ΓΔ: 1430.9 -2.95% Τζίρος: 118.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Ανησυχία για τα κρούσματα του κορονοϊού στην Αττική

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε περισσότερους κλειστούς χώρους θεωρείται σχεδόν δεδομένη και αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. 

Προβληματισμό δημιουργούν στην κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Αττική, με την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε περισσότερους κλειστούς χώρους (εκκλησίες, εμπορικά καταστήματα, κτλ.) να θεωρείται σχεδόν δεδομένη. 

Το θέμα αυτό αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στην τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον κορονοιό του υπουργείου Υγείας.

Εξάλλου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στο Open, τόνισε πως σε ότι αφορά το θέμα της μάσκας «είναι κάτι το οποίο είναι συνεχώς στο τραπέζι». «Ανά πάσα στιγμή μπορεί να αποφασιστεί ότι θα φοράμε μάσκα και στα υπόλοιπα καταστήματα υγειονομικού χαρακτήρα, δηλαδή πχ. σε φούρνους, σε κρεοπωλεία ή μπορεί να φοράμε μάσκα σε κλειστούς χώρους», ανέφερε και συνέστησε προσοχή στη γενικότερη εφαρμογή των μέτρων καθώς, όπως είπε, δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός και ένας ελεγκτής για κάθε πολίτη. 

Εχθές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί, αν χρειαστεί, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε περισσότερους κλειστους χώρους, τονίζοντας πως ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ο εφησυχασμός. 

«Ο κύριος εχθρός παραμένει στο εσωτερικό. Λέγεται εφησυχασμός. Φαίνεται στη χαλάρωση όλων μας. Και αποτυπώνεται σε απαράδεκτα φαινόμενα συγχρωτισμού, εξαιρετικά επικίνδυνα για τη διασπορά του ιού στην κοινότητα», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός, με ανάρτησή του εχθές στο Twitter, έστειλε μήνυμα με το οποίο εφιστά την προσοχή στην ανάγκη τήρησης των μέτρων ασφαλείας για τον κορονοϊό, συνοδεύοντάς το με ένα βίντεο με σχετικές ενημερωτικές συμβουλές.

«Όλοι μαζί αντιμετωπίσαμε με επιτυχία το πρώτο κύμα Covid-19, αλλά ο κίνδυνος δεν έφυγε και δεν πρέπει να ξεχαστούμε τώρα που είναι καλοκαίρι. Όπως ακούσαμε τους ειδικούς όλο αυτό το διάστημα, τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας και τώρα που ανοίγουμε σταδιακά την Ελλάδα σε επισκέπτες», ανέφερε ο κυρ. Μητσοτάκης.

35 νέα κρούσματα

Εχθές, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 35 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα, με τα 17 από αυτά να εντοπίζονται στην Αττική.

Ειδικότερα, η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων: 

  • Τα 4 από τα 35 κρούσματα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
  • 5 είναι εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.
  • 17 κρούσματα εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Αττικής.
  • 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης.
  • 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας.
  • 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας.
  • 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας.
  • 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.
  • 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας.

Παράλληλα, όλο και περισσότερες χώρες επιβάλλουν πιο αυστηρά υγειονομικά μέτρα, ενώ προχωρούν σε τοπικά lockdown για να περιορίσουν την εξάπλωση της πανδημίας. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Nosokomeio, Meth, Ygeia, Koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη αύξηση στα πνευμονολογικά και παθολογικά ιατρεία των νοσοκομείων

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι η αναμονή των ασθενών για εξέταση στα παθολογικά και πνευμονολογικά ιατρεία των εφημερευόντων νοσοκομείων ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις τις 8 ώρες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα 12 μέτρα του ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων την Δευτέρα, τι συνιστά

Aναμένεται ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να διευκρινιστεί τις θα γίνει με τις απουσίες των μαθητών, οι οποίοι είτε έχουν συμπτώματα, είτε έχουν βγει θετικοί στο τεστ.
covid-19-metallaxi-koronoios
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Aυξημένος κατά πολύ ο αριθμός των κρουσμάτων covid - 19 στη χώρα μας

Σύμφωνα με ειδικούς, η κορύφωση της εξάπλωσης της Covid-19 για τον φετινό χειμώνα αναμένεται μετά τα Φώτα, καθώς τότε θα προστεθούν και όσοι κόλλησαν κατά την Πρωτοχρονιά και την νυχτερινή διασκέδαση των ημερών.