ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: ΑΠΕ

Ψηφιοποιήθηκαν πλήρως και οι 207 υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων

Η πλατφόρμα ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Φεβρουάριο του 2020 από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Μηχανογράφησης του Δήμου Αθηναίων (Δ.Α.Ε.Μ.), με το τεράστιο έργο της ψηφιοποίησης να προχωρά συστηματικά.

Οι δημότες και οι επαγγελματίες της Αθήνας, απολαμβάνουν πλέον, από την αρχή του έτους, μια γρήγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτησή σε οποιαδήποτε συναλλαγή τους με τον Δήμο Αθηναίων, μετά την ολοκλήρωση του έργου της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών του δήμου. Πρόκειται για την επίτευξη ενός φιλόδοξου στόχου που έθεσε εξαρχής η δημοτική αρχή της Αθήνας, με την προσωπική δέσμευση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη για ψηφιοποίηση του συνόλου των υπηρεσιών έως το τέλος του 2022, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Συνολικά 207 υπηρεσίες, -μεταξύ των οποίων το άνοιγμα οικογενειακής μερίδας, η αναζήτηση σχεδίων πολεοδομικών αδειών, η έκδοση βεβαίωσης περί μη οφειλής ΤΑΠ, η ρύθμιση οφειλών, η έκδοση παράβολου, η έκδοση άδειας πολιτικού γάμου κ.ά.- βρίσκονται στη διάθεση όλων των Αθηναίων, μετά την προσθήκη των τελευταίων 56 (Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2022), στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Δήμου Αθηναίων https://eservices.cityofathens.gr.

Η πλατφόρμα ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Φεβρουάριο του 2020 από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Μηχανογράφησης του Δήμου Αθηναίων (Δ.Α.Ε.Μ.), με το τεράστιο έργο της ψηφιοποίησης να προχωρά συστηματικά και να ολοκληρώνεται ταχύτατα, επισπεύδοντας τη μετάβαση της Αθήνας στη νέα ψηφιακή εποχή. Για την ψηφιοποίηση των 207 υπηρεσιών χρειάστηκαν συνολικά 35 μήνες, αριθμός που αναλογεί στην προσθήκη μιας νέας υπηρεσίας ανά 5 ημέρες.

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε: «Η Αθήνα πρωτοπορεί στην εθνική προσπάθεια για τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Σε λιγότερο από 3 χρόνια δημιουργήσαμε έναν δήμο υψηλής τεχνολογίας και μηδενικής γραφειοκρατίας, απαντώντας ουσιαστικά και άμεσα σε μία από τις μεγαλύτερες απαιτήσεις των δημοτών μας. Μέσω της ψηφιακής Αθήνας εξασφαλίζουμε πόρους, αποτελεσματικότητα, διαφάνεια, μειωμένο περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Κυρίως, όμως, προσφέρουμε τη δυνατότητα στους Αθηναίους να κερδίζουν πολύτιμο χρόνο στην καθημερινότητά τους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα στελέχη της Δ.Α.Ε.Μ. και τους υπαλλήλους του Δήμου Αθηναίων που όλο αυτό το διάστημα εργάστηκαν σκληρά για να "μεταφέρουν" τον δήμο στο σπίτι των Αθηναίων, μετατρέποντας τις 3 ώρες "ουρά" σε 3 απλά "κλικ" από το σπίτι. Η Αθήνα από σήμερα αλλάζει ταχύτητα: 100% ψηφιακά, 100% άμεση εξυπηρέτηση, 100% προτεραιότητα ο δημότης».

Η είσοδος στην πλατφόρμα γίνεται με χρήση των κωδικών taxisnet για την ταυτοποίηση του χρήστη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θερμόμετρο με ήλιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλιματιζόμενοι χώροι στον Δήμο Αθηναίων λόγω καύσωνα

Ο Δήμος Αθηναίων ενεργοποιεί επτά κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας λόγω επικείμενου καύσωνα, διαθέσιμες για το κοινό από Κυριακή 23/8 και για όσο χρειαστεί, καθημερινά 9 π.μ.-9 μ.μ. με βάση το σχέδιο Πολιτικής Προστασίας.
Άγιος Γεώργιος Λυκαβηττός
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε επιφυλακή ο Δήμος Αθηναίων - Κλειστός ο Λυκαβηττός λόγω πυρκαγιάς

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Αθηναίων λόγω ισχυρών ανέμων και υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς. Κλειστοί παραμένουν Λυκαβηττός και Φινόπουλου, ενώ ενισχύονται τα μέτρα επιτήρησης και περιπολίες με χρήση drones.
Αθήνα πανοραμική θέα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλείνει ο λόφος Φινόπουλου - Σύσταση για αποφυγή επικίνδυνων εργασιών

Ο λόφος Φινόπουλου θα παραμείνει κλειστός από απόψε τα μεσάνυχτα λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς. Ο Δήμος Αθηναίων θέτει σε επιφυλακή υπηρεσίες και περιπολίες, ενώ δημόσιοι χώροι πράσινου επιτηρούνται με drones θερμικής κάμερας.
Αυλή σχολείου ημέρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πράσινες και δροσερές γίνονται 43 σχολικές αυλές στην Αθήνα

Ο Δήμος Αθηναίων ενίσχυσε το πράσινο σε 43 σχολεία με νέες φυτεύσεις, σχολικούς λαχανόκηπους και συστήματα σκίασης, σε συνεργασία με μαθητές και εκπαιδευτικούς, για προστασία από τη ζέστη και αναβάθμιση του μικροκλίματος.
κλειστό γυμναστήριο Εκάλη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Δήμος Αθηναίων ενεργοποιεί τον «Μηχανικό της Γειτονιάς» στα σχολεία

Ο Δήμος Αθηναίων λειτουργεί δύο ειδικά βανάκια άμεσης επέμβασης για τη συντήρηση σχολείων και δημοτικών κτιρίων, στο πλαίσιο της υπηρεσίας «Ο Μηχανικός της Γειτονιάς», με πάνω από 20 παρεμβάσεις σε σχολεία και κτίρια.
Άγιος Γεώργιος Λυκαβηττός
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλείνουν λόγω κινδύνου φωτιάς οι λόφοι Λυκαβηττού και Φινόπουλου

Κλειστοί θα παραμείνουν οι λόφοι Λυκαβηττού και Φινόπουλου λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς. Δήμος Αθηναίων και Δημοτική Αστυνομία σε αυξημένη ετοιμότητα, με περιπολίες και χρήση drones για επιτήρηση.