ΓΔ: 2680.33 0.50% Τζίρος: 97.70 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:43:36
ΕΤΒΑ βιομηχανική περιοχή

Εκστρατεία ΕΑΕ στα 27 επιχειρηματικά πάρκα ΕΤΒΑ Θεσσαλονίκης

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία διαθέτει πλέον ειδικά συνεργεία στα 27 επιχειρηματικά πάρκα της ΕΤΒΑ, προωθώντας την πρόληψη στους εργαζόμενους, με την έναρξη να σηματοδοτείται από πρωτότυπη συναυλία στο πάρκο της Σίνδου.

Η παρουσία των ειδικών συνεργείων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε.) επεκτείνεται πλέον και στα 27 επιχειρηματικά πάρκα της ΕΤΒΑ σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ανάδειξη της αξίας της πρόληψης, καθώς στοιχεία δείχνουν ότι δύο στους τρεις ενήλικες, ηλικίας 25 έως 45 ετών, δεν προχωρούν σε προληπτικές εξετάσεις.

Η έναρξη της συνεργασίας μεταξύ της ΕΤΒΑ και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας παρουσιάστηκε με έναν ιδιαίτερο τρόπο, μέσα από την πρώτη συναυλία που πραγματοποιήθηκε ποτέ σε ενεργό επιχειρηματικό πάρκο, στη Σίνδο. Η εκδήλωση εντάχθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών Σίνδου.

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, με ιστορία 68 ετών, ιδρύθηκε το 1958 από καταξιωμένους επιστήμονες με στόχο την καταπολέμηση του καρκίνου στην Ελλάδα. Από τότε, δραστηριοποιείται δυναμικά στον αντικαρκινικό αγώνα, συμμετέχει σε διεθνείς ενώσεις και εκπροσωπεί τη χώρα σε σημαντικές δράσεις. Διαθέτει σήμερα 53 παραρτήματα και χιλιάδες μέλη πανελλαδικά, παρέχοντας καθημερινά υπηρεσίες σε ασθενείς, συγγενείς και την κοινωνία, με έμφαση στην πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΒΑ, Αθανάσιος Ψαθάς, τόνισε: «Το έργο και η αποστολή της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας αποτελούν μια σημαντική εθνική παρακαταθήκη. Για περισσότερο από μισό αιώνα στέκει δίπλα στους πάσχοντες αλλά και στην κοινωνία με ειδικά προγράμματα και πρωτοβουλίες που ενισχύουν την πρόληψη και τη γνώση γύρω από τον καρκίνο. Σε αυτή την προσπάθεια στεκόμαστε δίπλα τους με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών που δραστηριοποιούνται μέσα και γύρω από τα Επιχειρηματικά Πάρκα της ΕΤΒΑ».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ευάγγελος Φιλόπουλος, υπογράμμισε: «Η συνεργασία με την ΕΤΒΑ εξυπηρετεί πλήρως τον πάγιο στόχο μας να πηγαίνουμε στους πολίτες, εκεί που δραστηριοποιούνται. Έχουν γίνει πολλά, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα που πρέπει να γίνουν. Σύντομα, με την υποστήριξη της ΕΤΒΑ και των βιομηχανιών, σκοπεύουμε να βρεθούμε κοντά στους εργαζόμενους στα Επιχειρηματικά Πάρκα για να τους ενημερώσουμε, να τους ακούσουμε και να επεκτείνουμε την προσπάθειά μας για αποτελεσματικότερη πρόληψη και έγκυρη ενημέρωση γύρω από τα θέματα του καρκίνου».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ εξωτερικά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΟΚΕ ζητά μέτρα υγείας και στήριξης για ογκολογικούς ασθενείς και ΑμεΑ

Η ΟΚΕ ζητά από την κυβέρνηση άμεσες λύσεις για ελλείψεις στην Υγεία και ενίσχυση των οικονομικά ευάλωτων ογκολογικών ασθενών και ΑμεΑ, προτείνοντας δωρεάν περίθαλψη, αυξήσεις συντάξεων και προστασία πρώτης κατοικίας.
Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης εξωτερικά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δωρεά οργάνων 18χρονου στη Θεσσαλονίκη χαρίζει ζωή σε 4 ασθενείς

Από δωρεά οργάνων 18χρονου που κατέληξε στο Παπαγεωργίου, τέσσερις ασθενείς θα λάβουν μοσχεύματα καρδιάς, ήπατος και νεφρών, χάρη στον συντονισμό του ΕΟΜ και εξειδικευμένων νοσοκομείων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Διασώστες ΕΚΑΒ έσωσαν 18χρονο και 60χρονη στην Αγία Τριάδα

Στην παραλία Αγίας Τριάδας, ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης επενέβη άμεσα σε δύο πνιγμούς, έναν 18χρονο και μια 60χρονη. Με ΚΑΡΠΑ και απινιδωτή αποκαταστάθηκε ο σφυγμός τους και μεταφέρθηκαν σταθεροποιημένοι σε νοσοκομείο.
Ακτή Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 79χρονος πνίγηκε στην παραλία Νέας Μηχανιώνας

Ένας 79χρονος άνδρας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα στη Νέα Μηχανιώνα. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης, διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Διενεργείται προανάκριση και θα ακολουθήσει νεκροψία-νεκροτομή.
Άδεια παραλία Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: Γυναίκα εντοπίστηκε αναίσθητη στη θάλασσα παραλίας

Μια 68χρονη ανασύρθηκε χωρίς αισθήσεις ενώ κολυμπούσε στη Βεργιά Χαλκιδικής. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης, διαπιστώθηκε ο θάνατός της στο Κέντρο Υγείας. Διατάχθηκε νεκροψία-νεκροτομή για τα αίτια του θανάτου.