ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε ανθρωποκτονία 59χρονης στον Εύοσμο

Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 59χρονης στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης που έγινε στις 30 Μαρτίου. Ως δράστης ταυτοποιήθηκε 43χρονος, ήδη κρατούμενος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα.

Η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος εξιχνίασε υπόθεση ανθρωποκτονίας 59χρονης ημεδαπής, η οποία διαπράχθηκε το πρωί της 30ης Μαρτίου σε οικία στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως φερόμενος φυσικός αυτουργός 43χρονος ημεδαπός, ήδη έγκλειστος σε Σωφρονιστικό Κατάστημα.

Σε βάρος του 43χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο, ληστεία που τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Το θύμα εντοπίστηκε νεκρό στην οικία του από αστυνομικούς, όπου διαπιστώθηκαν ενδείξεις έρευνας στον χώρο.

Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν προέκυψε ότι από το εσωτερικό της οικίας είχαν αφαιρεθεί χρηματικό ποσό, κοσμήματα και προσωπικά αντικείμενα του θύματος. Για τη διακρίβωση των συνθηκών του θανάτου, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Η αστυνομική έρευνα περιλάμβανε αξιοποίηση ευρημάτων από τον τόπο του εγκλήματος, μαρτυρικές καταθέσεις, ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού και ειδικές ανακριτικές πράξεις. Μέσα από τη συνδυαστική αξιολόγηση των στοιχείων κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση του 43χρονου ως φερόμενου δράστη.

Ο 43χρονος είχε συλληφθεί την 1/4/2026 για υπόθεση ναρκωτικών και προφυλακίστηκε. Παράλληλα, έχει απασχολήσει τις αρχές για πληθώρα αδικημάτων, όπως εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, διευκόλυνση εισόδου μη νόμιμων αλλοδαπών, κατάρτιση πλαστής ιατρικής συνταγής, αντίσταση, απείθεια, εξύβριση, κλοπή, σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή βία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Την προανάκριση ανέλαβε το Γραφείο Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη για κύκλωμα παράνομου τζόγου και διώξεις

Δεκαοκτώ άτομα κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα παράνομου ηλεκτρονικού τζόγου στη Θεσσαλονίκη και Καβάλα, με βαρύτατες κατηγορίες περί απάτης, νομιμοποίησης εσόδων και σύστασης οργάνωσης. Αναμένεται απολογία τους.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Υπάλληλος κατηγορείται για υπεξαίρεση 123.000€ από πρατήριο

Ένας 23χρονος κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε σταδιακά 123.000 ευρώ από το ταμείο πρατηρίου υγρών καυσίμων στην Καλαμαριά, όπου εργαζόταν, σε διάστημα επτά μηνών. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία μετά από αστυνομική έρευνα.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κιλκίς: Εντοπίστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης στο Κιλκίς, με λεία 24.000 ευρώ και κοσμήματα. Σχηματίστηκε δικογραφία για δύο άνδρες, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση της συνεργού και πιθανή εμπλοκή σε άλλες υποθέσεις.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πούλησε ψεύτικα χρυσαφικά για 2.200€ και ξαναπήγε με νέο κόσμημα

Συνελήφθη 62χρονος Κροάτης στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης, όταν προσπάθησε να πουλήσει ψεύτικα χρυσαφικά σε κατάστημα αγοράς χρυσού. Είχε ήδη εξαπατήσει τον ιδιοκτήτη με κάλπικες αλυσίδες και σκουλαρίκια αξίας 2.200 ευρώ.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναβολή στη δίκη 33χρονου για επικίνδυνη οδήγηση στη Θεσσαλονίκη

Αναβλήθηκε η δίκη του 33χρονου για επικίνδυνη οδήγηση και απείθεια, με άρση κράτησης μετά από αίτημά του. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και κατηγορεί αστυνομικούς, σε βάρος των οποίων διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.