ΓΔ: 2299.61 3.16% Τζίρος: 258.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:22:44
ΟΠΕΚΑ πρόσοψη γραφείων
Φώτο: ΟΠΕΚΑ

Προσωρινό κλείσιμο της πλατφόρμας Α21 για το επίδομα παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ

Η πλατφόρμα Α21 κλείνει στις 8 Μαΐου στις 18:00 και θα ανοίξει ξανά στις 29 Μαΐου στις 08:00, μετά την εκκαθάριση της δεύτερης δόσης του επιδόματος παιδιού.

Ο ΟΠΕΚΑ ανακοίνωσε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού θα κλείσει προσωρινά την ερχόμενη Παρασκευή, 8 Μαΐου, στις 18:00. 

Όπως διευκρινίζει ο Οργανισμός, μετά την ώρα αυτή η πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις έως ότου ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της πληρωμής της δεύτερης διμηνιαίας δόσης για το 2026.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πληρωμών, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα τεθεί ξανά σε λειτουργία στις 29 Μαΐου 2026, στις 08:00, προκειμένου οι δικαιούχοι να υποβάλουν νέες αιτήσεις ή να τροποποιήσουν τις ήδη υπάρχουσες.

Ο ΟΠΕΚΑ υπενθυμίζει ότι για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού απαιτείται η οριστική υποβολή και έγκριση της αίτησης. Οι αιτήσεις που έχουν αποθηκευτεί προσωρινά θεωρούνται ως μη υποβληθείσες και δεν λαμβάνονται υπόψη κατά την εκκαθάριση.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα επιδόματα και τις διαδικασίες είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού, opeka.gr.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΠΕΚΑ πρόσοψη γραφείων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΠΕΚΑ: Άνοιξαν οι αιτήσεις για προγράμματα Αγροτικής Εστίας

Από τις 5 Μαΐου έως τις 25 Μαΐου 2026, οι δικαιούχοι του ΟΠΕΚΑ μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στα ΚΕΠ για τα προγράμματα διακοπών, κοινωνικού τουρισμού και πολιτισμού της Αγροτικής Εστίας. Για τις παιδικές κατασκηνώσεις, οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά.
κουμπαράς και οικογένεια
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΠΕΚΑ: Πάνω από 437.000 αιτήσεις στον πρώτο κύκλο για το Επίδομα Παιδιού

Ο ΟΠΕΚΑ ανακοίνωσε ότι στον πρώτο κύκλο για το Επίδομα Παιδιού 2026 υποβλήθηκαν 437.547 αιτήσεις. Από αυτές, 390.667 εγκρίθηκαν αυτόματα, 33.910 απορρίφθηκαν και 12.970 τέθηκαν σε έλεγχο, ενώ τα εγκεκριμένα τέκνα ανέρχονται σε 677.056.
ΟΠΕΚΑ πρόσοψη γραφείων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΑ: Υπεύθυνος για σχεδιασμό και αποφάσεις του προγράμματος ΤΕΒΑ

Η ΕΝΠ διευκρινίζει ότι το πρόγραμμα Τ.Ε.Β.Α. ήταν υπό πλήρη ευθύνη του ΟΠΕΚΑ και οι Περιφέρειες είχαν μόνο υποστηρικτικό ρόλο, χωρίς καμία εμπλοκή στο περιεχόμενο των διακηρύξεων ή δυνατότητα παρέμβασης σε αυτές.