ΓΔ: 2632.17 -0.08% Τζίρος: 177.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Βροχή σε ομπρέλα
Φώτο: Shutterstock

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση τις πρωινές ώρες

Στην Αττική οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές βροχές και γρήγορη βελτίωση του καιρού.

Βροχές και καταιγίδες που σταδιακά θα σταματήσουν. Παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως σε ορεινά τμήματα. Δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 8 μποφόρ και προοδευτική εξασθένηση. Πολύ αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021 αναμένονται αρχικά βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, αλλά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Δυτική Ελλάδα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν στα περισσότερα τμήματα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα και τις πρωινές ώρες σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 5 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 12, στην Ήπειρο από 3 έως 13 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 3 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 15 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 14 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 11 έως 17 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 19-21 βαθμούς Κελσίου. Πάντως σταδιακά η θερμοκρασία σε ολόκληρη τη χώρα θα σημειώσει σημαντική πτώση.

Οι άνεμοι σε ολόκληρη τη χώρα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ. Από τις μεσημεριανές ώρες στο Ιόνιο και από τις βραδινές ώρες στο Αιγαίοι οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν στα επίπεδα 5 έως 6 μποφόρ τοπικά.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες, με βελτίωση τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές βροχές και γρήγορη βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θερμόμετρο και ήλιος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 41°C στη Σκάλα Μεσσηνίας η υψηλότερη θερμοκρασία στην Πελοπόννησο

Θερμοκρασίες άνω των 41°C καταγράφηκαν σήμερα στην Πελοπόννησο, με τη Σκάλα Μεσσηνίας να φτάνει τους 41,5°C. Σε 118 σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου σημειώθηκαν μέγιστες θερμοκρασίες πάνω από 37°C.
Κορλεόνε Ιταλίας τοπίο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Έρχεται νέο κύμα καύσωνα από αύριο σε όλη τη χώρα

Νέο κύμα καύσωνα πλήττει από Δευτέρα την Ιταλία, με θερμοκρασίες πάνω από 40°C σε Σικελία, Σαρδηνία και Απουλία. Υψηλή υγρασία και δύσκολες νύχτες αναμένονται κυρίως στη νότια και κεντρική χώρα έως το τέλος της εβδομάδας.
Φωτιά στην Αττική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς αύριο σε αρκετές περιοχές

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) προβλέπεται αύριο σε Αττική (και Κύθηρα), Κυκλάδες, νησιά Βορείου Αιγαίου, καθώς και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, σύμφωνα με τη ΓΓΠΠ.
Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο Κυριάκη 23 Αυγούστου 2026

Στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας αναμένεται ηλιοφάνεια, με τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και στα δυτικά τμήματα του νομού δυτικοί με ίδιες εντάσεις.