δημοτικό Συμβούλιο»

Ο Κώστας Μπακογιάννης επικρίνει τη δημοτική Αρχή για τη στάση της στα Προσφυγικά Αλεξάνδρας, τονίζοντας ότι η διακοπή του Δημοτικού Συμβουλίου λόγω έντασης δεν τιμά τον θεσμό και καταλογίζει ευθύνη για την απουσία σαφούς θέσης.
Χάρης Δούκας πορτρέτο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οκτώ νέες και αναβαθμισμένες παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων

Οκτώ νέες και αναβαθμισμένες παιδικές χαρές θα λειτουργούν έως το τέλος Μαΐου στον Δήμο Αθηναίων. Στόχος είναι η ενίσχυση ασφαλών δημόσιων χώρων αναψυχής στις γειτονιές και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των οικογενειών.
Καύσωνας καλοκαίρι ήλιος
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης για ακραία φαινόμενα σε πόλεις

Το ΜΕΤΕΟ/Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών εγκαθιστά συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης σε Αθήνα, Ρέθυμνο, Θεσσαλία και Πεντέλη, με στόχο τη βελτίωση της προετοιμασίας και την προστασία πολιτών από ακραία καιρικά φαινόμενα.
Διαδήλωση πλήθους Αθήνα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίσματα Δήμου Αθηναίων για Προσφυγικά και παιδικούς σταθμούς

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας διακόπηκε λόγω έντονων παρεμβάσεων από εκπροσώπους των Προσφυγικών για το σχέδιο ανάπλασης, με κύριο θέμα τη διατήρηση της συλλογικής μνήμης και τις ανησυχίες των κατοίκων.
Σκηνή θεάτρου στην Αθήνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Αθήνα φέρνει κοντά τους νέους της Ευρώπης με έμπνευση το Αρχαίο Δράμα

Σημαντική πολιτιστική εκδήλωση αφιερωμένη στο Αρχαίο Δράμα διοργανώνεται από τον Δήμο Αθηναίων και το Ίδρυμα Κακογιάννη, με καλλιτεχνικές συμμετοχές μαθητών από Ελλάδα και Ευρώπη, στις 24-26 Απριλίου στο Θέατρο Κάρολος Κουν.
Γυναίκα σε τροπικό θέρετρο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διεθνές συνέδριο τουρισμού στην Αθήνα με συμμετοχή μεγάλων επιχειρήσεων

Πάνω από 60 εκπρόσωποι διεθνών τουριστικών επιχειρήσεων συναντώνται στις 20-21 Απριλίου στην Αθήνα, στο This is Athens - Agora 2026, ενισχύοντας τη διεθνή εικόνα της πόλης και δημιουργώντας νέες συνεργασίες στον τουριστικό τομέα.