ΓΔ: 2587.93 -2.11% Τζίρος: 333.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σφύρα δικαστηρίου

Θεσσαλονίκη: Νέα αναβολή δίκης για τον 48χρονο αστυνομικό, ελεύθερος

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 48χρονος αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη, μετά από καταγγελία της πρώην συντρόφου του για γενετήσιες πράξεις. Η δίκη του αναβλήθηκε λόγω απουσίας της καταγγέλλουσας.

Ελεύθερος αφέθηκε ο 48χρονος αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είχε συλληφθεί μετά από καταγγελία της 51χρονης πρώην συντρόφου του ότι προέβη σε γενετήσιες πράξεις εις βάρος της χωρίς τη θέλησή της. Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον, καθώς σχετίζεται με σοβαρές κατηγορίες και περιοριστικούς όρους που επιβλήθηκαν στον κατηγορούμενο.

Η εκδίκαση των πλημμεληματικών κατηγοριών αναβλήθηκε εκ νέου, αυτή τη φορά λόγω απουσίας της καταγγέλλουσας. Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο αποφάσισε την άρση της κράτησης του αστυνομικού, επιβάλλοντάς του τους όρους να μην προσεγγίζει την 51χρονη σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων και να εμφανίζεται καθημερινά σε αστυνομικό τμήμα.

Οι συγκεκριμένοι περιοριστικοί όροι θα παραμείνουν σε ισχύ έως την επόμενη δικάσιμο, η οποία ορίστηκε για την προσεχή Πέμπτη. Η υπόθεση συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω της σοβαρότητας των καταγγελιών και της δικαστικής διαδικασίας που εξελίσσεται.

Ο κατηγορούμενος παρουσιάστηκε σήμερα στο δικαστήριο, μία ημέρα μετά τη νοσηλεία του στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, επικαλούμενος λόγους υγείας που είχαν οδηγήσει στην πρώτη αναβολή της δίκης. Μέσω του συνηγόρου του, αρνήθηκε τις εις βάρος του κατηγορίες.

Η 51χρονη, η οποία βρίσκεται καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο, κατήγγειλε ότι ο αστυνομικός την εξανάγκασε, με τη χρήση βίας, σε γενετήσιες πράξεις σε τέσσερις περιπτώσεις. Επιπλέον, φέρεται να τον κατηγορεί για απειλές, εξύβριση και βιντεοσκόπηση κατά τη διάρκεια της κοινής τους συμβίωσης. Για τα πλημμελήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της ενδοοικογενειακής απειλής, η υπόθεση εισήχθη στο Αυτόφωρο.

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελλόμενες κακουργηματικές πράξεις, που σχετίζονται με γενετήσιες πράξεις και παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, σχηματίζεται ξεχωριστή δικογραφία κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Στο πλαίσιο της έρευνας, έχει ζητηθεί η διενέργεια τεχνικής πραγματογνωμοσύνης στο κινητό τηλέφωνο του 48χρονου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 47χρονος μετά από καταγγελία πρώην συντρόφου για ενδοοικογενειακή βία

Γυναίκα 31 ετών κατήγγειλε πως ο 47χρονος πρώην σύντροφός της άσκησε σωματική βία και αποπειράθηκε γενετήσιες πράξεις εναντίον της σε διαμέρισμά του στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Ο άνδρας συνελήφθη από την Αστυνομία.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι 4 ανήλικοι για απόπειρα ληστείας στη Νεάπολη

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τέσσερις 13χρονοι που κατηγορούνται για απόπειρα ληστείας σε δύο 12χρονους στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, με έναν να τίθεται υπό επιτήρηση κοινωνικού λειτουργού. Οι ίδιοι αρνούνται τις κατηγορίες.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ρουμάνος ρασοφόρος συνελήφθη για οδήγηση χωρίς δίπλωμα

Στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής συνελήφθη 44χρονος Ρουμάνος ρασοφόρος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα για οδήγηση χωρίς δίπλωμα. Εντοπίστηκε καθ’ οδόν προς το Άγιο Όρος το περασμένο Σάββατο.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τέσσερις ανήλικοι στον ανακριτή για ληστεία στη Νεάπολη

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν τέσσερις 13χρονοι για απόπειρα ληστείας δύο 12χρονων στη Νεάπολη. Κατηγορούνται για ληστεία και οπλοφορία, ενώ δύο κηδεμόνες τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 46χρονος συνελήφθη για βία και κακοποίηση συντρόφου

Σύλληψη 46χρονου αλλοδαπού στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης για καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας, βιασμού και παράνομης κατακράτησης της 47χρονης συντρόφου του. Η υπόθεση διερευνάται από το Τμήμα Δίωξης Κορδελιού-Ευόσμου.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη Έλληνα στην Αλεξανδρούπολη για πλαστά νομίσματα

Συνελήφθη άνδρας στην Αλεξανδρούπολη με 54 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Στην κατοχή και το όχημά του βρέθηκαν επίσης γνήσια χαρτονομίσματα και δύο κινητά. Ο συλληφθείς οδηγείται στον εισαγγελέα.