ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας

Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκαν οι δυο αρχηγοί οργάνωσης εικονικών εταιρειών

Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι δύο φερόμενοι ως «εγκέφαλοι» κυκλώματος φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου, μετά τις απολογίες τους. Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε κι ένας ακόμη κατηγορούμενος, ενώ δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους, οι δύο φερόμενοι ως διευθύνοντες της εγκληματικής οργάνωσης που, σύμφωνα με τις διωκτικές Αρχές, χρησιμοποιούσε εικονικές εταιρείες και «αχυρανθρώπους» για τη διάπραξη φορολογικών απάτων σε βάρος του Δημοσίου, λαθρεμπορίου και διακίνησης προϊόντων εγκλήματος.

Οι δύο κατηγορούμενοι, ηλικίας 40 και 41 ετών, απολογήθηκαν ενώπιον του 2ου ειδικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, αρνούμενοι τις βαρύτατες κατηγορίες που τους αποδίδονται. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί τους δεν έπεισαν, καθώς ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκισή τους.

Χθες είχαν προηγηθεί οι απολογίες τριών ακόμη κατηγορουμένων για την ίδια υπόθεση. Πρόκειται για έναν 52χρονο που φέρεται να λειτουργούσε ως «συνδετικός κρίκος» μεταξύ των δύο «πρωταγωνιστών» και των «αχυρανθρώπων», καθώς και δύο ακόμη άνδρες, 40 και 56 ετών, που εμφανίζονταν ως διαχειριστές εταιρειών. Ο πρώτος επίσης κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ενώ οι άλλοι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος. Εκτός από τους πέντε συλληφθέντες, στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 18 πρόσωπα.

Σε βάρος των εμπλεκομένων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, ανάλογα με την περίπτωση, για διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη σε βάρος του Δημοσίου, άμεση συνέργεια στην απάτη, λαθρεμπορία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η ζημία για το Δημόσιο από τη μη καταβολή προβλεπόμενων φορολογικών επιβαρύνσεων και ασφαλιστικών εισφορών ξεπερνά τα 2,35 εκατ. ευρώ. Οι «αχυράνθρωποι» εμφανίζονται να έχουν συνολικές οφειλές περίπου 11 εκατ. ευρώ, που προέρχονται από συμμετοχή σε επιχειρηματικές οντότητες και εργοδοτικές εισφορές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη Έλληνα στην Αλεξανδρούπολη για πλαστά νομίσματα

Συνελήφθη άνδρας στην Αλεξανδρούπολη με 54 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Στην κατοχή και το όχημά του βρέθηκαν επίσης γνήσια χαρτονομίσματα και δύο κινητά. Ο συλληφθείς οδηγείται στον εισαγγελέα.
Τοπίο στη Χαλκιδική
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χαλκιδική: Ενισχυμένη η παρουσία της στις αγορές Αιγύπτου και Τουρκίας

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής φιλοξένησε τον Οκτώβριο δύο αποστολές τουριστικών πρακτόρων από Αίγυπτο και Τουρκία, προβάλλοντας τη Χαλκιδική και ενισχύοντας τις προοπτικές προσέλκυσης επισκεπτών και νέων συνεργασιών.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για ναρκωτικά ενός 53 ετών ατόμου

Συνελήφθη 53χρονος στην Περαία για κατοχή αρωματικών στικ, φακελακίων με αποξηραμένα άνθη και προϊόντων κάνναβης με απαγορευμένη ουσία. Συνελήφθη επίσης 32χρονος με εκκρεμή καταδίκη για ναρκωτικά σε φυλακή.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Εξάρθρωση σπείρας για παράνομα τυχερά παίγνια

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διεξήγαγε παράνομα τυχερά παιχνίδια σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα, εξαπατώντας παίκτες με ειδικό λογισμικό. Συνελήφθησαν 20 άτομα, εκ των οποίων 18 μέλη της οργάνωσης και 2 παίκτες.
Κόμβος Αττική Οδός
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυκλοφοριακό: Τα προβλήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τι λύσεις υπάρχουν

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος επισημαίνει ότι το κυκλοφοριακό στην Ελλάδα δεν λύνεται με αποσπασματικά έργα αλλά απαιτεί μακροχρόνιο σχεδιασμό και συνέπεια, όπως αναλύει και στο νέο του βιβλίο για τις μεταφορές και την κυκλοφορία.
Δικαστική σφύρα Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Βαλασίδης: Σπάνια τα προδικαστικά ερωτήματα ΔΕΕ από ελληνικά δικαστήρια

Σπάνια τα ελληνικά δικαστήρια απευθύνονται στο Δικαστήριο της ΕΕ για προδικαστικά ερωτήματα, όπως επιτρέπει το άρθρο 267 ΣΛΕΕ, γεγονός που τόνισε σε διάλεξή του ο δικαστής Γουλιέλμος Βαλασίδης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.