ΓΔ: 2679.97 0.48% Τζίρος: 239.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: ΑΠΕ

Δήμος Αθηναίων: Κυριακάτικες δράσεις καθαριότητας στην Πλάκα

Οι Κυριακάτικες δράσεις καθαριότητας κλείνουν επτά μήνες ζωής και έχουν γίνει κομμάτι του τακτικού καθημερινού σχεδιασμού του Δήμου Αθηναίων για το κέντρο αλλά και συνολικά για τις συνοικίες της Αθήνας. 

Στους δρόμους, τους πεζόδρομους και άλλα σημεία της ευρύτερης περιοχής της Πλάκας πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι Κυριακάτικες δράσεις καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων. 

Στην εμβληματική αυτή συνοικία της πόλης, από τις 7 το πρωί με ένα μεγάλο αριθμό τεχνικών μέσων (πέντε (5) σάρωθρα, πέντε (5) μικρά πλυστικά, έξι (6) μεγάλα πλυστικά, δύο (2) υδροφόρες των δέκα (10) τόνων) οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, «σάρωσαν» μια μεγάλη περιοχή την οποία σκούπισαν, καθάρισαν, έπλυναν, απολύμαναν και παρέδωσαν καθαρή σε κατοίκους, εργαζόμενους και επισκέπτες.

Οι Κυριακάτικες δράσεις καθαριότητας κλείνουν επτά μήνες ζωής και έχουν γίνει κομμάτι του τακτικού καθημερινού σχεδιασμού του Δήμου Αθηναίων για το κέντρο αλλά και συνολικά για τις συνοικίες της Αθήνας. Ένας σχεδιασμός που διαρκώς αναβαθμίζεται κι έχει ήδη ορατά και μετρήσιμα αποτελέσματα τόσο στο κέντρο όσο και στις 129 γειτονιές της πόλης. Η προσπάθεια των ανθρώπων της Καθαριότητας με νέα, σύγχρονα, τεχνικά μέσα που έχουν προστεθεί τους προηγούμενους μήνες στην αρμόδια Διεύθυνση, συνεχίζεται νυχθημερόν και εντατικοποιείται συνεχώς.

«Η Αθήνα ανακτά τα χρώματα και το φως της, με επίμονη και διαρκή προσπάθεια καθαριότητας. Όχι επιφανειακά αλλά με μεγάλες επιχειρήσεις που κάνουν οι άνθρωποι μας σε κάθε γειτονιά, σε όλους τους δημόσιους χώρους της πόλης. Και συνεχίζουμε για τον στόχο. Καμία γειτονιά της Αθήνας ξεχασμένη, καμία γωνιά της αόρατη» επισημαίνει σε δήλωση του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τραμ διαφήμιση banner
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα δρομολόγια Τραμ, μειωμένη αναμονή για τους επιβάτες

Αναβαθμίζεται ο σχεδιασμός των αστικών συγκοινωνιών στην Αθήνα, με νέο επιχειρησιακό πλάνο για το τραμ από 7 Σεπτεμβρίου, που αυξάνει τα δρομολόγια στις ώρες αιχμής και μειώνει τα διαστήματα αναμονής για μεγαλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άγιος Παντελεήμονας: Τρεις ανήλικες συνελήφθησαν για ληστεία 24χρονης

Τρεις ανήλικες, 13 και 15 ετών, συνελήφθησαν για ληστεία 24χρονης στον Άγιο Παντελεήμονα. Αφαίρεσαν με βία την τσάντα της, τραυματίζοντάς τη στο κεφάλι. Εντοπίστηκαν σύντομα από αστυνομικούς και οδηγήθηκαν στο τμήμα.
Ελληνική αστυνομία περιπολικό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

26 συλλήψεις σε ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ. σε οίκους ανοχής στην Αττική

Έλεγχοι σε 10 οίκους ανοχής σε Αθήνα, Περιστέρι, Άγιο Δημήτριο και Δάφνη οδήγησαν στη σύλληψη 26 ατόμων για παραβίαση σφραγίδων και ελλιπή έγγραφα διαμονής, αν και υπήρχαν αποφάσεις σφράγισης από τις δημοτικές Αρχές.
Πυρκαγιά σε ύπαιθρο Αθήνας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις για εμπρησμούς σε Αθήνα και Καλαμάτα από πρόθεση

Συνελήφθη 36χρονος για απόπειρα εμπρησμού στον Βοτανικό Κήπο Αθήνας και 60χρονος για επαναλαμβανόμενο εμπρησμό σε ξηρά χόρτα στην Καλαμάτα. Και οι δύο οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ ερευνώνται τυχόν άλλες εμπλοκές τους.
Κατεδάφιση κτιρίου έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκίνησε η κατεδάφιση του κτιρίου Badminton μετά από απόφαση Δένδια

Με εντολή του υπουργού Ν. Δένδια, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ξεκίνησε την κατεδάφιση του κτιρίου Badminton στο Γουδή, εφαρμόζοντας δικαστική απόφαση και διασφαλίζοντας τη νομιμότητα για την πλήρως ανήκουσα στον φορέα έκταση.