ΓΔ: 0.00% Τζίρος: 441.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 08:38:58
ΓΓυυννααίίκκαα  σσεε  υυπποολλοογγιισσττήή
Φώτο: Shutterstock

Καινοτόμο πρόγραμμα εκμάθησης χρηματοοικονομικών για όλους

Ένα νέα καινοτόμο e-learning πρόγραμμα του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά που απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η χρηματοοικονομική γνώση έχει γίνει μία απαραίτητη δεξιότητα του 21ου αιώνα, μιας και το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο, εμπερικλείει πολλούς κινδύνους, αλλά παρουσιάζει και σημαντικές ευκαιρίες.

Η υπερχρέωση των πολιτών, η αύξηση του προσδόκιμου ζωής, και η μείωση των μισθών και των συντάξεων έχουν αυξήσει την ανάγκη των πολιτών για χρηματοοικονομική επιμόρφωση.

Η χρηματοοικονομική επιμόρφωση των πολιτών όμως δεν αφορά πολύπλοκα μοντέλα και έννοιες που δεν παρουσιάζουν κανένα ενδιαφέρον στην ποιότητα της καθημερινής ζωής τους, αλλά αναφέρεται σε εκείνες τις βασικές αρχές της χρηματοοικονομικής οι οποίες παραμένουν απλές και διαχρονικά αναλλοίωτες.

Το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού συνεχίζοντας τις πολύπλευρες δράσεις του, δημιούργησε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα e-learning. Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι να παρουσιάσει ολοκληρωμένα και με πολύ απλό τρόπο, όλες εκείνες τις απαραίτητες οικονομικές και χρηματοοικονομικές έννοιες οι οποίες θα βοηθήσουν κάθε οικογένεια να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, τις ευκαιρίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας. Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα στοχεύει στα «οικονομικά» και την ευημερία των πολιτών μέσω της σωστής διαχείρισης του χρήματος, αποφεύγοντας κρίσιμα λάθη.

Στην σύγχρονη χρηματοοικονομική το μάθημα αυτό ονομάζεται «Χρηματοοικονομικά της Οικογένειας» .

Το e-learning “Απλά χρηματοοικονομικά για όλους!”, αποτελείται από 11 αυτοτελείς διδακτικές ενότητες, από τις οποίες οι δύο θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Το πρόγραμμα ξεκινά στις 25 Νοεμβρίου του 2019 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2020. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες χωρίς να απαιτείται καμία απολύτως γνώση οικονομικών /χρηματοοικονομικών όρων.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα συμβάλλοντας στην κατανόηση του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού περιβάλλοντος και τις ευκαιρίες που πλέον αναδύονται στην χώρα μας.

Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιά και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, κος Νικόλαος Φίλιππας.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, μετά από εξετάσεις, θα λάβουν πιστοποιητικό επιμόρφωσης από το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Τα έσοδα του προγράμματος θα διατεθούν για την χρηματοδότηση των δράσεων του Ινστιτούτου και των εθελοντών

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κινητοποίηση φοιτητών για τις εστίες στη Σύγκλητο ΑΠΘ

Φοιτητές που διαμένουν στις εστίες του ΑΠΘ παρενέβησαν στη Σύγκλητο ενάντια στον νέο Κανονισμό, ζητώντας αλλαγές. Εκπρόσωποί τους συναντώνται με τις πρυτανικές αρχές αύριο, ενώ δηλώνουν πως τα αιτήματά τους αγνοήθηκαν.
τεχνητή νοημοσύνη interface
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πανελλήνιος διαγωνισμός STEM: Ρομποτικές εφαρμογές με τεχνητή νοημοσύνη

Περισσότεροι από 2.000 μαθητές συμμετείχαν στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM, παρουσιάζοντας ρομποτικές εφαρμογές με τεχνητή νοημοσύνη που απαντούν σε σύγχρονες κοινωνικές και παραγωγικές ανάγκες.
Πλήθος σε συναυλία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καβάλα: 10 χρόνια μαθητικό φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες…»

Στην Καβάλα, κάθε Μάιο μαθητές μουσικών σχολείων από Ελλάδα και εξωτερικό συμμετέχουν στο φεστιβάλ «Άδοντες καί Ψάλλοντες ἐν τῇ καρδίᾳ…», προβάλλοντας το ταλέντο τους και αποδεικνύοντας τη δύναμη της μουσικής εκπαίδευσης.
Εκκίνηση νεοφυούς επιχείρησης
ΔΙΕΘΝΗ

Κινέζοι φοιτητές γυρίζουν στην Κίνα για να ιδρύσουν νεοφυείς επιχειρήσεις

Όλο και περισσότεροι Κινέζοι απόφοιτοι εξωτερικού επιστρέφουν στην Κίνα, αξιοποιώντας διεθνή εμπειρία και καινοτόμες ιδέες για να ιδρύσουν σύγχρονες επιχειρήσεις, ενισχύοντας την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Πέτρινο σχολείο Αρναίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπογράφεται αύριο η Β' φάση του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»

Ξεκινά η δεύτερη φάση του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου» για επισκευές και βελτιώσεις σε πάνω από 220 σχολεία πανελλαδικά. Την Πέμπτη η υπογραφή του έργου από υπουργεία, τράπεζες και την Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.