ΓΔ: 2606.95 -0.31% Τζίρος: 194.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Πυροσβεστικό όχημα επιχειρεί

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στον Ασπρόπυργο χωρίς απειλή για κατοικίες

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στον Ασπρόπυργο από τις 14:15, χωρίς να απειλούνται κατοικίες. Στο σημείο επιχειρούν 59 πυροσβέστες, 21 οχήματα, ένα ελικόπτερο, υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή του Ασπροπύργου, η οποία εκδηλώθηκε περίπου στις 14:15 το μεσημέρι. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει απειλή για κατοικίες, ενώ οι δυνάμεις επιχειρούν για τον περιορισμό της φωτιάς.

Στο σημείο επιχειρούν 59 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ και 21 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο. Επιπλέον, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων ενισχύουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και μηχανήματα έργου για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ταγαράς στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΤΕΕ αποχαιρετά τον Νίκο Ταγαρά, σημαντικό μηχανικό και πολιτικό

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και ο τεχνικός κόσμος αποχαιρετούν με θλίψη τον Νίκο Ταγαρά, πολιτικό μηχανικό και υφυπουργό, που έφυγε από τη ζωή στις 29 Μαΐου σε ηλικία 70 ετών. Μάχιμος μηχανικός και ουσιαστικός πολιτικός.
Σημαία Ηνωμένου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Ξηρασία στη Βρετανία: Υπό ξηρασία τα 3/4 της Αγγλίας

Η βρετανική υπηρεσία Περιβάλλοντος ανακοίνωσε πως το 71,3% της Αγγλίας αντιμετωπίζει ξηρασία, επηρεάζοντας περίπου 45 εκατομμύρια πολίτες ή το 80% του πληθυσμού, με την κατάσταση να έχει επιδεινωθεί από τα τέλη Ιουλίου.
Φωτιά στην Αττική
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντολή εισαγγελέα για έρευνες πυροσβεστικής σε αιολικά πάρκα μετά τη φωτιά

Με εισαγγελική παραγγελία ξεκινά προκαταρκτική εξέταση για τα αιολικά πάρκα σε όλη τη χώρα, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά στη Βοιωτία, ώστε να διερευνηθούν ενδεχόμενα αδικήματα που σχετίζονται με εγκαταστάσεις παραγωγής αιολικής ενέργειας.
Φωτιά στην Αττική
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΓΕΔΥ: Η πρόληψη δεν εξαλείφει τον κίνδυνο πυρκαγιάς, απαντά στο Antinero

Η ΠΟΓΕΔΥ τονίζει τη σημασία του προγράμματος Antinero για πρόληψη δασικών πυρκαγιών, διευκρινίζοντας πως δεν αντικαθιστά το Πυροσβεστικό Σώμα, ενώ επικεντρώνεται σε δράσεις μείωσης καύσιμης ύλης και αντιπυρικών υποδομών.