ΓΔ: 2024.06 0.57% Τζίρος: 135.49 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:30:38
Φώτο: Shutterstock

Βελτιωμένος ο καιρός με περιορισμένες νεφώσεις νωρίς το πρωί

Ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, αλλά από αργά το απόγευμα στα δυτικά θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Τοπικά ισχυρές καταιγίδες σε Ανατολική Κρήτη και Δωδεκάνησα, με σταδιακή βελτίωση. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες το βράδυ στα δυτικά. Νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ τοπικά. Περιορισμένη ορατότητα και χαμηλές θερμοκρασίες νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων, αναμένονται στα ανατολικά τμήματα της Κρήτης και στα Δωδεκάνησα, με σταδιακή βελτίωση από το πρωί. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, αλλά από αργά το απόγευμα στα δυτικά θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 14, στην Ήπειρο από 0 έως 16 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 0 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 19 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 16, στα κεντρικά, βόρεια και ανατολικά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 8 έως 18 βαθμούς και στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν παντού νότιοι νοτιοδυτικοί με εντάσεις 3-5 μποφόρ και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κεραυνός στη θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έντονη κακοκαιρία στην Ήπειρο, κεραυνός χτύπησε στέγη στα Ιωάννινα

Σφοδρές βροχές και άνεμοι πλήττουν Ιωάννινα και Θεσπρωτία. Στους Αμπελόκηπους κεραυνός άνοιξε τρύπα σε πολυκατοικία, χωρίς σοβαρές ζημιές. Στην Κόνιτσα, αυτοκίνητο παγιδεύτηκε λόγω κατολίσθησης, οι επιβαίνοντες διασώθηκαν.
Ομπρέλα στη βροχή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Κακοκαιρία: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα, νότιοι άνεμοι έως 8 μποφόρ

Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες πλήττουν σήμερα πολλές περιοχές της χώρας, με νότιους ανέμους έως 8 μποφόρ και μεταφορά αφρικανικής σκόνης, ενώ τοπικά έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως το Σάββατο.
Βροχή σε ομπρέλα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολιτική Προστασία: Συστάσεις και μέτρα αυτοπροστασίας ενόψει κακοκαιρίας

Η Πολιτική Προστασία καλεί σε αυξημένη προσοχή, καθώς έντονα φαινόμενα αναμένονται στη βορειοδυτική Ελλάδα. Σε ετοιμότητα Πυροσβεστική, Περιφέρειες και δήμοι για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων.
Ομπρέλα στη βροχή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Έρχονται έντονες βροχές και καταιγίδες - Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Η ΕΜΥ προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες το επόμενο διήμερο σε βορειοδυτική Ελλάδα, κυρίως σε Κέρκυρα, Παξούς, Ήπειρο και από αύριο το μεσημέρι στη δυτική και βόρεια Αιτωλοακαρνανία.