Παράταση μίας εβδομάδας θα λάβουν, όπως όλα δείχνουν, τα μέτρα που ισχύουν αυτή τη στιγμή για την ανάσχεση της πανδημίας, με τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπ. Υγείας να θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη.
Η συνεχής αύξηση των νέων κρουσμάτων, λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας της παράλλαξης Όμικρον, παρά το γεγονός ότι δεν αυξάνει τους νοσηλευμένους σε ΜΕΘ προκαλεί αρκετό βάρος στο Σύστημα Υγείας καθώς αυξάνονται όσοι νοσηλεύονται σε κλινικές covid.
Όπως, δε, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης εξετάζεται και το ενδεχόμενο παράτασης των μέτρων, κυρίως σε ό,τι αφορά τη μουσική στην εστίαση μπορεί να παραταθεί έως και τα τέλη Ιανουαρίου ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα που θα υπάρξει.
Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ξεκαθάρισε χθες πως είναι πρόωρο να μιλάμε για χαλάρωση των μέτρων, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει «σημειακά να μπορούν να γίνουν κάποια πράγματα», απαντώντας αναφορικά με το ενδεχόμενο άρσης της απαγόρευσης της μουσικής, αλλά και αύξησης της χωρητικότητας στα γήπεδα, αφού γνωστοποίησε ότι πλέον τα μέτρα αξιολογούνται εβδομαδιαίως.
Αναφορικά με το ζήτημα των περιορισμών, «τα πάρα πολύ περιοριστικά μέτρα, λόγω της μεταδοτικότητας, δεν έχουν απόδοση» υποστήριξε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, χαρακτηρίζοντας τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα ως επαρκή, ενώ πρόσθεσε πως «δεν χρειάζονται επιπλέον». «Αλλά από εκεί και πέρα υπήρξαν και κάποια μέτρα τα οποία ελήφθησαν κυρίως με γνώμονα την εορταστική περίοδο, όπως λόγου χάριν η μουσική, για τα οποία θα συζητήσουμε με την Επιτροπή εάν αυτά τα μέτρα που είχαν στόχευση να περιορίσουν κάποια πάρτι, τα οποία συνήθως γίνονταν μέσα στην εορταστική περίοδο, έχουν κάποιο νόημα» σχολίασε, στον απόηχο της συζήτησης περί χαλάρωσης των περιορισμών ο κ. Πλεύρης και κατέληξε, λέγοντας πως «αν τώρα η Επιτροπή εισηγηθεί με βάση τα στοιχεία τα οποία έχει ότι πρέπει να παραμείνουμε σε αυτό το καθεστώς για παραπάνω χρόνο προφανώς και αυτό θα εκτιμηθεί».