ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σταθμός Μετρό Θεσσαλονίκης
Ο τερματικός σταθμός του Μετρό Θεσσαλονίκης με ένα συρμό σε αναμονή.

24ωρη λειτουργία Μετρό και λεωφορείων στη «Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα»

Ο ΟΣΕΘ στηρίζει τη δράση «20ή Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» με παρατεταμένη λειτουργία μετρό και λεωφορείων το Σάββατο 17 Οκτωβρίου, προωθώντας το μήνυμα: «Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί!».

Ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) ανακοινώνει τη συμμετοχή του στη μεγάλη πανελλαδική δράση του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» για την «20ή Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Οκτωβρίου. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, ο ΟΣΕΘ συμβάλλει στην ασφαλή επιστροφή των πολιτών μετά τη νυχτερινή τους διασκέδαση.

Για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, το Μετρό Θεσσαλονίκης, οι λεωφορειακές γραμμές ΟΑΣΘ: Ν1, 14, 27 και 32, καθώς και οι λεωφορειακές γραμμές ΚΤΕΛ 58 και 66, θα λειτουργήσουν το Σάββατο όλο το 24ωρο, διευκολύνοντας τους πολίτες στη μετακίνησή τους.

Όπως τονίζει ο ΟΣΕΘ, το μήνυμα της βραδιάς είναι σαφές: «Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί!».

Ο οργανισμός επισημαίνει επίσης: «Προγραμματίζουμε την επιστροφή μας πριν ξεκινήσει η έξοδος. Επιλέγουμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή τον “Οδηγό της Παρέας”, που δεσμεύεται να παραμείνει νηφάλιος».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρήστος Δήμας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέψεις για 24ωρο Μετρό Θεσσαλονίκης τα Σαββατοκύριακα - 60% το Flyover

Ο Υπουργός Χρίστος Δήμας τόνισε την πιλοτική 24ωρη λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης τα Σαββατοκύριακα, μίλησε για έργα όπως το Flyover, τις επεκτάσεις και τα μέτρα ενίσχυσης οδικής ασφάλειας, ενόψει της 90ής ΔΕΘ.
Νίκος Ταχιάος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προτεραιότητα η επέκταση Μετρό στη βορειοδυτική Θεσσαλονίκη

Σε προτεραιότητα τίθεται η επέκταση του Μετρό προς βορειοδυτική Θεσσαλονίκη, με έμφαση σε Σταυρούπολη, Ευκαρπία και Εύοσμο, ενώ η υλοποίηση θα εξαρτηθεί από τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα ακόμα.
Νίκος Ταχιάος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ταχιάος: Το Μετρό Θεσσαλονίκης κρίνεται με αριθμούς, όχι εντυπώσεις

Ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος παρουσιάζει τον απολογισμό των 23 μηνών λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως πλέον η αποτίμηση βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία και οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.
Κλειστός σταθμός μετρό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πέντε σταθμοί μετρό κλείνουν προσωρινά στις 21/10

Από την Τετάρτη 21/10 στις 09:00 πέντε σταθμοί του μετρό Θεσσαλονίκης («Δημοκρατίας», «Βενιζέλου», «Αγίας Σοφίας», «Σιντριβάνι», «Πανεπιστήμιο») θα μείνουν προσωρινά κλειστοί, έπειτα από απόφαση της Αστυνομίας.
Λεωφόρος με αυτοκίνητα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν 19/10 οι ασφαλτοστρώσεις στον ΠΑΘΕ

Ασφαλτοστρώσεις στον ΠΑΘΕ θα γίνουν 19-22 Οκτωβρίου, με αποκλεισμό αριστερής και μεσαίας λωρίδας προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε συγκεκριμένα τμήματα. Η κυκλοφορία θα διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα. Μέτρα από την Τροχαία Θεσσαλονίκης.
Σταθμός μετρό Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Στροφή στο μετρό χάρη στη μείωση του χρόνου μετακίνησης

Έρευνα του Κ. Μηλιώνη για το Μετρό Θεσσαλονίκης δείχνει πως ο σύντομος χρόνος διαδρομής και η ποιότητα υπηρεσίας προσελκύουν επιβάτες από το λεωφορείο. Η μελέτη βασίστηκε σε ερωτηματολόγια 356 ατόμων και στατιστική ανάλυση το 2025.