ΓΔ: 2506.79 0.24% Τζίρος: 286.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Καθαρίστριες οδού Αθήνα
Φώτο: Δήμος Αθηναίων

Επιχείρηση καθαρισμού και απολύμανσης από τον Δήμο Αθηναίων

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Δήμου Αθηναίων για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στην πρωτεύουσα.

Μία Κυριακάτικη επιχείρηση του Δήμου Αθηναίων, στην προσπάθεια να διατηρούνται οι γειτονιές καθαρές, πραγματοποιήθηκε σήμερα, αυτή τη φορά στην περιοχή των Κάτω Πετραλώνων, όπου η υπηρεσία καθαριότητας της Αθήνας, με εξοπλισμό που -όπως αναφέρει ο Δήμος- έχει ανανεωθεί στο 90%, έπλυνε με καυτό νερό τα πεζοδρόμια και τους δρόμους, πραγματοποιώντας παράλληλα την τακτική, πλέον, απολύμανση.

«Όχι με απλό σκούπισμα όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια αλλά, με πλύσιμο, τρίψιμο και σφουγγάρισμα όλων των επιφανειών», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση και προστίθεται: «Με τη νέα αυτή μέθοδο που ακολουθεί η ομάδα καθαριότητας της Αθήνας, έχει αλλάξει η εικόνα της πόλης, ενώ επιτυγχάνεται παράλληλα και η προστασία της Δημόσιας Υγείας. Το αποτέλεσμα δείχνει, ότι τόσο οι καθημερινές παρεμβάσεις καθαριότητας όσο και οι κυριακάτικες, μεγάλες επιχειρήσεις, δίνουν τη δυνατότητα στους κατοίκους να απολαμβάνουν τους δημόσιους χώρους πραγματικά καθαρούς.

Υλοποιείται δηλαδή, βήμα- βήμα, ο σχεδιασμός του Δήμου Αθηναίων που είχε θέσει ως βασική αρχή της λειτουργίας του, τον “Πολιτισμό της Καθημερινότητας” που αλλάζει την πραγματική ζωή των Αθηναίων. Αυτός είναι ο στόχος που είχε τεθεί από τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, για τις παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν καθαριότητα, φροντίδα του πρασίνου, καθαρισμό και αξιοποίηση του δημόσιου χώρου και αναβάθμιση κάθε ξεχασμένης γωνιάς της πόλης, με αναπλάσεις, νέο εξοπλισμό και φωτισμό. Συστατικά που κάνουν τη ζωή στην Αθήνα καλύτερη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

«Βροχή» δισ. στο Χρηματιστήριο, ο «καινοτόμος» Χ. Δούκας και οι κάμερες

Αντλούν δισεκατομμύρια οι εισηγμένες για επενδύσεις, η χρησιμότητα των καμερών και η απουσία πολιτικής βούλησης, ρίχνει τις τιμές καυσίμων η κυβέρνηση, ο κ. Δούκας «καινοτομεί» και τα private equity.
Κώστας Μπακογιάννης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννης: Καταγγέλλει το κλείσιμο ξενώνα για άστεγους χρήστες

Ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, κατηγορεί τη δημοτική αρχή για το κλείσιμο του Ξενώνα Μεταβατικής Φιλοξενίας αστέγων χρηστών, κάνοντας λόγο για πλήγμα στην κοινωνική προστασία.
Κώστας Μπακογιάννης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παράταξη Μπακογιάννη: Η πρόεδρος του ΔΣ δεν στάθηκε στο ύψος του ρόλου της

Η παράταξη «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη ανακοίνωσε ότι δεν θα στηρίξει ξανά τη Δέσποινα Λιμνιωτάκη για πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, θεωρώντας πως δεν ανταποκρίθηκε επαρκώς στα καθήκοντα του θεσμικού της ρόλου.