ΓΔ: 1483.15 0.05% Τζίρος: 36.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:13:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Koronoios, Corona Virus, Emvolia
Φωτο: Shutterstock

Ουραγός η Ελλάδα στον εμβολιασμό: Τι δείχνει έρευνα της Focus Bari

Παρά το γεγονός ότι το 68% των Ελλήνων δηλώνει ότι έχει κάνει ή είναι πρόθυμο να κάνει το εμβόλιο, η χώρα μας είναι τελευταία, ανάμεσα στις χώρες με τις συγκριτικά μικρότερες αναλογίες εμβολιασμένων / θετικών προς το εμβόλιο.

Διττά μηνύματα στέλνει η έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία Focus Bari αναφορικά με τη στάση των Ελλήνων έναντι του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, αλλά και τη γενικότερη εικόνα της χώρας μας αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα. 

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2021, δηλαδή σε μία περίοδο που το εμβολιαστικό πρόγραμμα είχε «τρέξει» αρκετά, και τα βασικά της συμπεράσματα είναι τα ακόλουθα: 

Το 68% των Ελλήνων δηλώνουν ότι έχουν ήδη κάνει το εμβόλιο ή έχουν κλείσει ραντεβού να το κάνουν και τονίζουν ότι θα το κάνουν οπωσδήποτε.

Η αναλογία των «αρνητών» είναι εντυπωσιακά μεγαλύτερη στις νεαρές ηλικίες, ενώ παράλληλα υπάρχει μια σταθερή αναλογία «αρνητών» (λίγο περισσότερο από ένας στους δέκα) σε όλες τις ηλικίες.

 

Σε σύγκριση με άλλες 20 χώρες που περιλήφθηκαν στην έρευνα, η Ελλάδα έρχεται τελευταία, ανάμεσα στις χώρες με τις συγκριτικά μικρότερες αναλογίες εμβολιασμένων / θετικών προς το εμβόλιο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

embolio, embolia, koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση στις ηλικίες 30-59 ετών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπ. Υγείας αν και δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος της τέταρτης δόσης, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να εμβολιαστούν τα άτομα ηλικίας 30-59 ετών.
Koronoios, Corona Virus, Omikron
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύσταση Παρατηρητηρίου κατά της παραπληροφόρησης για τον κορονοϊό

Η Επιτροπή Βιοηθικής έχει επισημάνει το πρόβλημα της παραπληροφόρησης, της εσφαλμένης πληροφόρησης, των παραποιημένων ειδήσεων και της κακόβουλης πληροφόρησης ως εμποδίων για την εξέλιξη του εμβολιασμού του πληθυσμού κατά της Covid-19.
Nosokomeio, Meth, Ygeia, Koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοντά στο Πάσχα η αποκλιμάκωση της πανδημίας, εφικτή η άρση μέτρων

Οι επιστήμονες στην Ελλάδα προβληματίζονται από το γεγονός ότι το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό ενώ το ΕΣΥ βρίσκεται υπό αυξημένη πίεση. Ποια περιοριστικά μέτρα μπορεί να παραμείνουν και μετά το Πάσχα.