ΓΔ: 2259.13 -0.64% Τζίρος: 411.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Shutterstock

Ψηφιακό «άλμα» με την πανδημία: Χρήστες ίντερνετ το 96% των Ελλήνων

Το 96% των Ελλήνων 16-41 ετών είναι χρήστες του internet, ενώ το 91% συνδέονται στο internet από το κινητό τους, φέρνοντας κυριολεκτικά «τα πάντα στο χέρι τους με τον δικό τους τρόπο και στον δικό τους χρόνο».

Εκτοξεύθηκε η χρήση του internet μέσα στο τελευταίο χρόνο σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της Focus Bari. Είναι ενδεικτικό ότι, σήμερα όλοι (96%) οι Έλληνες 16-64 χρόνων είναι χρήστες internet, φτάνοντας σε αυτό το κοινό τους «digital citizens» να ξεπερνούν τα 6.500.000. 

Αναλυτικότερα, και σύμφωνα με τα Focus on Tech Life Tips της Focus Bari που δίνουν «τρία σημεία στον χρόνο», απεικονίζοντας το πώς εκτοξεύθηκε η σχέση των Ελλήνων με την τεχνολογία μέσα σε λίγους μήνες, την «χρονιά της πανδημίας», σχεδόν όλοι (91%) συνδέονται στο internet από το κινητό τους, φέρνοντας κυριολεκτικά «τα πάντα στο χέρι τους με τον δικό τους τρόπο και στον δικό τους χρόνο» (επικοινωνία, ενημέρωση, διασκέδαση, κοινωνικοποίηση, ψώνια, επάγγελμα)

focus bari

Αξιοσημείωτη άνοδο έχουν και τα desktop, καθώς αυξάνεται η εξ αποστάσεως εργασία, αλλά και η τηλε-εκπαίδευση των παιδιών, ενώ άνοδο σημειώνει και η smart TV, και οι υπόλοιπες συσκευές (laptop, tablet) μέσα σ’ αυτόν τον χρόνο.

Οκτώ στους δέκα Έλληνες «υπάρχουν», εκφράζονται και αλληλεπιδρούν μέσω των social media, ενώ αυξήθηκε και κατά 70% η αναλογία που δηλώνει ότι αφιερώνει στα social (συνειδητά τουλάχιστον) πάνω από μια ώρα κάθε μέρα. Επτά στους δέκα Έλληνες κάνουν πλέον σήμερα αγορές online, και ο «δείκτης» αυτός έχει 9 ποσοστιαίες μονάδες αύξηση μέσα σε ένα χρόνο, τον χρόνο της πανδημίας.

Focus Bari

Σχεδόν όλα τα παιδάκια 5-12 χρόνων είναι επίσης «digital citizens», ενώ ένα στα πέντε, έχουν και το δικό τους προσωπικό κινητό τηλέφωνο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προφίλ Twitter σε κινητό
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Προβλήματα πρόσβασης στο X αναφέρουν χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου

Από το μεσημέρι χιλιάδες χρήστες αντιμετωπίζουν προβλήματα πρόσβασης στο X (πρώην Twitter), αδυνατώντας να συνδεθούν στην πλατφόρμα και την εφαρμογή. Η πλατφόρμα ανήρτησε μήνυμα: «Κάτι πήγε στραβά. Δοκιμάστε ξανά.»
Σημαίες Τουρκίας Αιγύπτου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Αίγυπτος μπλοκάρει τη διαδικτυακή πλατφόρμα παιχνιδιών Roblox

Η Αίγυπτος απαγόρευσε την πρόσβαση στο Roblox, επικαλούμενη προστασία ανηλίκων λόγω ακατάλληλου περιεχομένου. Το παιχνίδι έχει ήδη απαγορευτεί σε Ρωσία, Κατάρ, Τουρκία και Ιράκ, μετά από σχετικές εκκλήσεις γερουσιαστών.
Αστυνομικός ΗΠΑ στο καθήκον
ΔΙΕΘΝΗ

Έρευνα στα γραφεία του Χ στη Γαλλία από την εισαγγελία του Παρισιού

Η εισαγγελία Παρισιού ερευνά τα γραφεία του Χ στη Γαλλία για υπόθεση που ξεκίνησε τον Ιανουάριο 2025, με συμμετοχή της Europol. Εξετάζεται και η εμπλοκή του chatbot Grok σε δημιουργία σεξουαλικού περιεχομένου.
Εφαρμογή TikTok κινητό
ΔΙΕΘΝΗ

Το TikTok ιδρύει κοινοπραξία για να αποφύγει την απαγόρευση στις ΗΠΑ

Το TikTok ίδρυσε κοινοπραξία κυρίως με Αμερικανούς επενδυτές για τις ΗΠΑ, λήγοντας νομική διαμάχη που απειλούσε απαγόρευση. Η νέα εταιρεία υπόσχεται αυστηρά μέτρα προστασίας δεδομένων για πάνω από 200 εκατ. χρήστες.