ΓΔ: 1423.56 1.17% Τζίρος: 74.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Πιθανό να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης στις 8 Ιανουαρίου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας ανέφερε πως είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση να επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία μετά από 2 μήνες τηλεκπαίδευσης.

Το ενδεχόμενο να επιστρέψουν οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες από τις 8 Ιανουαρίου άφησε ανοιχτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σημειώνοντας πως αυτό αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και ανέφερε πως μπορούμε να επιστρέφουμε στη κανονικότητα όσο συνεχίζεται η μείωση των κρουσμάτων.

Για την πραγματοποίηση του σχεδίου για τους εμβολιασμούς στην Ελλάδα μετά την πρώτη παραλαβή των εμβολίων της Pfizer, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως ότι τον ανησυχεί συνολικά η διαδικασία γιατί είναι πρωτόγνωρη ενώ τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό να μην χάσει κανείς το ραντεβού του για το εμβόλιο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ τόνισε οτι θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες και όχι μόνο τα δημοτικά. «Θυμίζω πως στις 9 Ιανουαρίου θα έχουμε κλείσει δύο μήνες όπου τα σχολεία μας θα είναι κλειστά», και πρόσθεσε ότι μετά τα σχολεία θα πάρουν σειρά κι άλλοι τομείς της κοινωνίας και της οικονομίας με την προϋπόθεση να συνεχιστεί η καλή πτωτική πορεία που έχουμε στα κρούσματα. 

Σε ό,τι αφορά στη σταδιακή άρση του lockdown, ο κ.Πέτσας σημείωσε πως «όλο αυτό το μεσοδιάστημα, βέβαια, θα πρέπει να τηρούμε όλοι τα μέτρα, τη μάσκα μας, τις αποστάσεις, την ατομική υγιεινή, όλα αυτά, με τα οποία συνηθίσαμε να ζούμε τους τελευταίους 10 μήνες. Δεν μπορούμε να χάσουμε την ανθρωπιά μας, βασιζόμαστε στα βασικά μηνύματα, να προσέχουμε, να μην ανοίγουμε τον κοινωνικό μας κύκλο. Τα Χριστούγεννα ήταν ένα πρώτο κρας τεστ, δεν τελειώσαμε, όμως, έχουμε μπροστά μας την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα. Επομένως, ο στενός κύκλος είναι καθοριστικός. Και για την Πρωτοχρονιά θα ισχύσει το ίδιο πλαίσιο. Θα περιμένουμε να δούμε τα στοιχεία για να διαπιστώσουμε εάν είχαμε κάποια προβλήματα. Ελπίζω πως όχι. Είδα και εγώ τις εικόνες που δείξατε, όντως υπήρξε μία πολύ μεγαλύτερη κινητικότητα, αλλά εάν συγκρίνει κανείς την Ελλάδα με τις εικόνες, που είδαμε σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση η ανταπόκριση που είχαν οι συμπολίτες μας. Νομίζω ότι δείχνουμε την υπευθυνότητα που πρέπει, ελπίζω να την δείξουμε και τις υπόλοιπες ημέρες. Να μην χαλαρώσουμε μέσα στις γιορτές, αυτό είναι κρίσιμο».

Αναλύοντας τον κυβερνητικό σχεδιασμό, ο κ. Πέτσας τόνισε πως η προσδοκία είναι έως το τέλος Μαρτίου να έχουν εμβολιαστεί οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και έως το τέλος Ιουνίου να έχει χτιστεί το επιθυμητέο επίπεδο ανοσίας. Προσέθεσε πως κατά τον μήνα Ιανουαρίο, θα δοκιμαστεί το σύστημα, από την αποθήκευση και τη διανομή των εμβολίων έως την προτεραιοποίηση του πληθυσμού, ενώ τόνισε πως η εθνική εκστρατεία θα διασφαλίσει ότι θα πειστούν να κάνουν το εμβόλιο όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας, αποκλείοντας την ίδια ώρα να καταστεί ο εμβολιασμός υποχρεωτικός.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με αλλαγές στα πρωτόκολλα που ισχύουν το άνοιγμα των σχολείων στις 10/1

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει εντός της εβδομάδας για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ κανονικά ξεκινούν από σήμερα τη λειτουργία τους βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.
Nosokomeio, Meth, Ygeia, Koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φόβοι για αύξηση των διασωληνωμένων μετά το άνοιγμα των σχολείων

Την ανάγκη εμβολιασμού των ενηλικών πριν την επανέναρξη της σχολικής χρονιάς επισημαίνουν οι επιστήμονες. Ανοικτό το ενδεχόμενο για επιστροφή της τηλεκπαίδευσης αν υπάρξουν συρροές κρουσμάτων.
sxoleio, sxoleia, maska
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μόνο με εργαστηριακό τεστ στα σχολεία οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί

Η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει στις 13 Σεπτεμβρίου με τους μαθητές άνω των 12 ετών και φοιτητές να οφείλουν να πραγματοποιούν δυο self test την εβδομάδα για να προσέλθουν στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μόνο με πιστοποιητικό ή rapid από τον Σεπτέμβρη οι εκπαιδευτικοί

Αυστηροποιούνται τα πλαίσια για τους εκπαιδευτικούς καθώς για να προσέλθουν στις σχολικές αίθουσες από το φθινόπωρο. Όσοι δεν παρουσιάζουν τα απαραίτητα έγγραφα θα μπαίνουν σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων άνευ αποδοχών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιστρέφουν οι μαθητές στα Λύκεια με self tests και μέτρα προστασίας

Κανονικά προχωράνε οι προετοιμασίες σε όλες τις περιφέρειες για να υποδεχθούν τα σχολεία αύριο τους μαθητές. «Κενό» στη διαδικασία στα εσπερινά λύκεια όπου δεν έχει ανοίξει η διαδικασία των self test για τους ενήλικους μαθητές.