ΓΔ: 2569.82 1.56% Τζίρος: 262.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Βροχή σε ομπρέλα

Βροχερός ο καιρός τη Δευτέρα σε αρκετές περιοχές της χώρας

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βορειοδυτικά, κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα. Άνεμοι από νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ στα πελάγη.

Αρχικά τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες στα δυτικά και στα βορειοανατολικά. Από τις μεσημβρινές ώρες τοπικές βροχές αναμένονται και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις αναμένονται κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βορειοδυτικά, κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα. Άνεμοι από νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά στα δυτικά και στα βορειοανατολικά. Από τις μεσημβρινές ώρες τοπικές βροχές αναμένονται και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου όπου δεν αποκλείονται τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά θα είναι τοπικά έντονα και θα έχουν μεγάλη διάρκεια, ενώ είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές χαλαζοπτώσεις. Χιονοπτώσεις αναμένονται κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά οι οποίες κατά τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν πρόσκαιρα και σε χαμηλότερα υψόμετρα πάνω από τα 1000-1100 μέτρα σε περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας και της Δυτικής Θεσσαλίας. Τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα η ορατότητα να είναι τοπικά περιορισμένη στα κεντρικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 9-10 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 16-17, στην Ήπειρο από -2 έως 14 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -2 έως 15-17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 18-19 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 14-15 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 8 έως 23-24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα πελάγη από νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ στα πελάγη.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ και νοτιοανατολικά έως 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17-18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ με ενίσχυση τις βραδινές ώρες από νότιες διευθύνσεις έως 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 9 έως 13-14 βαθμούς.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλημμυρισμένος δρόμος νερού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρόδος: Σε Red Code έως 29/10 λόγω κινδύνου πλημμυρών

Η Ρόδος και τα Δωδεκάνησα τίθενται σε Red Code λόγω αυξημένου κινδύνου πλημμυρών έως 29 Οκτωβρίου. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται. Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν οδηγίες αρχών.
Κεραυνός στη θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο Έκτακτο Δελτίο καιρού με ισχυρές καταιγίδες και την 28η Οκτωβρίου

Σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων αναβαθμίστηκε το Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε χθες η ΕΜΥ, και σύμφωνα με αυτό προβλέπονται βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές.
Αεροδρόμιο στο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Άμστερνταμ: Ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο λόγω θυελλωδών ανέμων

Το αεροδρόμιο Schiphol στο Άμστερνταμ ακύρωσε δεκάδες πτήσεις λόγω της καταιγίδας Boelo και των θυελλωδών ανέμων, επηρεάζοντας κυρίως πτήσεις προς ευρωπαϊκές πόλεις όπως Παρίσι, Ρώμη και Δουβλίνο, ενώ υπήρξαν και καθυστερήσεις στις αφίξεις.