ΓΔ: 2505.37 0.97% Τζίρος: 303.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας

Κλοπή στα Μελίσσια είχαν κάνει οι τρεις δράστες που συνελήφθησαν στο Μαρούσι

Μέσα στο όχημα στο οποίο επέβαιναν εντοπίστηκαν κρυμμένα μέσα σε μαξιλαροθήκη, κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού, διάφορα τιμαλφή, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα.

Κλοπή από κατοικία στα Μελίσσια είχαν πραγματοποιήσει οι τρεις άνδρες που συνελήφθησαν έπειτα από επεισοδιακή καταδίωξη, στο Μαρούσι, το πρωί της Παρασκευής. Μέσα στο όχημα στο οποίο επέβαιναν εντοπίστηκαν κρυμμένα μέσα σε μαξιλαροθήκη, κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού, διάφορα τιμαλφή, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα.

Οι τρεις συλληφθέντες, ηλικίας 18, 20 και 24 ετών, κατηγορούνται για –κατά περίπτωση- απείθεια, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και κλοπή κατά συναυτουργία.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:
«Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες χθες 30-12-2022 στο Μαρούσι, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.), τρείς (3) ημεδαποί, 18, 20 και 24 ετών, κατηγορούμενοι για –κατά περίπτωση- απείθεια, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και κλοπή κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 30-12-2022, αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι κατηγορούμενοι, κινούμενο στα Μελίσσια, στη θέα των περιπολούντων αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ανέπτυξαν ταχύτητα φτάνοντας μέχρι την περιοχή του Αμαρουσίου, όπου το όχημα ακινητοποιήθηκε. Οι επιβαίνοντες εξήλθαν του οχήματος και διέφυγαν πεζή.

Μετά από επισταμένες αναζητήσεις εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι σε διαφορετικά σημεία του Αμαρουσίου και δεσμεύτηκαν, με δύο εξ αυτών να προσπαθούν να ματαιώσουν τη σύλληψή τους αντιστεκόμενοι σθεναρά. Μετά από έρευνα βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα εντός μαξιλαροθήκης κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού διάφορα τιμαλφή, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα και κατασχέθηκαν.

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Πεντέλης προέκυψε ότι οι συλληφθέντες λίγο νωρίτερα, είχαν εισέλθει σε οικία στην περιοχή των Μελισσίων και αφαίρεσαν τα ανωτέρω κατασχεθέντα. Κατασχέθηκε επίσης το προαναφερθέν αυτοκίνητο και τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους».

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Εντοπισμός διεθνούς κυκλώματος κακοποίησης, οκτώ συλλήψεις

Οκτώ συλλήψεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για διεθνές δίκτυο ανδρών που νάρκωναν και κακοποιούσαν σεξουαλικά γυναίκες. Η υπόθεση θυμίζει εκείνη της Ζιζέλ Πελικό στη Γαλλία. Παρόμοια κρούσματα εντοπίζονται σε Ευρώπη, Γερμανία και Ολλανδία.
Σφυρί δικαιοσύνης Ευρώπη
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Τέσσερα χρόνια φυλάκιση σε δύο εφήβους για διπλό βιασμό

Δύο Βρετανοί έφηβοι καταδικάστηκαν σε τετράχρονη φυλάκιση από το Εφετείο του Λονδίνου για βιασμό, μετά από κατακραυγή για την αρχικά επιεική ποινή. Τα θύματα ήταν δύο κορίτσια 15 και 14 ετών, ενώ οι επιθέσεις έγιναν με απειλή μαχαιριού.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Η βία δεν είναι διαμαρτυρία, οι υπαίτιοι στη Δικαιοσύνη

Ο Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Ναυτιλίας, σχολίασε στον ΣΚΑΪ τη δολοφονία στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας την ανάγκη ανάληψης ευθύνης. Αναφέρθηκε επίσης σταθερότητα τιμών ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και μέτρα στήριξης προς τους πολίτες.
Κελί φυλακής
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Παναμάς προχωρά στην κατασκευή νέας φυλακής υψίστης ασφαλείας

Ο πρόεδρος του Παναμά ανακοίνωσε τη δημιουργία φυλακής υψίστης ασφαλείας για τα ηγετικά στελέχη συμμοριών, με στόχο την αυστηροποίηση του σωφρονιστικού συστήματος και την αποτροπή εγκληματικής δράσης μέσα από τις φυλακές.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Κατηγορίες σε τρία άτομα για σεξουαλικά εγκλήματα

Η ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίασε υποθέσεις βιασμού, προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και πορνογραφίας ανηλίκων στην Καλαμαριά. Κατηγορούνται δύο Έλληνες, 20 και 42 ετών, και ένας 41χρονος αλλοδαπός, με αφορμή περιστατικά σε βάρος ανήλικου.