ΓΔ: 1466.73 -0.91% Τζίρος: 74.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Nosokomeio, meu, koronoios
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Στους 469 οι διασωληνωμένοι, 342 κρούσματα και 53 νεκροί

Στα 135.456 ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα της πανδημίας στη χώρα μας που έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής τον θάνατο σε 4.606 συμπολίτες μας. Ελπίδες από την έναρξη των εμβολιασμών στην Ελλάδα.

Μικρή άνοδο αλλά σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα είναι και τα σημερινά νέα κρούσματα όπως συνηθίζεται εξάλλου τα Σαββατοκύριακα, αλλά είναι γεγονός πως η πορεία του δεύτερου κύματος της πανδημίας δείχνει πλέον να καταλαγιάζει προκαλώντας ανακούφιση στο πιεσμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ έχουν ξεκινήσει πλέον οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα και την Ευρώπη, δίνοντας ελπίδα πως υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή 342 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 135.456, εκ των οποίων το 52.4% άνδρες. 5.343 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 40.024 (29.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Στους 469 ανέρχονται οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 150 (32.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 857 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 53 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4.606 θανάτους συνολικά στη χώρα.  Από τα θύματα, οι 1.868 (40.6%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Με αφορμή την έναρξη των εμβολιασμών στην Ελλάδα όπου η αρχή έγινε από την νοσηλεύτρια ΜΕΘ Ευσταθία Καμπισιούλη και τον κ. Μιχάλης Γιοβανίδης, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, ενώ ακολούθησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο ΕΟΔΥ δημοσίευσε απαντήσεις σε 26 ερωτήματα που μπορεί να υπάρχουν για τα εμβόλια και την αποτελεσματικότητα τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

embolio, embolia, koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση στις ηλικίες 30-59 ετών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπ. Υγείας αν και δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος της τέταρτης δόσης, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να εμβολιαστούν τα άτομα ηλικίας 30-59 ετών.
Koronoios, Corona Virus, Omikron
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύσταση Παρατηρητηρίου κατά της παραπληροφόρησης για τον κορονοϊό

Η Επιτροπή Βιοηθικής έχει επισημάνει το πρόβλημα της παραπληροφόρησης, της εσφαλμένης πληροφόρησης, των παραποιημένων ειδήσεων και της κακόβουλης πληροφόρησης ως εμποδίων για την εξέλιξη του εμβολιασμού του πληθυσμού κατά της Covid-19.
Nosokomeio, Meth, Ygeia, Koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοντά στο Πάσχα η αποκλιμάκωση της πανδημίας, εφικτή η άρση μέτρων

Οι επιστήμονες στην Ελλάδα προβληματίζονται από το γεγονός ότι το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό ενώ το ΕΣΥ βρίσκεται υπό αυξημένη πίεση. Ποια περιοριστικά μέτρα μπορεί να παραμείνουν και μετά το Πάσχα.