ΓΔ: 2553.35 -2.22% Τζίρος: 392.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Υπουργός Δικαιοσύνης Βουλή
Φώτο: ΑΠΕ

Ευνοϊκή τροπολογία για τους πρώην εργαζόμενους στην Ελευθεροτυπία

Το ευεργετικό αυτό προνόμιο των εργαζομένων είχε καταργηθεί νομοθετικά μετά το 2015 και δεν ήταν πρώτες στην κατάταξη οι εργατικές απαιτήσεις έναντι των λοιπών πιστωτών μιας επιχείρησης η οποία είχε πτωχεύσει.

Οι απαιτήσεις από δεδουλευμένες αποδοχές, πρόσθετες απαιτήσεις, επιδόματα, κ.λπ. των πρώην εργαζόμενων στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» ικανοποιούνται κατά απόλυτη προτεραιότητα από τα εκπλειστηριάσματα, έναντι των απαιτήσεων των τραπεζών, επισημαίνεται σε ερμηνευτική τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που αφορά τις ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της ποιότητας της υγείας, κ.ά.

Το ευεργετικό αυτό προνόμιο των εργαζομένων είχε καταργηθεί νομοθετικά μετά το 2015 και δεν ήταν πρώτες στην κατάταξη οι εργατικές απαιτήσεις έναντι των λοιπών πιστωτών μιας επιχείρησης η οποία είχε πτωχεύσει. Στο μεσοδιάστημα ανέκυψαν διάφορες ερμηνευτικές διχογνωμίες και αμφισβητήσεις πάνω στο θέμα αυτό.

Η ερμηνευτική τροπολογία αποσαφηνίζει ότι «οι νέες διατάξεις για το προνόμιο των εργατικών απαιτήσεων θα εφαρμοστούν μόνο για όσους πλειστηριασμούς στηρίζονται σε διαδικασία εκτέλεσης που ξεκίνησε μετά την 1.1.2016 ή σε πτωχεύσεις που κηρύχθηκαν μετά την 19.8.2015».

Κατά συνέπεια, σύμφωνα με την τροπολογία, οι πρώην εργαζόμενοι στην Ελευθεροτυπία, όπου η εκδοτική εταιρεία πτώχευσε προ του 2015, είναι πρώτοι στην κατάταξη των πιστωτών έναντι των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ ζητά έρευνα κατά Δημοκρατικών για απειλές σε πολίτες

Ο Τραμπ ζήτησε έρευνα κατά Δημοκρατικών, κατηγορώντας τους χωρίς αποδείξεις πως απειλούν ανθρώπους. Οι Δημοκρατικοί κατέκτησαν τον έλεγχο του Κογκρέσου και δεσμεύονται για αυστηρότερη εποπτεία και έρευνες στην κυβέρνηση Τραμπ.
Άγαλμα δικαιοσύνης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΠΕΔ: Ημερίδα για τις μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη στις 11 Νοεμβρίου

Η ημερίδα αυτή έχει ως στόχο να παρουσιάσει και να αναδείξει τις κατευθύνσεις της δικαιοσύνης στο μέλλον μέσα από τις νομοθετικές αλλαγές που πραγματοποιούνται στον ευρωπαϊκό χώρο.
Άρειος Πάγος κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διευκρινίσεις Υπ. Δικαιοσύνης για τον πειθαρχικό έλεγχο του αντεισαγγελέα του ΑΠ

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι διαβιβάστηκαν τα σχετικά έγγραφα για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά του αντεισαγγελέα Β. Φλωρίδη, λόγω άρθρου του στην «Καθημερινή» με τίτλο «Φλέβα διαφθοράς στη Δικαιοσύνη».
Ντόναλντ Τραμπ Συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ δεν προσπαθεί να ελέγξει τις πολιτειακές εκλογές, λέει ο Υπ. Δικαιοσύνης

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Τοντ Μπλανς δήλωσε πως η προσφυγή του υπουργείου κατά της επικύρωσης των αποτελεσμάτων στη Γερουσία Αλάσκας δεν στοχεύει να δοθεί έλεγχος των πολιτειακών εκλογών στον Τραμπ, διαψεύδοντας τέτοια σενάρια.
Αθηναϊκή πολυκατοικία προσόψεως
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκπτωση ΕΝΦΙΑ 50% για ασφαλισμένες κατοικίες προτείνει η ΠΟΜΙΔΑ

Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ πρότεινε αύξηση της έκπτωσης ΕΝΦΙΑ για ασφαλισμένες κατοικίες στο 50% και προώθησε την υποχρεωτική ασφάλιση των πολυκατοικιών, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ασφάλισης για προστασία και επιχειρηματική συνέχεια.
Θάνος Πλεύρης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Πλεύρης: Η Κρήτη χρειάζεται δύο μεταναστευτικές δομές στο Ηράκλειο

Η δημιουργία δομής προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών στους Αθανάτους Ηρακλείου προχωρά μετά από διάλογο με την τοπική αυτοδιοίκηση, τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης, Θάνος Πλεύρης, στη Βουλή, επισημαίνοντας την ανάγκη επίσπευσης.