ΓΔ: 2077.15 -2.47% Τζίρος: 307.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ομπρέλα στη βροχή
Εικόνα ομπρέλας κάτω από έντονη βροχή, κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας στην Ελλάδα.

Επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές αναμένονται την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη. Πιο αναλυτικά αναμένονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες από το απόγευμα θα περιοριστούν στα δυτικά ηπειρωτικά, τη Θράκη και τα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει για τις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα ανατολικά θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 5 έως 13, στη Θεσσαλία από 4 έως 15, στη Ήπειρο από 5 έως 13, στην Ανατολική Στερεά από 7 έως 16, στη Δυτική Στερεά από 7 έως 12, στην Πελοπόννησο από 5 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 13, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 10 έως 17, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 12 έως 17, στις Κυκλάδες από 11 έως 18, στα Δωδεκάνησα από 14 έως 17 και στην Κρήτη από 9 έως 21. Σημειώνεται ότι η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ και στα βόρεια τοπικά έως 8 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν νοτιοδυτικοί 4 έως 6 και στα βόρεια τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και προς το βράδυ τοπικά έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 και έως το πρωί τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες ενώ βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες αναμένονται έως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου με την ελάχιστη να αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύννεφα καταιγίδας θάλασσας
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Αίθριος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις και σποραδικές βροχές

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια και κεντρικά, με έντονα φαινόμενα στη νότια Κρήτη και σποραδικές καταιγίδες σε Ιόνιο, Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα.
Ήλιος καθαρός ουρανός
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο, Δευτέρα 16 Μαρτίου 2026

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης.